LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamling for å skape et mer demensvennlig samfunn

Innsamling for å skape et mer demensvennlig samfunn

Alle pengene som samles inn går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og er øremerket for å bistå alle mennesker med demens.

Jeg ønsker å starte denne spleisen for å samle inn midler for de menneskene rundt oss som har demens. De trenger en bedre personlig oppfølging og støtte for å leve best mulig med sykdommen, de trenger at vi bruker ressurser på forskning og de trenger at vi jobber for å utvikle bedre medisiner for å bremse sykdommen og forhåpentligvis på sikt også stoppe den.

Min fantastiske pappa har de siste månedene vært en del av Demenskoret. Navnet på koret er selvforklarende - dette er en gruppe som har to ting til felles; de liker å synge og de har alle en form for demens.

I skrivende stund har serien som følger Demenskoret startet på NRK. Der får vi gleden av å følge dette flotte koret gjennom seks episoder, hvor vi blir godt kjent med de fleste i koret, og utfordringene de møter i hverdagen.

Pappaen min er 48 år gammel, og en av landets yngste med diagnosen som han allerede fikk i midten av 40-årene. Han ønsket å være med i denne serien for å kaste lys over yngre mennesker med demens, slik at de kan få bedre oppfølging og støtte gjennom livet.

I landet vårt er det over 100.000 mennesker med demens, og over 400.000 pårørende. Det er også sannsynlig at dette antallet vil dobles de neste 20 årene, som matematisk sett vil si at over 20% av Norges befolkning enten vil ha demens eller være pårørende til noen med sykdommen om allerede 20 år.

Det betyr at det er på tide at vi øker fokuset mot denne brutale sykdommen og at vi går sammen om å gjøre det vi kan for å stoppe den før den tar flere av våre kjære. 

Vi har en veldig stor jobb med å ta vare på de 100.000 menneskene som allerede befinner seg i denne vanskelige situasjonen. Jeg syntes også det er veldig viktig å legge merke til at det er over 100.000 mennesker som reagerer forskjellig på sykdommen og som alle har en unik historie. Det betyr i praksis at disse menneskene må behandles og få tilrettelagt oppfølging etter sitt eget behov, og ikke settes sammen i en felles bås der alle får det samme tilbudet, uansett alder, kjønn og personlighet. En mann på 48 år skal ikke settes sammen med en på 85, bare fordi begge har demens. Her har landet vårt som helhet og de 356 kommunene våre mye å ta tak i, for å tilrettelegge best mulig for disse flotte menneskene. 

Og hvis vi alle går sammen om dette, kan vi få store ting til å skje. 

Jeg ønsker å starte denne spleisen for å fokusere på de menneskene i landet vårt som har en form for demens og som trenger vår støtte. De trenger en bedre personlig oppfølging og støtte for å leve best mulig med sykdommen, de trenger at vi bruker ressurser på forsking og de trenger at vi jobber for å utvikle bedre medisiner for å bremse sykdommen.

Jeg vet at det er urealistisk, men hvis hele Norges befolkning ga 10kr hver ville vi hatt 50 millioner kroner å bruke på videre forskning av demens og større økonomiske muligheter til å tilrettelegge for alle med en demens-diagnose. 

I en ideell verden skulle jeg ønske mitt forrige scenario var mulig å få til, men jeg ønsker også å være hakket mer realistisk. Derfor ønsker jeg å starte med et mål på 50.000 kroner, som vil gå uavkortet til bruk for å bedre livssituasjonen til demenssyke mennesker.  Dette vil si at vi trenger 5000 mennesker til å donere 10kr. Dette tror jeg er mer enn mulig, og håper av hele mitt hjerte at vi kan gå sammen i kampen om både å bremse og bekjempe demens.

Alle pengene som samles inn under denne aksjonen vil gå til Nasjonalforeningen for Folkehelse og jeg ønsker å øremerke dette til deres demensavdeling.

Del gjerne denne spleisen videre, så flest mulig folk kan se den og støtte våre landsmenn rammet av demenssykdom, slik at vi kan bygge et mer demensvennlig samfunn.

Serien Demenskoret kan du se på NRK sine sider her: 

https://tv.nrk.no/serie/demenskoret?fbclid=IwAR0PcXLamo-6poYKBLHUOXXvBOV-Firw8VlX0STh_74A7gc0yW4zeWCuz9k

Innsamling for å skape et mer demensvennlig samfunn

600 250 kroner innsamlet

2 263 givere
Avsluttet 01.03.2023
100% av 600 000 kr
Alexander Tur Eliassen sitt profilbilde
Verifisert
Alexander Tur Eliassen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Alexander Tur Eliassen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×