LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for En helt vanlig jul - for alle våre i Karmøy kommune

En helt vanlig jul - for alle våre i Karmøy kommune

En helt vanlig jul - Kirkens Bymisjon avd. Karmøy

Tenker du at du skal bidra til et godt formål denne julen, at du skal levere en pakke, plukke ned et julehjerte, glede noen?

Er du alltid litt sent ute, og så plutselig var julen over uten at du fikk gjort det?

Da tenker jeg at jeg hjelper deg litt på vei i år.

Sammen kan vi bidra til at flere hjerter kan plukkes ned fra Kirkens Bymisjon sine juletrær og vi kan bidra til en varmere tid for de som trenger det mest, i vår egen kommune.

LES hvorfor jeg vil gjøre dette her:

Helt siden jeg var liten har julen vært den fineste tiden. Spenninger i magen, forventninger, familietid og en følelse av fred i sjelen. Julen bringer med seg en helt egen ro, og hvis man klarer å stoppe opp, se rundt oss, ja, da er det faktisk noe ganske magisk over denne høytiden. Jeg har aldri manglet noen ting og selv om jeg er fra et nøkternt hjem så har jeg alltid blitt bergtatt over alt det som julen bringer med seg. De fineste tradisjoner, lukten av pinnekjøtt, småstressa mammaer og pappaer som ler litt i det skjulte, og som tenker at uansett hvor mye man stresser så kommer julen like brått på uansett.

Gjennom årene så har ting blitt annerledes også for meg. Noen mangler rundt bordet, gamle tradisjoner har måtte vike til fordel for nye, men uansett hva som har skjedd på veien har vi alltid hatt mat på bordet, altfor mange gaver under treet, varme i peisen og mest av alt en trygg og god havn, hjemme.

Gjennom et år opplever vi både gode og mindre gode ting, men jeg vet, at når julaften kommer og klokka slår fem vil jeg sette meg ned rundt et julepyntet bord, et bord som bugner, og jeg vil åpne gaver sammen med familien min og kjenne på følelsen av hvor heldig jeg er, at selv om prisene striger, stømmen er dyrere så har jeg alt jeg trenger.

Så tenker jeg på alle disse, i vår egen kommune, som må ta dag for dag, som har lyst til å gi barna sine alt de ønsker seg og mere til, som håper at bordet skal bugne når julemiddagen står klar, og at under juletreet så ligger de der, ønskene oppfylt.

Det er vondt å tenke på at vi i Norge, et av verdens rikeste land, skal ha mennesker som har det slik, som gjør alt de kan de kan for å få endene til å møtes.

Jeg ønsker å at vi denne julen, selv om vi kanskje har merket det på lommeboken at stømmen er dyrere og at maten ikke slutter å stige, skal se vår neste, tenke at å bidra litt er bedre enn ingenting.

Jeg håper at jeg om noen kan bidra til at Kirkens Bymisjon i Karmøy kan plukke ned de resterende hjertene på juletrærne som henger rundt og oppfylle noen ønsker. At vi sammen kan bidra til flere smil på julaften, høyere barnelatter og foreldre som kan puste lettet ut, ja, over at julen ble litt bedre i år enn de hadde tenkt.

At i et lite magisk øyeblikk så kan forskjellene blant oss viskes litt ut, og at vi minnes på at det handler ikke om verdien av gaven, men det å gi, glede noen, ta vare på hverandre og at når vi sier "gledelig jul" til hverandre så er det virkelig det, for alle, en gledelig, trygg og god jul.

Pengene går uavkortet til Kirkens Bymisjon Karmøy sin kampanje "En helt vanlig Denne har som mål å gi barn en bedre juletid ved å legge til rette for at barn skal få oppleve det å være en del av et felleskap i forbindelse med julen. Støtten skal gjøre at barna mottar gaver som de ønsker seg eller gavekort på opplevelser som kino, teater eller annet som kan bidra til å skape en fin julehøytid for familien.

Målgruppen er barnefamilier med hjemmeboende barn.

Det står nå juletrær i kaféen vår i Kopervik og på Amfisenteret Åkra fulle av ønsker fra disse barna.".

Pengene går til å oppfylle disse ønskene.

På forhånd, tusen takk og en gledelig jul!

- Siv Haugvaldstad Bygnes

NB! HUSK Å MERKE BETALINGEN MED KIRKENS BYMISJON KARMØY!!

En helt vanlig jul - for alle våre i Karmøy kommune

27 050 kroner innsamlet

100 givere
Avsluttet 13.12.2022
270% av 10 000 kr
Siv Haugvaldstad Bygnes sitt profilbilde
Verifisert
Siv Haugvaldstad Bygnes
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Siv Haugvaldstad Bygnes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×