Prosjektbilde for Buss fra Sørlandet med plass til 73 flyktninger 1. mai-helga

Buss fra Sørlandet med plass til 73 flyktninger 1. mai-helga

Alle pengene går til å hjelpe ukrainske flyktninger. Vårt hovedfokus er trygg transport fra Polen til norsk statlig mottak for dem som ikke har ressurser til å komme hit på egenhånd.

Vi sender ny buss i 1. mai-helga!

Flyktningeleiren i Polen har kontaktet oss og spurt om vi kan sende en ny buss for å hjelpe til med evakuering av ukrainske krigsflyktninger fra et overbelastet og kaotisk Warszawa. Denne henstillingen har motivert oss i Vågsbygd frikirke og Hægebostad menighet (Den norske kirke) til innsats på nytt. Vi forbereder derfor nå den sjuende transporten i regi av nettverket vi er del av. Vil du være med og hjelpe oss?

Fra vår transport advent 2022. Her står bussen klar til å ta i mot passasjeren fra transittleiren i Warszawa. Vi hadde med oss 71 ukrainere til Norge på den turen.

8,163 millioner ukrainere har flyktet fra Ukraina siden krigens start, de fleste til Polen. Veldig mange flyktinger er foreløpig uregistrerte og i en utrygg tilværelse. (Se https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine for flere tall.) Vi har på denne turen kapasitet til å hente ut inntil 73 personer, og fokuserer innsatsen mot dem som ikke har egne ressurser til å komme videre. Det er Norsk Ukrainastøtte med støtte fra Flyktninghjelpen som driver leiren og velger ut hvem som skal reise med oss.

Geir Andreassen (her ved ankomst i Gdynia i desember) fra Hægebostad har vært med på mange turer for å evakuere flyktninger. Han og resten av Hægebostad-gjengen er "grunnfjellet" i dette hjelpearbeidet.

Spleisen er ment å dekke kostnadene til buss og ferjer, og det som ellers er nødvendig for en best mulig reise for flyktningene. Om økonomien tillater, medbringer vi også hjelpesendeing for videretransport til Ukraina.

Bussen klargjort med tepper og forfriskninger. Underveis serverer de frivillige mat og drikke, og hjelper flyktningene så godt det lar seg gjøre. Gjestfrihet og trygghet er viktige verdier for oss. Vi har med helsepersonell, ukrainsk tolk og voksne med kompetanse på barns behov. Over halvparten av teamet er kvinner.

Eventuelt overskudd overføres til ny henting eller arbeid til beste for flyktningene. Medarbeiderne våre er ulønnede frivillige. Den ukrainske ambassaden har godkjent transporten, og politiattest er framlagt for de ansvarlige for reisen. Norske myndigheter informeres på vanlig måte før innreise til Norge. Alle innsamlede midler går uavkortet til formålet.

Tusen takk til deg som hjelper oss å hjelpe!! 

Buss fra Sørlandet med plass til 73 flyktninger 1. mai-helga

16 000 kroner innsamlet

33 givere
Avsluttet 11.05.2023
40% av 40 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Stein-Vegard Antonsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×