LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Vi minner om at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet i denne spleisen og at du bør sette deg godt inn i saken før du gir ditt bidrag. Det finnes mer informasjon om vaksiner og vaksinasjon på www.fhi.no
Prosjektbilde for Sykepleier Iris ble sparket fordi hun var uvaksinert! Saken ankes til lagmannsretten

Sykepleier Iris ble sparket fordi hun var uvaksinert! Saken ankes til lagmannsretten

Spleisen går til dekning av saksomkostninger. Om saken vinnes eller om det blir et overskudd fra spleisen, doneres dette til Norsk Hjelpefond (norskhjelpefond.no) for å brukes videre til andre saker som omhandler diskriminerende smitteverntiltak.

Dersom du ønsker refusjon av din støtte til spleisen ved en seier i lagmannsretten- merk din innbetaling med «refusjon»

Denne saken har allerede vært en runde i tingretten, hvor kommunen ble frikjent. Det å ha en sak gående i rettsvesenet er en belastning for Iris og hennes familie. Det finnes naturligvis ingen garanti for hva utfallet i lagmannsretten vil bli, og det er av vesentlig betydning at Iris og hennes familie ikke lider økonomisk i en slik sak. Dersom ikke halvparten av de antatte saksomkostninger samles inn i løpet av spleisens første 3 uker, må det vurderes å trekke anken. I et slikt tilfelle vil alle donasjoner returneres.

Trebarnsmor og sykepleier Iris Frohe ble sagt opp på legevakten da hun ikke godtok å bli diskriminert og utsatt for tiltak fordi hun var uvaksinert. Dette skjedde midt i en periode hvor legevakten slet med bemanningsproblemer. Til tross for at hun gjorde jobben sin etter alle forskriftene og det var et stort behov for hennes arbeidskraft, ble hun likevel sagt opp da hun nektet å godta kravene om testing fordi hun var uvaksinert.

Diskriminering

Hun ble pålagt å teste seg flere ganger i uka, selv om hun var frisk og uten symptomer på covid – noe de vaksinerte slapp å gjøre. Hun var den eneste på arbeidsplassen som hadde takket nei til koronavaksinen. Dette skjedde da det allerede var allmennkunnskap at både uvaksinerte og vaksinerte kunne være smittebærende, og diskrimineringen og kravene til testing var ubegrunnet. Likevel ble hun oppsagt uten at arbeidsgiver ønsket å gi henne noen medisinskfaglig begrunnelse. Dette på et tidspunkt der helsevesenet hadde stort behov for hennes kunnskap, erfaring og arbeidskraft.

Iris elsket jobben sin som sykepleier og har alltid tatt smittevern på høyeste alvor. Hun har lang erfaring innen helsevesenet. Er svært dedikert, godt trent med dyptgående kjennskap til riktig håndtering av smittesituasjoner. Hun var, faglig og medisinsk sett, ikke en større risiko for pasienter og medarbeidere enn de andre på avdelingen. Kommunen v/kommuneadvokaten ønsket ikke å gi henne en rettslig begrunnet oppsigelse, men henviste kun til Helsedirektoratets anbefalinger.

Vern mot statlig inngripen

Denne saken reiser prinsipielle spørsmål, særlig om at inngrep mot privat part krever hjemmel i lov, og ikke kun en retningslinje eller anbefaling.

Ingen slik sak er tidligere reist for norske domstoler, noe som gjør denne prøvingen relevant for alle arbeidstakere og borgere generelt, og deres vern mot statlig eller offentlig inngripen.

Hvis du ønsker å gjøre en forskjell og påvirke retningen samfunnet går i, ber vi deg hjelpe oss, og støtte denne saken! Det er snakk om våre grunnleggende rettigheter som borgere.

Spleisen går til dekning av saksomkostninger slik at saken kan ankes til lagmannsretten. Om saken vinnes eller om det blir et overskudd fra spleisen, doneres dette til Norsk Hjelpefond (norskhjelpefond.no) for å brukes videre til andre saker som omhandler diskriminerende smitteverntiltak.

Tusen takk for alle bidrag og støtte, del gjerne saken med andre!

Sykepleier Iris ble sparket fordi hun var uvaksinert! Saken ankes til lagmannsretten

147 470 kroner innsamlet

513 givere
Avsluttet 21.04.2023
49% av 300 000 kr
NORSK HJELPEFOND mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
NORSK HJELPEFOND er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×