LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Krysser Atlanteren for en glemt krise: Haiti.

Krysser Atlanteren for en glemt krise: Haiti.

Alle bidrag skal gå til Leger Uten Grenser sitt arbeid på Haiti.

I starten av Desember seiler Pappa og jeg til Karibia. I den anledning ønsker jeg å opprette en spleis for en glemt krise: Haiti. Jeg ønsker å bidra til at Leger Uten Grenser kan fortsette det gode arbeidet de allerede gjør for befolkningen på Haiti. Så til jul i år ønsker jeg meg bidrag til denne spleisen. 

Håper mange vil bidra!  

Haiti er et land jeg besøkte i November 2008, men den gangen som del av et cruise i Vestlige Karibia. Vi fikk komme i land til et magisk resort, totalt isolert fra den lokale befolkningen. 

Tilbake i Norge 1 år senere sitter jeg i en samfunnsfagtime på Storetveit Ungdomsskole. Samme dag rammes Haiti av et kraftig jordskjelv. Vi får beskjed om å følge saken "live" og rapportere til læreren og klassen hver gang det kom ut ny informasjon. Dette ga sterke inntrykk. For jordskjelvet som målte 7,3 på Richters skala er det mest dødelige Haiti har opplevd. Over 300 tusen mennesker omkom. Det anslås at tre millioner mennesker, nær en tredel av landets befolkning, ble rammet. Tre hundre tusen ble såret. Over en million mennesker ble ifølge offisielle tall gjort hjemløse. Alt dette på en øy vi ikke hadde lagt igjen en krone til lokalbefolkningen tilbake i 2008. 

Høsten 2010 rammes Haiti av et kolerautbrudd som skulle vise seg å vare helt frem til 2019. Mer enn 11 tusen mennesker mistet livet som følge av utbruddet. 

Lørdag morgen 14. august 2021 ble Haiti igjen rammet av et kraftig jordskjelv målt til en styrke på 7,2 på Richters skala. Jordskjelvet førte til store skader på bygninger, hus og hovedveier. Ifølge haitiske myndigheter mistet over 2 tusen mennesker livet og 12 tusen ble skadet. På samme tid ble Haiti hardt rammet av den tropiske stormen Grace.  

Som om ikke naturkatastrofer og kolerautbrudd var nok. Haiti regnes også som et av verdens mest korrupte land. Fattigdom, ustabilt styresett og vold preger livet på Haiti. De nyeste oppdateringene fra Haiti viser til at Kolera igjen er blusset opp, samtidig som voldelige sammenstøt mellom væpnede gjenger eskalerer. 

Helt siden samfunnsfagtimen i 2010 har jeg tenkt at jeg ønsker å hjelpe Haiti, men det har dessverre blitt med tanken. Derfor ønsker jeg i anledning atlanterhavskryssingen til pappa og meg å samle inn penger til Haiti, nærmere bestemt til Leger uten grenser sitt arbeid på Haiti. 

Leger uten grenser har jobbet i Haiti siden 1991. 

"Political instability, an earthquake in August 2021, a fuel crisis and chronic violence have pushed the healthcare system in Haiti to its limits as needs are on the rise."

Hjelp oss å hjelpe Leger uten grenser sitt arbeid på Haiti!

Nyttige lenker for de som vil fordype seg i den glemte krisen: 

https://legerutengrenser.no/land/haiti 

https://www.msf.org/haiti 

Krysser Atlanteren for en glemt krise: Haiti.

15 000 kroner innsamlet

51 givere
Avsluttet 23.01.2023
100% av 15 000 kr
Janni Røssevold sitt profilbilde
Verifisert
Janni Røssevold
står bak spleisen
Leger Uten Grenser sitt profilbilde
Leger Uten Grenser mottar pengene

Om organisasjonen

Leger Uten Grenser er en medisinsk nødhjelpsorganisasjon som jobber etter de humanitære prinsippene: uavhengighet, nøytralitet og upartiskhet. Basert på ideen om vår felles humanitet: Alle liv er like mye verdt.

Tusen takk for din viktige støtte. Klikk her for å bli feltpartner! 

Organisasjonsnummer: 977 097 495
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Janni Røssevold er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×