Bursdagsgaven 2018: Til innhold i et værested for ungdom i Hokksund
3 600 kr
16 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

Bursdagsgaven 2018: Til innhold i et værested for ungdom i Hokksund

Det haster med er lavterskeltilbud for ungdom i Hokksund. @U19ØvreEiker har ikke lenger lokalene på Bruhjørnet, og trenger å få på plass et tilbud i rådhusets kantine så kjeapt som mulig.

Det skal være et god lokale for alle brukere

Seksjon Kultur og Livskraft skal i februar 2018 etablere et værested /klubbtilbud for ungdom mellom 13 og 18 i kantinen på rådhuset i Hokksund. 

Det skal være en sambruk av lokalene, det skal fortsatt fungere som kantine for de ansatte og som et lokale for ulike arrangementer for og av kommunenes innbyggere og foreningsliv. Lokalene tilknyttet kantinen i Øvre Eiker rådhus er i tillegg veldig godt egnet for arrangementer med ulike tilretteleggingsbehov.

 

Klubb i kantine

Prosjektet har som hovedmål å etablere en god møteplass for ungdom i kantineområdet på Øvre Eiker rådhus på en slik måte at det samhandler godt med andre bruksområder for lokalene. 

Det legges vekt på samhandling og engasjement av gruppene som bruker lokalene, og en bærekraftig profil i form av et gjenbruksperspektiv og engasjement av bedrifter som driver ulike former for inkludering.

Rusfritt samlingspunkt
Det har lenge vært et stort behov for et rusfritt samlingspunkt for unge i Hokksund. Det å kunne være innendørs med et visst voksentilsyn, uten krav om å måtte kjøpe noe, kan være med å forebygge uønskede hendelser i nærmiljøet.  

Høsten 2018 ble et tomt lokale ble tatt i bruk i tre måneder, noe som viste at behovet og ønsket for et værested er tilstede hos målgruppa for tiltaket. Her var det ikke mulig å videreføre leieforholdet, i tillegg til at en langsiktig bruk av lokalet ville krevet oppgraderinger av enkelte fasiliteter.

Kommunen har ikke hatt, og har ikke økonomi til å etablere et ungdomstilbud i eksterne lokaler. Men eksterne midler kan gjøre det mulig for å løse behovet for en ok væreplass  så snart som mulig.

Dette haster det med

  • Sofagrupper er til å sitte i med tilhørende bord - må kunne vaskes
  • Mobile skillevegger - oppsirkuleringsprosjekt
  • Ulike brettspill og spill til playstation
  • Pc til musikk
  • Lyddempende og flammedempende tekstiler
  • Noe maling og materialer

Jeg håper du vil bidra til dette lavterskeltilbudet

Det viktigste vi kan gjøre for sårbare grupper er å etablere tilbud som er for alle. God forebygging og rehabilitering handler om trygge arenaer med fokus på vekst og mestring. Og det er en slik arena vi skal etablere.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Anne Grethe Klunderud
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Anne Grethe Klunderud er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×