LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Kampen om arvesølvet - vi tar protestaksjonen 'Jeg Betaler Ikke' gjennom rettssystemet!

Kampen om arvesølvet - vi tar protestaksjonen 'Jeg Betaler Ikke' gjennom rettssystemet!

Spleisen er øremerket til utgifter forbundet med å kjøre saken gjennom rettsapparatet. Dersom det skulle vise seg at det ikke blir noen utgifter innen spleisens maksimale utløpstid vil pengene bli tilbakeført.

Vi gjør oss klar til å ta Jeg Betaler Ikke til retten!

Med tanke på hvor prinsipielt viktig denne saken er for det norske folk, samt hvor dyrt det vil være å kjøre sak, så har vi opprettet en spleis for å finansiere protestaksjonen gjennom rettsvesenet.

Dette er ikke én manns kamp mot ett selskap, men folkets kamp mot systemet.

Etter at det har blitt klart hvor dyrt det faktisk vil være å kjøre saken gjennom rettsvesenet, så er det helt tydelig at det blir en altfor stor risiko for én mann å kjøre saken alene - av egen lomme.

Det er 100% sannsynlighet for at det blir nødvendig å ta saken hele veien oppover i systemet - samt at sakens utfall vil skape presedens for myndighetenes videre behandling av det norske folk.

———

Målet er å stille strøm- og/eller nettselskapet til ansvar for den ekstreme overprisingen av strøm folket nå utsettes for.

Vi vet at snittprisen per kilowattime på produksjonssiden er 12 øre og vi vet at Deutsche Bahn har fått en avtale om fastpris på 30 øre/kWh i ti år - hvorfor skal da det norske folk måtte betale mangfoldige kroner per kilowattime for strømmen?

Det vi nå utsettes for strider med flere lover. Her er noen av de sentrale lovene i denne saken:

Vannfallrettighetsloven §1, første ledd:

“Landets vannkraftressurser tilhører og skal forvaltes til beste for allmennheten.”

Energiloven §1.2:

“Loven skal sikre at produksjon, omforming, overføring, omsetning, fordeling og bruk av energi foregår på en samfunnsmessig rasjonell måte, herunder skal det tas hensyn til allmenne og private interesser som blir berørt.”

Grunnloven §1, første ledd:

“Kongeriket Norge er et fritt, selvstendig, udelelig og uavhendelig rike.”

Pristiltaksloven §1, første ledd:

“Det er forbudt å ta, kreve eller avtale priser som er urimelige.”

———

Spleisen er den økonomiske ryggdekningen for å kunne kjøre sak. Spleisen er fleksibel og med lang innsamlingstid, for at den skal kjøre til det faktisk er utgifter som må betales.

Spleisen er øremerket til utgifter forbundet med å kjøre saken gjennom rettsapparatet. Dersom det skulle vise seg at det ikke blir noen utgifter innen spleisens maksimale utløpstid vil pengene bli tilbakeført.

Om det skulle bli behov for midler til andre aspekter omkring protestaksjonen vil det tas i en separat spleis - hvor formålet såfall vil være klart definert.

Utgifter dokumenteres med kvitteringer.

———

Viktig!

Dette må overhodet ikke bli en hvilepute for folk, for til syvende og sist står og faller alt på hvorvidt folket kollektivt setter foten ned og sier STOPP!

Det er altså det folkelige opprøret mot ranet av arvesølvet vårt som vil være løsningen på den politikerskapte strømpriskrisen vi nå står midt oppi. Protestaksjoner som Jeg Betaler Ikke er viktige katalysatorer for å få folket til å røre på seg, men vil aldri alene være løsningen på problemene vi står overfor.

Det er kun et samlet folk som står opp mot, og markerer sin sterke misnøye mot, ranet av kraften - selve arvesølvet vårt - som er løsningen på den politikerskapte strømpriskrisen vi nå står midt oppi.

Vi står overfor følgende valg, som Ø.S Spetalen så treffende sier det.

"Vil vi nordmenn være trell som i dag, eller vil vi være fri?"

Sammen er vi sterke!

Kampen om arvesølvet - vi tar protestaksjonen 'Jeg Betaler Ikke' gjennom rettssystemet!

111 314 kroner innsamlet

385 givere
Avsluttet 01.09.2023
111% av 100 000 kr
Sascha Høvring sitt profilbilde
Verifisert
Sascha Høvring mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Sascha Høvring er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×