LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Start spreadin’ the news!

Start spreadin’ the news!

We're not leaving today, men 23. februar reiser Vingrom kirkes guttekor for å oppleve ei lita uke med kulturutveksling og oppdrag – i byen som aldri sover…

Hvem er guttekoret?
Vingrom kirkes guttekor er en gjeng med helt vanlige gutter i alderen 6 - 12 år fra rundt omkring i Lillehammer. Turen til New York har vært planlagt lenge, og gjennom hele høsten har de panta flasker, stekt og solgt vafler, saft og syltetøy, spilt inn og solgt jule-CD og hatt utallige oppdrag; alt for å samle inn penger til reisen.

Så hva spleiser vi på?
Guttekoret har fått mulighet til å delta på et kurs med den New York-baserte komponisten Jim Papoulis, og denne spleisen går til dette. I tillegg til både tips og triks, får de avslutningsvis synge sammen med et svært godt lokalt kor. Det kommer til å bli både spennende og krevende, men mest av alt lærerikt.

If I can make it there, I'll make it everywhere!
Guttekorets ambisjoner ligger nok på et litt annet nivå, men det er klart: selv for et barnekor fra Lillehammer, vil opplevelsen av å ha «mestra» New York gi følelsen av at bortimot alt er mulig. 

Noen av guttene lurer på om de klarer å forstå hva de sier, barna i det andre koret, siden de snakker engelsk. "Og så er det så stor by, det gjør det jo litt skummelt". En annen av gutta ble plutselig veldig spent på om det kommer publikum siden en av konsertene skal være ute på en øy.

Vi er rimelig sikre på at infrastrukturen i New York frakter folk både hit og dit, og når det kommer til dialog barna imellom så har de i alle fall en ting felles: musikken. Da er ikke verden så stor og skummel likevel. 

What's in it for me?
Alle som spleiser, uansett sum, får invitasjon til en "homecoming-konsert" der gutta gleder seg til å vise frem det de har lært. 

It's up to you, New York, New York!

These little town boys
Med seg på reisen har de et filmteam, som lager en dokumentarfilmserie om gutta. Her kan du se en liten teaser fra filmen:

Start spreadin’ the news!

5 800 kroner innsamlet

32 givere
Avsluttet 18.02.2018
Elin Hedquist sitt profilbilde
Verifisert
Elin Hedquist mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Elin Hedquist er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×