LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd Bambi

Redd Bambi

Alle pengene som samles inn går til innkjøp av drone med termisk kamera og tilbehør til denne. Tilbehør er forsikring, reservebatterier ,reservedeler (ekstra propellsett) og batterilader for felt.

Hvert år dør alt for mange rådyrkalver under gress slåtten.  I 2019 startet 2 ildsjeler og dyrevenner i Møre og Romsdal søk etter rådyrklaver med drone. Takk for at de har tilrettelagt for oss andre som vil bidra til god dyrevelferd i frivillighetens tjeneste. UAS Norway har satt en landsomfattende dugnadskampanje i system sammen med andre ildsjeler, og samlet til kurs og opplæring.  I 2022 stillte 8 lag med frivillige dronepiloter og hjelpere i en dugnad for dyrevelferden og reddet over 500 rådyr kalver fra lemlestelse og død før slåmaskinen tok dem.  Bonden gjør så godt han og henne kan for å unngå påkjørsel, men rådyrkalvene er opplært av moren sin til å ligge helt rolig - uansett farer. Hun gjemmer kalvene i det høye gresset som forsvar mot rovdyrtrusler mens hun selv er ute å beiter. En fortvilet situasjon for bøndene, og rådyrmamma som mister avkommene sine. Nå er den optimale løsningen for å redusere påkjørsler med slåmaskin! - å søke med drone !

I 2023 er målet å redde minst det dobbelte ! 1000 + Flere enn noen gang frivillige stiller i år på en landsomfattende dugnad, og jeg vil være en av dem. Jeg vil i gress slåtten 2023 være med på å redde noe som kan reddes! Vi tar ikke betalt for arbeidet. Dette er en tjeneste vi tilbyr bøndene. For å kunne bidra må jeg gå til anskaffelse av en drone med varmesøkende kamera. 

Denne type drone er kostbar, og jeg trenger hjelp til å finansiere kjøpet. Jeg er godkjent dronepilot og vet at jeg kan finne mange kalver med det rette utstyret. Illustrasjons bilde viser funn. Den lille lysendende prikken til venstre i bildet er en liten kalv. 

Dronen markerer på trygg avstand hvor kalven ligger. Et velykket søk, og nok en kalv er reddet, og hjelper tar den ut skånsomt og frakter den til et trygt sted utenfor enga. Rådyrmamma finner igjen kalvene sine på det trygge stedet - i live

Foto under (Petter Kr. Saltnæs - trening med fotodrone - selfie)

Jeg har blitt kurset opp både i teoretisk og praktisk søk med drone. Jeg har lært mye om viltstell og hvordan rådyrkalver skal behandles.  Men: Jeg trenger finansiell støtte til anskaffelse av drone. 

Vil du være med som støttespiller? Alle bidrag til "Redd Bambi" uansett størrelse mottas med stor takk !

Redd Bambi

21 810 kroner innsamlet

67 givere
Avsluttet 23.05.2023
22% av 95 000 kr
Petter Kr Saltnæs sitt profilbilde
Verifisert
Petter Kr Saltnæs mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Petter Kr Saltnæs er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×