LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Matgeeks´ julespleis 2022; Julestemning til hele landet med   Matsentralen

Matgeeks´ julespleis 2022; Julestemning til hele landet med Matsentralen

Julemat til folk som strever med å få endene til å møtes i jula.

Matgeeks juletradisjon for andre år på rad!

Duften av kanel, pinnekjøtt, ribbe. Nøttestek. Pepperkake med blåmuggost. Krumkaker. Sylte. Brunost. Spekepølser. Vossakorv. Medisterkaker og vegisterkaker. Julesild og juleansjos. Kling og mølje. Rein og rype.  

Jula er tradisjoner, og juletradisjoner er julemat.

Så for andre året på rad har vi gleden av å invitere til Matgeeks´julespleis, og i år føles det som en selvfølge at årets mottager av spleiser er Matsentralen.

Behovet

Vi trenger antagelig ikke si dette, men vi gjør det likevel, for vi er mange som kjenner det ekstra i år. Etter to år med pandemi skulle vi endelig få feire en mer normal jul. I stedet er det flere enn før som går jula med klump i magen og tomme kjøleskap i møte.

Lavinntektsfamiliene er like mange som før (også i beregnet aleneboende), men i år er begrepet «nyfattige» stadig økende. Folk i vanlige jobber med vanlige lønninger som ikke har sjans til å både betale de økte utgiftene til bolig, strøm, drivstoff og mat. Alt er dyrere. Pakkene er mindre. Folka som trenger hjelp er flere. Mange av oss som vil hjelpe har mindre å hjelpe med. Derfor trenger vi flere enn før til å være med å gi en håndstrekning.

Så det sagt;

Det er ingen plikt til å hjelpe - og ingen skam for å ikke ha råd til å hjelpe eller være av de av oss som trenger drahjelp. Man hjelper av det man har å gi - ikke av det man synes man burde!

Men mange bekker små gir stor Å. I fjor varierte giversummene fra 20kr til noen hundrelapper, men til sammen samlet vi i Matgeeks inn over 80.000(!) kroner til Kirkens Bymisjons «Gled en som gruer seg til jul».

Matsentralen Norge

I år har vi i Matgeeks´adminteam valgt Matsentralen Norge som mottaker av årets spleis. Vi er en gruppe med folk fra hele Norge, og sånn kommer vi folk i hele Norge til gode. Matsentralen har sagt at de merker en enorm økning i antall henvendelser, og at de kunne doblet(!) innsatsen de gjør om de hadde hatt pengene.

Vi greier ikke å doble budsjettene deres, men vi kan bidra, slik at enda flere også kan få kjenne duften av jul og gå julehøytiden i møte med mat i kjøleskap og mager.

Matgeeks´ julespleis 2022; Julestemning til hele landet med Matsentralen

261 050 kroner innsamlet

1 212 givere
Avsluttet 13.12.2022
1 305 250% av 20 kr
Rina Kamilla Yamamoto sitt profilbilde
Verifisert
Rina Kamilla Yamamoto
står bak spleisen
MATSENTRALEN NORGE mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rina Kamilla Yamamoto er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×