LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hundene trenger din hjelp

Hundene trenger din hjelp

Alle pengene som blir samlet inn, går uavkortet til arbeidet med å stoppe uetisk avl av hund.

Vi er mange som har kjent på kjærligheten fra en hund. Uforbeholden og genuin. En venn som følger deg gjennom tykt og tynt og som står fast ved din side. Mange kaller hunden for menneskets beste venn. Hvordan har det seg da, at vi mennesker behandler hunder så dårlig?

Cecile hadde drømt om å bli hundeier helt fra hun var liten jente. Den dagen Billie flyttet inn, gikk drømmen i oppfyllelse. Cecilie kjøpte Billie fra det som Norsk Kennel Klub kaller en seriøs oppdretter, registrert hos dem. Den lille klumpen med kjærlighet ble raskt en del av familien og Cecilie var totalt forelsket fra første stund.

Etter få måneder merket familien at alt ikke var som det skulle være med Billie. Han snorket mer og mer og pustet med en pipelyd i nesa. Veterinæren som sjekket Billie, kunne fortelle Cecilie og familien, at Billie måtte operere luftveiene sine for å klare å puste mer normalt. Til tross for inngrepet, tåler Billie fortsatt ikke en vanlig sommerdag og må holdes innendørs. I tillegg til dette sliter Billie med rygg- og nakkeplager, og allergi. Som følge av alle disse nedarvede helseplagene, har Billie dårlig livskvalitet. Den lille hunden har blitt en pleiepasient.

Her ser du Billie sove med en leke i munnen. Dette gjør han for å få mer luft.

Grunnen til at Billie ikke kan kose seg ute på en vanlig norsk sommerdag, er at noen mennesker har bestemt at rasen hans skal se ut på en viss måte. Hunder med korte snuter eller flate ansikter får rett og slett ikke plass til bløtvevet som de har i nese, munn og svelg. Som følge av dette får de problemer med å puste og være i normal aktivitet.

På bildet ser du hodeskallen til en kortsnutet hund. Her ser du resultatet av mange tiår med avl, med fokus på utseende.

Billie er dessverre ikke alene om dette. I lang tid har vi mennesker avlet hunder på bakgrunn av utseende. Som følge av dette lider hundene våre av mange arvelige sykdommer og svært høy grad av innavl. Det er det største dyrevelfersproblemet hos hund og det er totalt menneskeskapt. Hundene er ikke slik fra naturens side.

Dyrebeskyttelsen Norge mener, i likhet med svært mange forskere, at dette må ta slutt. Vi kan gjerne ha ulike raser til ulik bruk, men avl må foregå i tråd med norsk lov. Tiden er inne for å ta vitenskap i bruk og avle robuste hunder med god funksjon og helse. Et flatt ansikt er kanskje søtt, men hundene våre fortjener bedre.

Etter to runder i rettsapparatet, skal hundeavlssaken opp i Høyesterett. Dyrebeskyttelsen Norge har kjempet mot uetisk avl i mange år og målet vårt er at ingen hunder skal lide på grunn av utseendet sitt. Arbeidet har vært både omfattende og kostbart og vi ber derfor om din hjelp.

Vil du bidra til å gi alle hunder muligheten til å leve et godt liv? Til å kunne puste normalt, gå normalt og leve et normalt, aktivt liv? Hundene har blitt sviktet lenge nok, nå er det vår tur til å vise at vi er hundens beste venn.

Les mer om saken her: https://www.dyrebeskyttelsen.no/2022/11/18/sporsmal-og-svar/

På vegne av alle hunder; tusen takk for bidraget ditt.

Hundene trenger din hjelp

49 630 kroner innsamlet

208 givere
Avsluttet 31.08.2023
49% av 100 000 kr
Dyrebeskyttelsen Norge sitt profilbilde
Dyrebeskyttelsen Norge mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Dyrebeskyttelsen Norge er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×