LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Glimtvis til NM i gatefotball 2018

Glimtvis til NM i gatefotball 2018

 

Hvem er Glitmvis? 

Glimtvis er Bodø’s første gatefotball-lag. Spillerne som deltar på laget er mennesker som har utfordringer innen rus og psykisk helse og som er i en rehabiliteringsfase. 

Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet ved ukentlige treninger og sosiale samlinger. Samtidig ønsker vi å kunne tilby mennesker en mulighet for å forbedre sin psykiske og fysiske helse.  

I dag jobber vi aktivt med å styrke spillerne på deres individuelle styrker og interesser gjennom samtaler, spillermøter og individuelle mål så vel som felles mål for laget. Vi har i dag to spillere som skal begynne på trenerkurs slik at de på sikt kan ha ansvar for våre treninger, en spiller som har vært en del av Norges damelandslag i gatefotball og en spiller som har fått praksisplass i Bodø Glimt, som også er en av våre hovedsamarbeidspartnere.

Med fotball opplever spillerne mestring, samhold og det å tilhøre et sosialt nettverk. Disse tre faktorene er ekstremt viktig å inneha i en rehabiliteringsfase som de fleste spillerne står i. 

Gjengir et utsagn fra en spiller fra Glimtvis «Bare det å ha en time fotball i uken gir meg pause fra en ellers så tung hverdag. Jeg opplever at jeg betyr noe, at det forventes og trengs noe av meg, noe jeg ikke har følt på lenge. Jeg føler meg betydningsfull ».

Historie

Glimtvis ble dannet i januar 2017 og var et ønske fra en arbeider nede ved Jobb1, vårt arbeidstiltak og beboer ved vårt botilbud Brua i Kirkens Bymisjon. Karen Dretvik, koordinator ved aktivitetstiltaket Ny Giv, og Cato Joar Moan, aktivitetsleder ved Brua, satte i gang prosjektet. Allerede i slutten av februar hadde vi vår første trening. Det var 10 spillere på første trening noe som ikke var forventet. Vi satte oss et hårete mål om å klare å komme oss ned til NM i Tønsberg som ble arrangert i slutten av mai 2017. Noe vi klarte!! 

Torsdag 25.mai reiste 11 spente sjeler sørover og ante ikke hva vi gikk til. Resultatet av denne turen ble en helt utrolig opplevelse for oss alle som deltok. Vi reiste hjem til Bodø med den gjeveste prisen nemlig; Fairplay-prisen. Av totalt 34 lag var det Glimtvis som klarte å gå til topps. Ikke uten grunn, prisen ble gitt på grunnlag av eksemplarisk oppførsel på og utenfor banen, samtidig gode ambassadører for Bodø by og Bodø Glimt.

 

I tillegg til Fairplay-pris så ble en av våre spillere, Linn-Christin, tatt ut til landslaget og skulle representere Norge i Gate-VM som ble arrangert i Oslo på slutten av august. Ikke noe annet enn å si fantastisk. Linn-Christin ble også en av frontfigurene i NRK’s dokumentarfilm som heter «Fotball eller Livet» og ble sendt på tv rett før jul 2017. Filmen ligger tilgjengelig ute på NRK’s nett-tv. Der får man innblikk i hva gatefotball er og hvor viktig det er for den enkelte som deltar. Vi anbefaler på det sterkeste å se dokumentaren.

Link: https://tv.nrk.no/program/KOID75004617/fotball-eller-livet 

 2018

De resultatene vi klarte å oppnå på så kort tid i 2017 var uvirkelige, vi innså at dette prosjektet var noe vi virkelig måtte fortsette med. Glimtvis er så betydningsfullt og viktig for hver enkelt spiller som deltar. Det vil bli en stor skuffelse hvis vi ikke klarer å fortsette på grunn av økonomiske midler. Derfor går vi nå ut i Bodø og setter i gang med en innsamlingsaksjon. Dette på grunn av at vi ønsker å delta på årets NM i Kongsvinger samt klare å holde prosjektet gående med de utgiftene det innehar. 

Siden fjorårets deltakelse på NM, har vi hatt faste treninger hver onsdag nede på Rapida Sportssenter hvor vi har spilt Cageball. Antall registrere spillere er per dags dato 17 stk. Gjennomsnitt på antall spillere per trening er ca. 10 stk, og vi ser at antallet har steget de siste månedene. 

Ved å støtte oss så bidrar du til at Glimtvis skal komme seg ned til NM i Kongsvinger 25.mai, men viktigst av alt at vi har et fast gatefotball-lag her i Bodø by. Alle pengene går direkte til Glimtvis. 

Ellers noen spørsmål, ta kontakt med Karen Dretvik på tlf 473 21 099 eller mail; karen.dretvik@bymisjon.no

Glimtvis til NM i gatefotball 2018

5 150 kroner innsamlet

23 givere
Avsluttet 23.05.2018
Karen  Dretvik sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Karen Dretvik
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Karen Dretvik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×