LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Solidaritetsprosjekt ukrainske jernbanearbeidere

Solidaritetsprosjekt ukrainske jernbanearbeidere

Alle pengene som samles inn går til støydempende øreplugger og varme klær til ukrainske jernbanefolk i krigsområder i Ukraina

NLFs innsamling til ukrainske lokførere og jernbanearbeidere

NLF har etter initiativ fra medlemmene etablert et solidaritetsprosjekt og en innsamling til støtte til våre jernbanekollegaer i Ukraina. Forbundsstyret har så langt vedtatt å bevilge 25 000 kroner og nedsatt en arbeidsgruppe.

Arbeidsgruppen har etablert formell kontakt det Ukrainske Lokførerforbundet «Det frie ukrainske lokomotivførerforbundet» for å få klarhet i hva de behov for. I tillegg er det innhentet råd fra ETF og hjelpeorganisasjoner. Vi har funnet ut at det er bedre å sende en hjelpesending enn penger, på grunn av at det vanskelig å få kjøpt en del ting i Ukraina, og at man da unngår at pengene kommer på avveie.

Det ukrainske lokførerforbundet har helt konkret ønsket seg elektroniske støydempende ørepropper til 217 jernbanearbeidere. Mange lokomotivførere og jernbaneansatte som er utkalt til krigsområdene står i fare for, eller har fått, hørselsproblemer som en følge av krigen. Støydempende ørepropper vil kunne redusere den negative virkningen på hørselsorganene. I Ukraina er dette produktet ekstremt vanskelig å få tak i og veldig dyrt. Andre ting de har behov for er ullundertøy, ullsokker, hodelykter og lignende.

Det planlegges, dersom sikkerhetsmessig forsvarlig, også en solidaritetsreise for å møte Ukrainske fagforeningskamerater. Gjennomføring av reisen vil avhenge den sikkerhetsmessige situasjonen samt sikkerhetsvurderinger på avreisetidspunktet. Reisen vil bli finansiert av forbundet. Det ukrainske lokomotivførerforbundet har meddelt at de svært gjerne tar mot representanter fra NLF.

NLF har som mål å kunne sende/levere minst 217 støydempende øreplugger til våre ukrainske kolleger. Dette vil koste omtrent 162 000 kroner. NLF har i den forbindelse opprettet en Spleis og håper at medlemmene vil være med på å gi et bidrag til dette formålet. Bidraget vil gå uavkortet til materiell støtte til våre kolleger.

Solidaritetsprosjekt ukrainske jernbanearbeidere

100 600 kroner innsamlet

162 givere
Avsluttet 10.04.2023
100% av 100 000 kr
NLFs solidaritetsprosjekt Ukraina sitt profilbilde
NLFs solidaritetsprosjekt Ukraina
Ikke-verifisert
Rolf Ringdal står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Rolf Ringdal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×