LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for STRØMAGGREGATER og VARMEKANONER til Ukraina til jul

STRØMAGGREGATER og VARMEKANONER til Ukraina til jul

Alle pengene som samles inn går direkte til innkjøp av strømaggregater og varmekanoner som blir overlevert med kolonne nr. 7 med donerte utrykningskjøretøy til Ukraina før jul!

Over halvparten av Ukrainas energiinfrastruktur er ødelagt av russiske droner og missiler, og nå setter den iskalde vinteren i landet inn.

Ukraina går en hard vinter i møte som følge av at Russland bevisst retter angrep mot sivil infrastruktur, som kraftproduksjon og nettanlegg. Rundt 6 millioner mennesker mangler strømforsyning (tall pr 30. november)! Flere millioner uten varme, tilgang til vann og mobildekning.

Temperaturen flere steder i Ukraina har allerede nådd minusgrader, og vintertemperaturer i Ukraina kan gå ned til -15°C.

Som skadeomfanget på Ukrainas energiinfrastruktur blir stadig større, har ukrainske myndigheter jobbet mot etablering av hjelpestasjoner for sivilbefolkningen i form av telt rundt om i landet der alle kan få tilgang til varme, strøm, vann, nødsaker til spedbarn, enklere medisiner og nett. Mange av slike stasjoner drives og utstyres av Brann og Redning.

Eksempelvideo av hvordan slike hjelpestasjoner ser ut: http://youtube.com/watch?v=GyHrMo_PR4Y

Strømaggregater og varmekanoner som kjøpes inn gjennom denne innsamlingen blir tatt i bruk på hjelpestasjoner for sivilbefolkningen, samt - ved helseinstitusjoner i regioner som Kryvyj Rih, Dnipro og Kharkiv i Ukraina.

Dette er en hurtiginnsamling, da det ikke er lang tid igjen før avreise til Ukraina.

SAMMEN kan vi virkelig utgjøre en forskjell ved å gi hundrevis av store og små ukrainere varme og strøm i julegave!

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte er en humanitær organisasjon der styret består av personer med lang erfaring med overlevering av donerte brannbiler, ambulanser, samt førstehjelps- og redningsutstyr til brannvesenet i Ukraina.

I skrivende stund jobber vi aktivt med å forberede kolonne nr. 7 med donerte brann- og ambulansebiler med avreise til Ukraina rett før jul!

Parallelt med utrykningskjøretøy og redningsmateriell jobbes det på spreng med å få tak i så mange strømaggregater og varmekanoner som det lar seg gjøre. Over 50 stk er kjøpt inn allerede ved hjelp av øremerkede donasjonasjoner, men vi ønsker ikke å stoppe der. Det kommer inn aggregater privatpersoner og næringslivet, mens flere også bestilles og kjøpes inn nå som vi snakker!

Hvor mange det blir til slutt begrenses kun av omfanget på bidrag som kommer inn via våre innsamlinger.

Formålet til organisasjonen er å effektivt overlevere norske donasjoner av brannbiler, ambulanser, rednings- og førstehjelpsutstyr, samt - beskyttelsesklær for redningspersonell til krigsrammede Ukraina.

Vi har direkte kontakt med ledelsen i brannvesenet i Ukraina som fortløpende melder behovet. Utrykningskjøretøyene og materiellet vi allerede har overlevert til Ukraina, er tatt i bruk sør-øst og øst i landet der krigen har rammet befolkningen hardest (Kryvyj Rih, Dnipro, Zaporizhzhia, Kharkiv, Mykolaiv).

Vi er en non-profit organisasjon, og alle donerte midler går uavkortet til utgifter i forbindelse transport av kjøretøy og materiell til Ukraina. Alle i styret og andre medlemmer arbeider altså frivillig og uten lønn.

Medlemmene i styret er tilknyttet ulike beredskapsetater og transportselskap rundt om i Norge. Vi har sikret oss spisskompetanse på eksport og tolldeklarasjoner i styret, og får dermed svært effektivt donerte beredskapskjøretøy og materiell ned til Ukraina.

Ta kontakt om dere har brannbiler, ambulanser, strømaggregater, varmekanoner, lysutstyr eller brann - og ambulansemateriell dere ønsker å donere til Ukraina.

Om dere ønsker å bidra økonomisk til arbeide med transport av donerte beredskapsbiler og materiell, kan dere benytte denne spleisen.

Vi har fra før levert 46 brannbiler og ambulanser, samt - 4 semitrailere med utstyr (inklusivt over 40 nye strømaggregater og flere brukte), til Ukraina etter krigens utbrudd den 24. februar.

Ukraina går en hard vinter i møte, de trenger all hjelp de kan få!

Dere kan lese mer om vårt arbeid i norske medier:

NRK: Sløkker ukrainske brannar med norske brannbilar

http://nrk.no/nordland/slukkar-ukrainske-brannar-med-norske-brannbilar-1.16149648?fbclid=IwAR0AwnBQAjnkEA6BI34FCrdDTNfvqUxD8YL7S7AGSCHHWN1DDh2u4uUmpNU

TV2: Vinteren står for tur i Ukraina – slik bidrar nordmenn

http://tv2.no/nyheter/utenriks/vinteren-star-for-tur-i-ukraina-slik-bidrar-nordmenn/15243940/

Øvrige medieomtaler,  oversikt:

http://docs.google.com/document/d/1Rdyk54XGeKojbyuUutoWq_ImpjHaQr9iaBNSRt2Fi4Q/edit?usp=sharing

Dere kan også følge oss på sosiale medier:

Facebook: Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte

http://facebook.com/groups/5138893412839545/

Twitter: twitter.com/NorwegianAidUkr

http://twitter.com/NorwegianAidUkr

Kontakt:

Odd Steinar Rønne. Steinkjer. Tlf.: 478 91 012

Joakim Sandodden. Trøndelag. Tlf.: 936 45 056

Thomas Velle. Tønsberg. Tlf.: 917 02 225

Erlend Nikolai Berg. Valdres. Tlf.: 996 31 983

Halvor Kongsmo. Telemark. Tlf.: 916 44 912

Even Rimstad. Larvik. Tlf.: 996 24 818

STRØMAGGREGATER og VARMEKANONER til Ukraina til jul

53 100 kroner innsamlet

110 givere
Avsluttet 11.12.2022
53% av 100 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Joakim Skjønsby Sandodden er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×