LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Grendehus på Bogerud - en møteplass for alle i nabolaget

Grendehus på Bogerud - en møteplass for alle i nabolaget

Vi er mange som lenge har ønsket oss en møteplass på Bogerud, og nå håper vi å få det til! Å bygge vårt eget lille midlertidige grendehus, på Bogerud torg!

Vi hadde en vellykket PopUp—Kafé på torget 1.juni, i forbindelse med Østensjø bydelsdager:

Sånn vil vi ha det hver dag!

Dagen etter så det imidlertid sånn ut igjen ...:

Her synes vi at det vil passe bra med et lite grendehus, som vi tror vil bidra til et varmt og inkluderende nærmiljø, og legge til rette for gode møter i hverdagen.

Huset skal være så bærekraftig som vi kan få det. Og være til alle i nabolaget. Med fargerike sitteplasser, under tak, hvor vi kan sitte og drikke kaffe fra Narvesen på vei til eller fra t-banen, lese avisen, snakke med nye eller gamle naboer, og få hjelp, eller hjelpe til med, å finne informasjon om samfunnsnyttige ting, hvis noen trenger det. Opplyse om nyttige kurs og aktiviteter i området. Kanskje vi kan hjelpe noen med å logge inn i Altinn, eller å forstå lappen fra foreldremøtet. Vise hvordan man bruker iPad eller Vipps, eller Nabohjelp-appen?

Forhåpentligvis vil vi kunne få til et lite hjørne i grendehuset, kanskje med et bord og en liten sofa eller noe, som barna kan bruke noen faste dager, til detektivklubbaktivitet, loddsalg til inntekt for idrettslaget, eller noe annet morsomt.

Vi vil også at grendehuset kan fungere som en natteravnsentral, hvor de som går natteravn kan få seg en kopp kaffe, og samtidig være tilgjengelige for de som skulle trenge det.

Vi vil prøve å ha plass til en foodtruck ved siden av huset. Det er ikke avklart hvem som i tilfellet skal stå der, men kanskje f.eks. Suppestasjonen til Bøler frivilligsentral vil stå hos oss av og til? Kanskje noen vil selge pizza en dag, som vi kan kjøpe med oss på vei hjem fra jobb en dag vi ikke har tid eller lyst til å lage middag?

Vi håper etterhvert å få bruke lokaler i første etasje i det nye OBOS Bogerud torg, som snart skal bygges, men vi ønsker å etablere noe mens vi venter.

Østensjø Sanitetsforening vil opprette og drifte en inkluderende grønnsakshage, som vi ønsker at skal ligge ved siden av grendehuset.

Vi har tatt kontakt med Eriksen Skajaa Arkitekter, som setter i gang med å lage ordentlige skisser så snart vi har på plass det de trenger av midler for å gjøre arbeidet. Men bildene fra dem her, er gode utgangspunkter.

Både bydelen og kommunen er positive til prosjektet, og vi har søkt - og skal søke - om støtte flere steder til både huset og innredningen, og håper selvfølgelig at vi får flere ja. Vi håper at denne spleisen kan hjelpe oss godt på vei med få på plass grendehuset, og ønsker at all eventuell støtte vi får, kan inngå i denne. Vi ønsker å samle inn til å få utarbeidet en skisse som er tilpasset Bogerud, for å få finansiert byggesak og -prosjekt.

Vi ønsker at «alle» vi som bor og oppholder oss i området skal være med på å støtte, med det vi kan. Og slik håper vi at vi skaper eierskap og forankring i nabolaget. At dette blir «vårt».

Vi ønsker også at venner og familie vil bidra, ved å være med oss og spleise på dette grendehuset. Det hadde vært så fint å få nok midler til at arkitekten kan sette i gang arbeidet! Og det hadde vært en helt super julegave til alle beboerne på Bogerud!

Grendehus på Bogerud - en møteplass for alle i nabolaget

26 100 kroner innsamlet

85 givere
Avsluttet 09.01.2018
104% av 25 000 kr
Bare hyggelig sitt profilbilde
Bare hyggelig mottar pengene
Hilde Moen Solberg sitt profilbilde
Verifisert
Hilde Moen Solberg
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hilde Moen Solberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×