LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for HELSEBRØLET-Demonstrasjon mot budsjettkutt, underprioriteringer og feilprioriteringer i helsevesenet

HELSEBRØLET-Demonstrasjon mot budsjettkutt, underprioriteringer og feilprioriteringer i helsevesenet

Pengene som samles inn, vil gå til leie av sceneutstyr, lydanlegg, rigging, bannere, plakater osv. Et eventuelt overskytende beløp vil bli donert og fordelt på: Organisasjonen Mental Helse, Stiftelsen Amathea og Kirkens bymisjon 24sju.

Den 28.02.23 kl. 15:30 på Eidsvolls plass utenfor Stortinget, arrangerer vi en landsomfattende demonstrasjon mot regjeringens underprioritering av helsevesenet.  

HELSEBRØLET - er en bevegelse som ikke finner seg i at det offentlige helsevesenet, i et av verdens rikeste land, skal falle pga budsjettkutt, underprioriteringer og feilprioriteringer.  

Helsebrølet er for alle hjerter som slår- pasienter, pårørende, helsepersonell og alle vi som ønsker en endring i norsk helsevesen.

Vi har blitt lovet mye av regjeringen, blant annet at det skal  satses på psykisk helse, men hva er det egentlig som har skjedd?   

Autonomi og brukermedvirkning svekkes, og nærmest trakasseres, ved at sengeplasser innen psykiatrien legges ned som aldri før, det kuttes i generelt alle behandlingstilbud  og stadig flere fødeavdelinger legges ned.  

Kommunehelsetjenesten og distriktene rammes også hardt. Brennpunkt - omsorg bak lukkede dører er et godt eksempel på at ting mildt sagt ikke er bra nok.  Dokumentaren belyser et alvorlig symptom på hva UNDERBEMANNING kan gjøre med pasientsikkerheten.   

Bioingeniører er også kritisk helsepersonell, som er sterkt rammet av dagens helsepolitikk. Det er allerede stor mangel på bioingeniører og det er forventet et underskudd på bioingeniører på ca. 2400 om 15 år. Omtrent 70 prosent av beslutninger knyttet til diagnose, behandling og oppfølging av pasienter i spesialisthelsetjenesten, er basert på prøver som er tatt og analysert av bioingeniører.

Her trengs det flere ansatte og mer laboratorieutstyr til utdanningsinstitusjonene, for å kunne utdanne nok bioingeniører og møte behovet til samfunnet og helsevesenet.

Det er et paradoks at helsepersonellkommisjonen og helseministeren mener vi må redusere antall helsepersonell og jobbe mer effektivt, istedenfor å bemanne opp, jobbe mer forsvarlig og yte omsorg og helsehjelp med mer kvalitet.  

Til tross for flere og flere oppslag, dokumentarer og  artikler, med vonde historier, bekymringer og redsel, varsler sykehusene og helseministeren enda flere kutt.  Det eneste som IKKE kuttes, er køene for å få helsehjelp. Tvert imot så øker de fleste køene for å få hjelp, og "fritt behandlingsvalg" tas bort.   

Med demonstrasjonen HELSEBRØLET, ønsker vi å få opp øynene til regjeringen.  Regjeringen må snarlig komme med et helseløft. Et løft som gir oss muligheten til å utføre en god jobb, praktisk og utstyrsmessig tilrettelegging, lønn og riktig behandlingstilbud til de som trenger det.   

Vi vil at ventetider skal ned og at budsjetter skal opp. Vi vil at våre folkevalgte skal slutte å se på helsesektoren som et tapsprosjekt. Et godt helsevesen er en GOD investering. Et godt helsevesen dyrker et godt samfunn.   

Vi ønsker en plan for bevaring og rekruttering av kritisk helsepersonell.

Vi krever at politikere og helseledere lytter til de som faktisk jobber i helsevesenet, til pasienter og til pårørende!  

Vi krever at regjeringen innfrir valgløftene sine!  

Vi krever å bli hørt!  

Slutt å kutte NÅ!

HELSEBRØLET er en politisk uavhengig bevegelse opprettet i forbindelse med denne demonstrasjonen.

HELSEBRØLET-Demonstrasjon mot budsjettkutt, underprioriteringer og feilprioriteringer i helsevesenet

79 550 kroner innsamlet

537 givere
Avsluttet 01.03.2023
99% av 80 000 kr
Tina Tuft sitt profilbilde
Verifisert
Tina Tuft mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Tina Tuft er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×