Prosjektbilde for Støtt Lumina UB og det neste grønne skrittet innen jordbruk.

Støtt Lumina UB og det neste grønne skrittet innen jordbruk.

Pengene som samles inn skal brukes i utviklingen av prototype 3.0. I tillegg til noe markedsføring.

Hei, vi er 6 elever fra entreprenørskapslinja ved Thora Storm videregåendeskole. Sammen i Trondheim driver vi ungdomsbedriften Lumina UB. Vi utvikler nye metoder for å gjøre vertikalt jordbruk mer bærekraftig, hvor vi både reduserer strømkostnadene og øker veksten av planter.

Jordbruk blir stadig viktigere for en økende populasjon. Med over halvparten av det øverste laget av jord udyrkelig, 38% av landarealet allerede dyrket og truende klimaendringer, står vi forran en situasjon som kan forme fremtiden. 

Løsningen i dag er å utvide oppover. Ved å benytte vertiakale gårder, hvor planter dyrkes innendørs i etasjer kan man redusere arealforbruket, spare vann, tilpasse klima og redusere avfall. Med andre ord er vertikalt jordbruk svært positivt. Dessverre krever vertikale gårder mange vekstlamper, og derfor store mengder strøm. Dette gjør at vertikalt jordbruk blir mye mindre lønnsomt og bærekraftig.

Lumina UB sin løsning kan delvis erstatte nødvenigheten for vekstlamper, redusere strømkostnader og øke veksten av planter. Slik funger konseptet(gjennomgang av videoen står under):

Forklaring:

Den hvite pilen representerer sollyset. Det naturlige sollyset vil bli reflektert i et parabolt speil og deretter fokusert inn i et IR og UV-filter. Videre vil sollyset bli ført gjennom fiberoptiske kabler(ledninger for lys) ned i vårt system. Her vil lyset bli distribuert fra den tykke fiberkablen til flere mindre fiberkabler. Deretter vil sollyset gå gjennom fresnell-linser som fungerer som lamper som «bader» plantene i naturlig sollys.

For å kunne ferdigstille en fungerende prototype 3.0 er vi avhenging av folkefinansiering. Prototypen vil koste rundt 25 000 kr, og i tillegg til markedsføringsmidler forventer vi at bedriften trenger et samlet kapital på rundt 30 000 kr. I dag har vi samlet rundt 13 000 kr i form av premiepenger og som investeringer fra andre parter. Altså er vi snart halvveis! Nå trenger vi bare en liten push til så er vi i mål. Dersom du ville ha bidrat, uansett kapital hadde vi vært så meget takknemmelige! Tusen takk. 

Dersom du enten ønsker å ta kontakt, tipse oss eller har spørsmål, kan vi kontaktes på luminaub@gmail.com.

Daglig leder: Larry Cheng

Tlf: 481 53 096

E-mail: lrrcheng@gmail.com

- Tusen takk på vegne av Lumina UB.

Støtt Lumina UB og det neste grønne skrittet innen jordbruk.

4 360 kroner innsamlet

13 givere
14 dager igjen
21% av 20 000 kr
Lumina UB sitt profilbilde
Lumina UB
Verifisert
Larry Yang Cheng står bak spleisen
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Larry Yang Cheng er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×