LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Foreninga jul for alle - Hjelp oss å hjelpe dei som trenger det aller mest❤️
Spleis har støttet innsamlingen med 2 000 kr

Foreninga jul for alle - Hjelp oss å hjelpe dei som trenger det aller mest❤️

Alle midler vil gå uavkorta til innkjøp av julemat, julesnop og julegaver, som blir laga til som komplette julekasser og delt ut til familiane som trenger det aller mest❤️

Foreninga Jul for alle, har i 7 år på rad, samla inn julegaver i div handlekorger og under juletree rundt om. Itilegg har vi samla inn penger til innkjøp av manglande julegaver, julesnop og julemat til barnefamiliane som har søkt om hjelp, og som av ulike årsaker, slit med å få endane til å møtast. Vi har fått inn mange søknader i år, en del nye, og en del kjente fra tidligare år. Vi ønsker at foreldre skal sleppe gå med en vond klump i magen, og at alle barn skal kunne oppleve kos og julemagi med familien sin❤️ Og det å kunne komme tilbake til skulen/barnehagen etter nyttår, uten å måtte føle seg utenfor, fordi dei ikkje har hatt råd til å feire jul❤️ 

I år er desverre et ekstra tøft år for mange. Øka strømpriser, øka drivstoffpriser, økte priser på dagligvarer, økt rente og eigedomskatt osv. Håpet er at alle barnefamilier i “gamle Sogn og Fjordane“ som trenger hjelp, skal fortsatt få hjelp til julegaver, julesnop og julemat, og få muligheten å feire ei gledelig og minnerik jul med barna sine❤️

Mange tenker at familier som treng hjelp til jul, er “berre familier med inkassogjeld“, eller at "det e berre å ta seg sammen å jobbe litt ekstra". Det "stempelet" prøver eg og gjere noke med. For vi har holdt på med dette 6 år på rad, og det er som regel ikkje sånn det er. Slik det no har blitt med prisvekst på alt, er det i år er det sett en økning at familier som vanligvis har klart seg greit, må rett og slett velge mellom å betale rekninger, eller å kunne ha mat på bordet. 

Eg vil minne om at det er mange andre såre skjebner en gjeld og inkasso der ute, og eg kan ikkje gå inn i detalj pga personvern, men vil gjerne dele litt fellesnevnera som ofte går igjen. Det finnest foreldre/aleineforsørgera som har vakt 24/7 på pleietrengande barn, og lever omtrent på luft og kjærlighet, og ikkje har muligheten til å "ta seg sammen" og "jobbe litt ekstra". Det kan også vere dødsfall i familie, der ei kjær mor eller far har falt fra, og den eine inntekta (som gjerne var hovudinntekta) plutselig forsvant. Utgiftene står ikkje i stil til det som lenger kjem inn, dei står i ei grusom sorg, og får ikkje endane til å møtast oppi det heile. Det kan vere samlivsbrudd. Arbeidsledighet/påvente av hjelp fra nav. Coronasituasjon. Unge mødre. Studenter med barn. Aleineforeldre. Familievold/seksuelt overgrep. Sjukdom hos foreldre/barn. Uføre. Plutselig uføresette utgifter. Miste alt i brann. Tvangstrekk i lønn. Gjeldsordning. Gjeld. Uforutsette utgifter m.m. 

Situasjonane er mange, og noken er verre en andre.

Noken er situasjona er langsiktige, og andre meir kortsiktige.

Alle har kver sin bagasje dei må bære i kvardagen, men vi kan i de minste hjelpe dei få en pause i jula med skikkelig god mat, julesnop og gaver til barna sine, som dei ellers ikkje hadde hatt råd til, oppi en ellers tung og vanskelig kvardag.

Dette er ei hjertesak for meg, då vi sjølv satt i en vanskelig situasjon for fleire år sida. Vi var heldige å fekk hjelp den jula, og det betydde enormt mykje!🥰

Så no er vi igang for 7 året på rad, med å hjelpe barnefamilier å få ei fin julefeiring, som dei ellers ikkje hadde hatt mulighet til. Fleire en det en trur slit med å få endane til å møtast. Det kan vere naboen, en kollega, ei veninne, eller et familiemedlem. Dårlig råd er desverre et tabu for mange å åpne seg opp og snakke om. Det er enklare og berre late som alt er greit. Og situasjonane fleire sitt i er hjerteskjærande. Eg tenkte ikkje over før vi begynte med dette, at det faktisk er så mange forskjellige grunner til å folk kan slite økonomisk. 

