LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hopp for barna!
STIFTELSEN NORSK NØDHJELP
Det kan bli DEG som vinner et tandemhopp! Meld deg på for å hoppe for barna!

Hopp for barna!

Pengene fra innsamlingen går til å gi barn et trygt og godt hjem!

Harald Rønneberg vil hoppe fra et fly - flere tusen meter over bakken - for barna! Vil du bli med?

Akkurat nå venter 6 barn på hjelp - alle trenger et trygt sted å være, og et godt hjem å vokse opp i. Det kan du hjelpe med! Alle bidrag nytter! 💗🏡

Derfor vil Harald få med så mange som mulig på spleiselaget, og gjøre noe gøy for at innsamlingen kan nå så mange som mulig. I august skal han hoppe fra fly over Vestfold - og han vil ha med seg en til! Meld deg på trekningen for å vinne et tandemhopp - og hoppe fra samme fly som Harald! Det blir litt av en happening, og alle er invitert til å se på!

Denne kampanjen er Norsk Nødhjelps barnehjem i Kenya, for at vi skal kunne ta imot de seks barna som venter på plass. Å drive barnehjem koster penger - og det har blitt utrolig mye dyrere den siste tiden. Vi har regnet på det, og for 300 kroner kan du sponse en plass på barnehjemmet i en uke! (Les mer lenger ned!)

Det er mange barn i alle aldre på vårt barnehjem i Kenya, hvor vi arbeider for å gi et trygt og godt hjem til barn som trenger det. Barna får ha trygge og omsorgsfulle voksne rundt seg, næringsrik mat, hjelp til de som har opplevd mye vondt i fortiden, og en god skolegang. Barna blir tatt vare på helt til de er store nok til å stå på egne ben, og de har en familie for alltid💗 

Nå venter 6 barn på å få plass på barnehjemmet. Vi trenger din hjelp for å kunne ta imot disse og flere framover.

Et av barna som har fått en familie på barnehjemmet er Peace, og her er hennes historie💗

Peace har bodd på barnehjemmet vårt i 7 år. Det var en forsiktig og engstelig liten fireåring som kom til oss - og det tok litt tid før vi klarte å lokke frem et forsiktig smil. Peace knyttet raskt sterke bånd med 'husmoren' Lucy - og fulgte med henne overalt💗 Etterhvert flyttet hun inn på eget soverom sammen med tre andre jenter - sine nye søstre. I dag er de fire jentene uatskillelige - de går i samme klasse på skolen, gjør leksene sammen og leker sammen på fritiden. Peace sin besteste bestevenn er Hannah💗.

I dag er Peace en trygg og sterk jente, som er svært opptatt av de andre barna rundt seg. Vi finner henne stadig midt i en lek der hun har samlet en liten flokk med "elever" og holder en undervisningstime :-) Hun ønsker tydelig å bli lærer når hun blir stor! Hun elsker å arrangere leker og ablegøyer, og har ofte en lillebror eller lillesøster på armen. 

Livet ble helt annerledes for Peace da hun fikk et trygt sted å være, med masse kjærlighet og gode venner. Hvert år er det flere barn som henne som trenger et trygt og godt hjem. Det kan du hjelpe med!

Det er mange flere små barn som Peace, som trenger en hjelpende hånd. Alle barn fortjener et trygt og godt hjem! Vi har plass til hundre barn på barnehjemmet vårt, i dag bor det 85 barn i alle aldre der. Noen bor hjemme hele tiden, mens de eldste går på internatskole og bor hjemme i feriene. Vi har plass til de 6 barna som venter, men da må vi samle inn penger og få dekket de økte kostnadene til mat og skolegang. 

Alle kan hjelpe, og alle bidrag nytter. Bli med på dugnaden! (Nederst på siden kan du se de fine belønningene du kan velge om du vil!)

Vi har regnet oss frem til at 15.000 kroner dekker alle kostnadene for en plass på barnehjemmet i ett helt år. Dette inkluderer alle måltider, klær og sko, en seng å sove i, skoleplass og utstyr, og alt annet et barn trenger 💗 Dette er mye penger, men sammen kan vi få det til - sammen kan vi gi barn et trygt og godt hjem!

SPØRSMÅL OG SVAR OM SPLEISEN:

Hvem står bak denne Spleisen?

"Hopp for barna" er en kampanje fra Norsk Nødhjelp, i samarbeid med Plan-B og Skydive Tønsberg. 

