Prosjektbilde for Bidra til at ukrainske flyktninger får et meningsfullt og verdig liv i Norge.

Bidra til at ukrainske flyktninger får et meningsfullt og verdig liv i Norge.

Pengene vil brukes til å arrangere etablererkurs for ukrainere i regi av KIME Gründerprogram, og bidra til at ukrainere som vil etablere eget firma får styrket muligheten til å utvikle bærekraftige bedrifter og bygge et nytt liv gjennom gründervirksomhet.

Det å kunne arbeide med å utvikle den samme bedriften min her i Norge som jeg hadde i Ukraina, gir meg mening, motivasjon og håp i livet mitt akkurat nå. Det hjelper meg også med å få en sammenheng mellom livet jeg hadde i Kyiv og den fremtiden jeg prøver å skape for meg og barna mine her i Bergen.sier en kvinne som nylig har deltatt i KIME Gründerprogram, og som nå har etablert eget firma i Bergen. Les mer om henne i denne artikkelen på nrk.no

Krigen i Ukraina rammer sivilbefolkningen hardt, og mange, især kvinner og barn, har flyktet til andre land. De fleste som kommer hit til Norge har et sterkt ønske om å lære seg norsk og komme seg raskt inn i arbeidslivet. En del av de som kommer hit hadde firma i Ukraina og de drømmer om muligheter for å starte opp egen bedrift i Norge.

MIKS Ressurssenter er en frivillig organisasjon og er arrangør for KIME Gründerprogram for flerkulturelle entreprenører som er et etablererkurs tilrettelagt for innvandrere. 

Programmet startet opp i november 2021, og har siden oppstart hatt deltakere fra 14 land. Vi arrangerer nå fysiske kurs i Bergen, og vi holder også på med å utvikle en digital versjon av programmet slik at at vi kan gi tilbud om KIME Gründerprogram til innvandrere i hele landet.

Vi opplever nå en økende interesse fra mange ukrainere som selv hadde egen virksomhet i hjemlandet som ønsker å delta i programmet, og vi ser at det er et stort behov for å starte opp flere kurs. Derfor planlegger vi nå at innen kort tid skal vi klare å starte opp med en ekstra gruppe for å hjelpe flere ukrainske flyktninger med å etablere egne bedrifter, og slik bidra til at de kan reetablere seg og bygge en lysere framtid i sitt nye hjemland, og etterhvert skape nye arbeidsplasser her.

I KIME Gründerprogram har vi for tiden 2 grupper med deltakere fra 5 land, og det vil kreve en del mer ressurser å starte opp med en ekstra gruppe for ukrainere. Derfor har vi laget denne spleisen og håper på at både bedrifter og privatpersoner har mulighet til å bidra med økonomisk støtte, og slik medvirke til å gi flere ukrainere en sjanse til å realisere drømmen om å starte sin egen virksomhet i Norge.

KIME Gründerprogram blir delfinansiert gjennom støtte fra Bergen kommune v/ næringsseksjonen, Vestland Fylkeskommune og NAV, samt at det blir lagt ned en betydelig egeninnsats fra oss i MIKS. 

Da behovet nå for å starte opp flere kurs for ukrainere stort, trenger vi nå ekstra støtte for å kunne klare å gjennomføre dette.

Les mer om KIME Gründerprogram på vår hjemmeside

Takk for at du støtter vårt arbeid!

Bidra til at ukrainske flyktninger får et meningsfullt og verdig liv i Norge.

13 600 kroner innsamlet

40 givere
14 timer igjen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
E-post
Bygg inn
MIKS - RESSURSSENTER FOR INTEGRERING OG SAMHANDLING er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×