Desse familiane lever med store belastninger daglig, og for dei å kunne senke skuldrane og feire jul og kose seg med ungane sine, har blitt beskreve som en stor lettelse, og et deilig avbrekk, i en ellers vanskelig kverdag med å konstant jage etter å få endane til å møtast. Mange av desse familiane har aldri vert på ferie, ikkje kunne feire/eller gått i bursdagsselskap pga veldig trang økonomi. Foreldre som et skorpene på "billigpizzaen" til ungane, fordi dei prioriterer ungane og ikkje alltid har råd til å kjøpe mat til seg sjølv. Det er familier som lever på brødmat 24/7 , fordi dei ikkje har råd til varmmat. Dei fortjener å få ei fin jul og kose seg med ungane sine, gaver, julesnop og julemat.

Røde Kors i Førde har vanligvis delt ut julehjelp med julemat/gaver, men det er kun til innbyggera i Førde. Dermed er stort sett resten av Sogn og Fjordane, spesielt i utkantane, totalt uten hjelpetiltak. I byane (Bergen, Oslo o,s,v) har en mange fleire hjelpetiltak som feks Blåkors, Frelsesarmeen, Kirkens nødhjelp, Røde kors, Kirkens bymysjon o,s,v. Derfor ser vi på dette som utrulig viktig. Spesielt sia vi for en del år sia var i den situasjone sjølv, og veit kor tøft og vondt det kan vere. Vi sto plutselig med ei inntekt, og hadde til rekninger og vanlig mat. Men julesnop, julegaver og julemat var der ikkje rom for. Det var utrulig vondt å kjenne på. Og den hjelpa betydde så ufattelig mykje!🥰

Vi har hatt familier som et år har vert med å hjelpt andre med julegaver, men så har dei plutselig stått der sjølv, og trengt hjelp året etterpå. Ting kan plutselig snu på både godt og vondt, det er iallefall heilt sikkert. 

Vi fikk hjelp av en fremmed mann. Jula var redda, og vi kunne ikkje vert meir takknemlig og heldig. Vi spurte ka han ville ha i gjengjeld. Og det han ville vi skulle gjere igjengjeld, var å gjere noke hyggelig eller hjelpe noken andre en gang, når vi hadde mulighet. Såkalla "Pay it foreward". Han vi fikk hjelp av, hadde også trengt hjelp en gang. Og når han fikk hjelp, så skulle han også gi hjelpa vidare når han kunne. Vi var heldige og fikk hjelp av han, og der og då bestemte eg meg for å handle inn gaver litt her og der, og dele ut til neste jul igjengjeld. Problemet var at førespørselen vart større en forventa, og ka vi hadde gaver til. Det endte med at privatpersoner stilte opp, noken butikker, og Sparebanken Sogn og Fjordane bidrog  med kr 50000,-. Dette resulterte i at alle som trengte hjelp fekk ei kasse julemat, julesnop og julegaver. Og sånn blei igrunn foreninga jul for alle skapt. Noke som igrunn berre skulle vere å gi tilbake for den hjelpa vi fikk året før, endte eg opp med å sjå kor mange såre skjebner der e der ute, og kor få hjelpetiltak som er. Året etterpå fikk eg meldinger om vi hadde mulighet å hjelpe det året også. Noke vi igrunn ikkje hadde tenkt til. Meldingane gjorde til at vi gikk litt i tenkeboksen. Vi hadde jo året før bygd opp et nettverk av folk som ville hjelpe, så det ville bli for dumt å ikkje bruke det nettverket, når det kunne hjelpe desse familiane. For vi hadde jo sett at ingen kan hjelpe alle, men dei fleste kan hjelpe litt, og tilsammen kan en få hjelpt mange❤️ 

Og sia det, har jul for alle blitt en fin tradisjon. Synest det er kjekt å tenke på at barnefamilier rundt om kring oss, får ei fin jul takka vere innsatsen som vi og alle dåke flotte hjelperane våre gjere, tusen tusen takk!!❤️

Då kan en feire jul med god samvittighet. Ikkje minst er det bra for ungane å lære at jula handler ikkje berre om å få, men også å gi/dele med dei som ikkje har så mykje.

Vi samler inn penger via spleis/vipps til innkjøp av julegaver, julemat og julesnop. Vi samler også inn gaver i handlekorger og under juletree rundt om. Alt etter ka en ønsker å bidra med. Vi er opptatt av at familiane skal få ei skikkelig fin jul, og prøver så godt vi kan å handle inn gaver etter realistiske ønsker. Vi er og opptatt av at gavene dei får ikkje skal vere "skapfyll", men noke dei faktisk har bruk for, og blir glade for.

