LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nødhjelp til 400 hunder i Ukraina, de har igjen mat for 1 uke.

Nødhjelp til 400 hunder i Ukraina, de har igjen mat for 1 uke.

Mat til 400 hunder i shelteret i Oleksandria i Ukraina

En liten historie fra NORDOG Animal Rescue sitt arbeid i Ukraina, om motgang og gledestårer: 

Vi fikk melding fra Rune Grønvold søndag kveld - mens det var "null strøm" og knapt internett (har knapt hatt noen av delene de siste seks dagene).

Det tok en stund bare å få åpnet den og sett hva Rune skrev. Det løste seg etterhvert - meldingen var: "Disse trenger mat, er det noe som kan gjøres?"

Da var det bare å se på kartet, for å få et raskt svar på om det var i overkant mye russere i nabolaget - altså om området er okkupert av Russland. Da måtte vi isåfall krysse frontlinjen for å hjelpe og det er ikke å anbefale om vi skulle ønske å forsøke å hjelpe noen igjen.

Dette viste seg å være "bare" en lang kjøretur, ca. 330 km unna Kharkiv hvor mesteparten av det vi gjør i NOR DOG Animal Rescue foregår for tiden. Når det står "bare" så er det ikke helt som i Norge. Ingen belysning på veiene, ekstremt variabel veistandard, elleville medtrafikanter, kjøretøy uten lys som kjører i 30 km/t på motorveien i mørket, masse checkpoints som i blant sjekker gjennom bilen, annenhver bensinstasjon ute av drift og mer. Totalt med henting av hundemat på lageret vårt i Kharkiv ble det ca. 700 km - med en bil som ikke var så glad i å få ca. 575 kilo ekstra last og skrapte nedi på hver eneste større dump.

Så "bare" en kjøretur var det kanskje ikke, men det der er ikke utfordrende sammenlignet med mye annet her nede.

Maten må frem uansett, og når vi ringte for å høre hvor inngangsporten til dette shelteret er - var overraskelsen stor og lettelsen nok enda større.

Shelter Droog i Oleksandria hadde bare en halv sekk tørrfôr igjen og over 400 sultne hunder. Hunder som har mistet sine eiere pga bombing eller som ble forlatt av sin famile som måtte flykte på grunn av krigen. Hunder som enten venter på sine eiere skal komme tilbake eller desperat må få en ny famile. Hunder som tross alle traumene og smerten de har gått gjennom, fortsatt er tillitsfulle og trofaste, hengivne og snille- og takknemlige for det de får. Men mange av dem må leve ute i herberget og er kalde- og nå er det vinter her og hundene har et desperat behov for mat for å overleve. Shelter Droog er gått tomme for mat og det er krise for hundene!

Maten vi tok med i denne runden holder dessverre bare til en snau uke før det igjen går tomt om vi ikke gjør noe. Snart er dyreambulansen ute av verkstedet til NOR DOG Animal Rescue og den er modifisert for å kunne ta ekstra høy last. Vi ønsker å fylle den opp og sende den noen runder til shelteret i Oleksandria og sørge for at de har mat til over jul, mens de selv jobber med å få tak i mer mat selv.

Kjære hundeeier/ hundevenn, har du mulighet til å hjelpe de svakeste av de svake som ble igjen i krigen og kan bli med på spleiselaget, så setter vi pris på hver krone vi får inn. Vi får produsert tørrfôr av god kvalitet for bare 11 kroner per kilo. Vi håper å få inn penger til å hjelpe ildsjelene i Oleksandria med 10 ganger så mye mat som vi kom med i går. Det haster.

Denne "julegaven" til de litt over 400 hundene og teamet deres av frivillige tobente vil koste ca. 60.000 kroner. Vi vet at beløpet er høyt, men hver krone bidrar til at hundene får en sjanse til å klare seg gjennom vinteren.

Bli med på spleiselaget!

Hjelp disse fantastiske menneskene og de over 400 hjemløse hundene - som har en trygg havn takket være gjengen dere blant annet kan se på bildene og videoen i posten vi deler. Hvis du kan dele spleisen- vil dette også hjelpe. 

NOR DOG ankomme Shelter Droog med mat for en uke til 400 hunder, se video:

NOR DOG Ankomst Shelter Droog - YouTube

Link til innlegget til en av ildsjelene som jobber i Shelter Droog, så ser dere at slikt som dette ikke bare hjelper dyrene - det gleder også de som brenner for å hjelpe dem i en vanskelig situasjon:

https://www.facebook.com/tatyana.mendikovskaya/posts/pfbid0GnnRobuHDA3nUbBBPoAJWLj125rV1mJ8WhegjA2rNVCf1tLrLERj23doNhon6oE4l

Nødhjelp til 400 hunder i Ukraina, de har igjen mat for 1 uke.

143 350 kroner innsamlet

524 givere
Avsluttet 06.12.2022
95% av 150 000 kr
Rune Grønvold sitt profilbilde
Verifisert
Rune Grønvold mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rune Grønvold er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×