Norsk Nødhjelp jobber for en bedre fremtid for barn som lever i fattigdom, og mennesker som lever i utenforskap. Vi gir barn og unge som vokser opp uten foreldre en trygg oppvekst og skolegang. Vi støtter familier som lever i fattigdom, og arbeider for sosial inkludering for mennesker med funksjonsnedsettelser og andre marginaliserte grupper. Vårt kontor og lager ligger i Tønsberg, og vi arbeider i Albania, Romania, Kenya og Tanzania. Du kan lese mer om oss på www.nn.no.

Hva går pengene til?

Pengene fra innsamlingen går til barnehjemmet Napastaaheimen i Kenya.

Kan jeg bidra på andre måter enn å gi penger?

Ja! Du kan dele denne kampanjen i sosiale medier, slik at vi når flere mennesker som ønsker å hjelpe.

Har du spørsmål om spleisen eller vårt arbeid kan du ta kontakt med Charlotte i Norsk Nødhjelp på charlotte@nn.no !

Hvordan blir jeg med i konkurransen om å vinne et tandemhopp?

Du trenger ikke å hoppe i fallskjerm for å gi en gave på spleisen, og du trenger ikke å gi en gave på spleisen for å hoppe i fallskjerm! For å bli med i konkurransen klikker du på lenken 'Bli med!' helt øverst på denne siden. Når spleisen er avsluttet trekkes en vinner, som blir annonsert på våre kanaler og her i oppdateringene til spleisen, vinneren blir også kontaktet av oss på e-post! Selve hoppet skjer i august, endelig dato er ikke fastsatt riktig ennå. PS: Aldersgrense for å hoppe tandem er 16 år (med godkjennelse fra foresatt). Selve hoppet vil skje i august på Skydive Tønsberg - som har donert hoppet til denne kampanjen. Hoppet blir filmet, og du får et minne for livet!

Hvordan kan jeg stole på at pengene går til formålet?

Norsk Nødhjelp er godkjent av Innsamlingskontrollen. Det som er unikt med måten vi jobber på er at hjelpen går virkelig fra hånd til hånd i stor grad. Vi arbeider hardt for våre mottakere og givere. Din gave, donasjon eller arbeidsinnsats går alltid til de som trenger hjelpen mest, og vi gjør alt vi kan for at mest mulig skal gå direkte til mottaker. Våre samarbeidspartnere er seriøse, kvalifiserte og ansvarlige mennesker som kjenner sitt lokalsamfunn, og menneskene som trenger hjelp. På den måten sørger vi for at din hjelp virkelig gjør en stor forskjell!

Hvorfor er det så mange barn i Kenya som trenger et hjem?

Barn utgjør nesten halvparten av befolkningen i Kenya. Det er et høyt antall sårbare barn, 3,6 millioner er klassifisert som OVC (Orphans and vulnerable children), altså barn som står uten omsorgspersoner. 

Barna som kommer til oss har alle ulike bakgrunner. Mange er foreldreløse og har vært gatebarn, mange kommer fra familier som er for fattige til å ta vare på barna sine. Flere har også vært i hjem der foreldrene har mishandlet dem grovt. Barna kommer til barnehjemmet vårt gjennom sosialkontor eller politi. I Kenya finnes det ikke noe apparat (barnevern) til å ta seg av disse barna og man er derfor helt avhengig av hjelpeorganisasjoner som har etablert barnehjem i landet. 

Det er viktig for oss at barnehjemmet vårt fungerer som et hjem og ikke som en institusjon. Barna blir oppfordret til å ha et sterkt fokus på skolegang, men det er også fokus på det å være med venner utenfor hjemmet og lek og moro på fritiden. Alle barna går på vanlige skoler i nærområdet og de får dekket skolegang helt opp til universitetsnivå av Norsk Nødhjelp. Vi er svært stolt av barnehjemmet og av barna som bor der. De jobber hardt med skolen, for de forstår at de har fått en enestående sjanse i livet!

Når blir belønningene utsendt?

Vi skal sende ut alle belønninger når kampanjen avsluttes med fallskjermhoppet i august 2023, hvis ikke før. Vi håper du vil bli med å se på hoppet, dato kommer som en oppdatering her på spleisen, og i våre kanaler!

Vi håper du vil bli med på Spleisen vår. Alle bidrag nytter, for hvert barn teller!

Hopp for barna!

27 280 kroner innsamlet

123 givere
Avsluttet 29.06.2023
30% av 90 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
STIFTELSEN NORSK NØDHJELP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×