LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp CBWCF å behandle brannskadde barn i Etiopia

Hjelp CBWCF å behandle brannskadde barn i Etiopia

Vårt ønske er å behandle/operere 200 barn i 2023. I snitt koster en behandling ca 10.000 kr inklusive 6-8 uker på avdelingen.

Ezekiel Yona Kuvoyo og er 5 år gammel. I 1-års alderen mens han var ute og lekte, tråkket han oppi glødende aske og fikk en dyp brannskade på venstre hånd og begge føtter. Ezekiel skal opereres nå i januar og det er godt håp om å få både føtter og fingre funksjonelle igjen.

Emamiye som kommer fra nord Etiopia, fikk en alvorlig brannskade i 2006 da hun som 6 åring skulle hjelpe til med å koke kaffe. Blusen hennes tok fyr da hun kom litt for nær ildstedet. Den dype flamme skaden affiserte mesteparten av mage og bryst parti, hals og hakeparti samt skuldre og venstre overarm / albue.

Emamiye ble brakt til det lokale sykehuset hvor hun ble liggende i 6 mndr inntil alle sår var tilhelet. Arrvevet førte til at underleppa ble festet til øvre del av brystet. Venstre albue ble låst i 90 grader.

Emamiye skulle oppleve en særdeles vanskelig tid de neste 14 årene. Da hun ikke klarte å lukke munnen, måtte hun titt og ofte skifte skjorte / bluse i løpet av dagen da hun ikke kunne forhindre spytt som rant konstant. Hun skjulte nedre del av ansiktet med skjerfet sitt. Hennes handikap gjorde det selvsagt vanskelig å ha sosial omgang med andre. Selv med hennes alvorlige tilstand, bestemte hun seg for å gjøre det best mulig på skolen. Hun var årlig blant de beste elevene på hennes klassetrinn.

Som 20 åring meldte hun seg opp til universitetet og startet høsten 2019 på studieretningen "Management". Etter noen mndr på universitetet, var det en ung lege som oppdaget henne. Da var hennes tilstand som bildene viser...

Legen tok kontakt med en annen kollega i hovedstaden som studerte plastikkirurgi. Det var Dr Ephrem som nettopp hadde startet på et 3 årig plastikkirurgisk utdanningsprogram, støttet av stiftelsen vår Children´s Burn & Wound Care Foundation (CBWCF).

Etter avtale dukket Emamiye opp på avdelingen vår i februar 2020. Hun ble klargjort til operasjon i månedsskiftet februar / mars. Etter en 5 timers operasjon, var arrvevet løst og halsen gropa gjenopprettet og hud transplantert.

Emamiye lever i dag et normalt liv, er en glad og takknemlig student.

Hennes albue kontraktur ble operert i oktober. Nå er Emamiye tilbake til dagliglivet på hjemstedet i nord Etiopia, opptatt med sine studier.

Dureti (9 år) kommer fra sør Etiopia, 500 km sør for hovedstaden.

I 2 års alderen pådrog hun seg en flammeskade av venstre arm. Albue, håndledd og samtlige fingrer ble utsatt for skaden. Arrvevet førte til at samtlige fingrer ble låst fast i en bøyd stilling inni håndflaten. Håndleddet ble på samme måte låst fast i en sterkt bøyd stilling mot underarmen. Albueleddet ble også låst fast i en bøyd posisjon.

Grunnet sitt handikap, har Dureti på 9 år enda ikke startet skolegang.

Dureti er operert en gang: Albuen er rettet ut. Håndleddet er også rettet ut.

Håndflate med samtlige fingrer blei ikke operert i denne omgang. Det vil først bli planlagt når håndledd og albue ledd fungerer normalt, trolig etter 8 - 10 mndr.

Om Stiftelsen Children´s Burn & Wound Care Foundation:

Stiftelsen Childrens Burn & Wound Care Foundation (CBWCF) ble stiftet 27/4 2007 med formål å hjelpe brannskadde barn og voksne i Etiopia. Stiftere var Dr. Einar Eriksen ved brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetsykehus og hans pasient Hans Petter Schjelderup som Eriksen opererte i august 2005 etter at Schelderup fikk en livstruende brannskade etter en ulykke i Harstad. De to fant tonen gjennom Eriksens mange lege visitter der det viste seg at begge hadde relasjoner til Etiopia. Einars foreldre var misjonærer og han vokste opp i Etiopia. Sommeren 2005 returnerte Einar fra 5 års arbeid ved et brannskadesykehus i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Hans-Petter og kona har adoptert en sønn fra Etiopia. Einar fortalte om de mange skjebner som følge av brannskader i Etiopia der de fleste skadene inntreffer i forbindelse med matlaging / koking på ubeskyttede ildsteder. Einar hadde en visjon om å returnere til Etiopia for å hjelpe flere barn med slike skader. Hans Petter lovet at dersom han overlevde skadene og kunne arbeide med noe, skulle han vie sin tid til å hjelpe Einar å realisere sin visjon.

Einar sa opp sin overlege stilling ved Haukeland Universitetssykehus og reiste sammen med sin kone Lillian-Rose tilbake til Etiopia 30. oktober 2008.

Første operasjon i stiftelsens regi ble gjennomført 3.november 2008 på det koreanske sykehuset Myungsung Christian Medical Center (MCM) i Addis Abbeba. Ved MCM har Stiftelsen fått innredet en egen avdeling til å behandle brannskader og andre sår skader (t. eks. trafikkskader, dyre og slange bitt etc). De aller fleste som kommer til innleggelse er fattige, uten noen mulighet til selv å betale for behandlingen. Disse mottar alle gratis sykehus behandling, betalt av stiftelsen ved innsamlede midler. Det er til nå gjennomført rundt 2500 operasjoner hvor de fleste pasienter kommer fra Etiopia. Noen har i årenes løp også blitt henvist til operasjon fra andre afrikanske land (Sør Sudan, Somalia, Rwanda, Gambia, Tanzania). Stiftelsen har de seinere år også behandlet pasienter gjennom besøks reiser til Tanzania, Senegal, Gambia og Sierra Leone.

Hjelp CBWCF å behandle brannskadde barn i Etiopia

134 080 kroner innsamlet

186 givere
Avsluttet 01.03.2023
6% av 2 000 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
CHILDRENS BURN & WOUND CARE FOUNDATION er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×