Har du noken spørsmål er det berre å ta kontakt!

E-post: julforalle@hotmail.com

Vi har ei facebook side som heiter: Foreningen jul for alle Sogn og Fjordane.

For dei som ønsker å bidra til at en barnefamilie skal få ei fin jul, kan en blandt anna gjere følgande:

- Bidra på denne spleisen

- Kontonr til jul for alle: 37053533389

- Vipps: 629469

-Eller du kan handle inn gaver/julesnop o.l og levere i handlekorgene som kjem fram no fortløpande. Meir info om handlekorgene står på facebooksida til jul for alle. Men butikkane setter dei som regel ut i slutten av november/begynnelsen av desember.

På grunn av stor pågang, ser vi at det haster med å komme igang snarast mulig, for å få alt ferdig. Men for å komme igang trengst det midler, så vi må få “ballen til å rulle“. For akuratt no er det ikkje så mykje å rutte med. Vanligvis bruker vi å søke stiftelser om støtte, men på grunn av ei alvorlig ulykke i familien, var ikkje jul for alle i tankane, når fristen for å søke gikk ut tidligare i år :( Så i år har vi kun spleis og vipps å klare oss med. Vi blir veldig glade om du deler/sender rundt denne spleisen på facebook. Vi håper på å kunne hjelpe så mange som mulig🙏🏻 På førehand tusen hjertelig takk til alle som er med i bidrar på kver sin måte. Alt hjelper!❤️

Vi er avhengig av folkefinansiering, og gaver/bidrag fra bedrifter for å klare hjelpe så mange som mulig. Så visst du driv et firma og har mulighet å støtte, ta gjerne kontakt. Vi har begrensa muligheter til å “gå dør til dør“ å spørre om støtte. 

Noken tenker kansje at det er lenge til jul enda, men dei som skal berre handle inn til sin egen familie/evt venner, trenger ikkje stresse enda. Vi hadde ifjor over 100 familier som fekk hjelp til julemat, julesnop og foreldregave/julegaver til barna, så derfor tek det tid, og vi er nødt/avhengig av å begynne så tidlig som mulig, for å rekke over alt. 

Eg vil også berre sei tusen hjertelig takk til alle som var med å bidrog i 2016, 2017, 2018,2019,2020 og 2021❤️❤️❤️❤️

Og tusen hjertelig takk til alle, som fortsatt vil vere med å bidra også no i 2022, dåke er fantastiske❤️ Ønsker alle ei riktig god førjulstid, og riktig god jul, når den tid kjem <3

Avis artikkler 2019:

https://www.bt.no/btmagasinet/i/mREaQq/renate-31-bad-finnno-om-hjelp-til-aa-feire-jul-no-reddar-ho-jula-fo

https://www.meirennbank.no/blog/2019/12/23/takka-vere-renate-far-mange-familiar-ei-betre-jul/

Avis artikkler om jul for alle 2018:

https://www.meirennbank.no/blog/2018/12/06/jul-for-alle/

https://www.sognavis.no/siste-nytt/nyhende/renate-srgjer-for-hjelp-til-julefeiringa

https://www.firda.no/forde/nyheiter/jul/bratt-stod-renate-30-utan-pengar-til-julefeiringa-sidan-har-ho-hjelpt-120-familiar/s/5-15-690293

Tidligare avis artikkler om jul for alle, fra 2015, 2016, og 2017:

https://www.nrk.no/sognogfjordane/_-det-er-eit-ekstremt-press-1.13822266

https://www.meirennbank.no/blog/2016/12/06/50-000-til-innkjop-av-julegaver-og-mat/

https://www.nrk.no/sognogfjordane/mange-vil-hjelpe-andre-i-jula-1.13235717

https://www.firda.no/nyheiter/askvoll/jul/over-40-har-fatt-hjelp-av-renate-og-thomas/s/5-15-326913

https://www.firda.no/jul/nyheiter/familie/dei-fekk-hjelp-da-dei-trengde-det-mest-no-vil-dei-hjelpe-andre/s/5-15-314527

https://www.firda.no/jul/askvoll/sogn-og-fjordane/held-fram-med-julehjelpa/s/5-15-481447

Foreninga jul for alle - Hjelp oss å hjelpe dei som trenger det aller mest❤️

42 600 kroner innsamlet

95 givere
Avsluttet 11.12.2022
42% av 100 000 kr
Givere (40 600 kr)Spleis har støttet innsamlingen med 2 000 kr
JUL FOR ALLE mottar pengene
Renate Aralden Håvåg sitt profilbilde
Verifisert
Renate Aralden Håvåg
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Renate Aralden Håvåg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×