Top surgery - Veien til flatt bryst
8 380 kr
Refundert

En tjeneste fra SpareBank 1

8 380 kr0 % av 40 000 kr

Top surgery - Veien til flatt bryst

Jeg er en ung kar på snart 22 år, heter Daniel og bor i Elverum. Sent i 2015 så bestemte jeg meg for å gjøre noe som hadde vært i tankene mine i noen år og det var å bli den jeg følte meg som på innsiden, for 1.1.1996 så ble jeg født og ble tildelt kjønnet "kvinne". Dette stemte ikke for meg og jeg fortalte familie og mine nære venner om at Januar 2016, så skulle jeg fortelle for offentligheten at den lesbiske jenta de en gang kjente skulle nå bli Daniel og en liten mann. 

Alt ble godt mottatt fra alle, selv når jeg kom ut for absolutt alle. Jeg fikk min første time på Rikshospitalet hvor de utreder meg og skulle sette diagnosen F64.0 Transsekualisme. Første time gikk helt ok, min andre time var ikke like hyggelig. Jeg hadde aldri slitt psykisk og hadde alltid mottatt støtte fra familie og venner, men likevel så hinta psykologen til at "kanskje det hadde vært bedre om du prøvde å ta livet ditt". Jeg ble ganske sjokkert og bestile time hos en privat lege og fikk hormoner utskrevet der og har nå vært på hormoner i over 500 dager og er ganske fornøyd med hvordan ting går.

Desember 2016 fikk jeg diagnosen F64.0 og skulle dermed få en ny time på Riksen rundt Mars 2017. Dette skjedde aldri, fikk timen min i September 2017. De hadde "mistet meg" i systemet fordi dem skifta ut ansatte, igjen. Hadde ting gått som det skulle, så kunne jeg fått operasjon i starten av 2018 kanskje.
Sånn gikk det ikke, i stede fikk jeg en ny time hos psykolog rundt juni 2018 og er jeg heldig så får jeg operasjon i slutten av 2018 eller starten av 2019.

Noe som bringer meg til hva denne innsamlingen er for. Etter 2 timen min på Rikshospitalet som var i Mai 2016, så mistet jeg trua på Riksen. Systemet dems svikta, det er ikke første gangen og jeg er ikke den første det skjer med.
Så jeg velger å gå privat og ta operasjon privat. Operasjonen jeg vil ta er noe som er kjent som "Top Surgery" og det er å fjerne bryster. Den operasjonen kunne gjort ting mye lettere for meg på mange områder. Per dags dato bruker jeg noe som heter "binder", det er noe som presser brystene jeg nå har, som ikke er anbefalt å bruke i over lenger tid grunnet presset det gir på brystkassa, men det er det som gjør hverdagen min på jobb komfortabel og i mange andre settinger.
Mitt mål er å kunne bade på en offentlig strand eller i en svømmehall igjen uten å føle at alle stirrer eller være ukomfortabel i egen kropp.

Operasjonen koster 40 000kr og klarer jeg å samle inn selv og med hjelp her, så skal den bli utført på Aviva Helse i Oslo. Kan lese her https://www.avivahelse.no/fjerning-av-bryst/

Alt som blir til overs midler kommer jeg til å donere til Skeiv Ungdom som er en fantastisk organisasjon som har tatt vare på meg siden 2012 og hjulpet så mange andre ungdommer som faller utenfor normen!

 forhånd
takk for all hjelp og støtte!

Daniel Norengen

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Daniel Nordengen
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Daniel Nordengen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×