LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Torsketunger i marmor til Røst!

Torsketunger i marmor til Røst!

Vi samler inn penger til å realisere et lekent kunstprosjekt for store og små på Røst!

Høsten 2022 ble Røst Oppvekstsenter innviet, som huser både barnehagen, barne- og ungdomsskolen, tannklinikken og biblioteket.

Uteområdet er under utvikling og vil inneholde blant annet lekeplass og annen tumleplass. Vi trenger også et skikkelig kunstverk, og hva passer vel bedre enn å løfte den levende historien om torsketungeskjæring, med sine lange og stolte tradisjoner på Røst.

Tungeskjæring er første møte med arbeidslivet for mange og inngangsporten til annet arbeid med fisk for våre ungdommer. Når vinterfisket er i gang og fiskebåtene kommer til kai fullastet med skrei, står ungan klar og skjærer i et imponerende tempo.

Kunstner Anneke von der Fehr har laget tre svære torsketunger i italiensk marmor, som vi nå vil frakte hjem til Røst og plassere utenfor Oppvekstsenteret. Vi håper torsketungene vil bli til glede og inspirasjon for ungene og at de for all tid blir stående som et symbol på torsken som livsnerven i Røstsamfunnet. 

Man kan sitte, ligge og klatre på torsketungene som er ca 1,50 m i diameter og 0,80 m på det høyeste. Målet er en helst spesiell møteplass utenfor oppvekstsenteret, hvor vi kan slå av en prat, prøve å forstå hverandre, dele en hemmelighet eller gi din store forelskelse et (tunge) kyss.😘

Prosjektet har allerede fått støtte fra Kunst i offentlige rom (KORO) som har finansiert halve kunstverket og vi er nesten i mål, det mangler 100.000. Blir du med og spleiser på torsketungene, er du med på å realisere dette helt spesielle kunstprosjektet, og Røst vil være de eneste I VERDEN som kan friste med torsketunger i italiensk marmor! 

Spleisen varer til. 11. juni kl.23:59 og absolutt alle bidrag hjelper! Får vi inn mer enn målet på 100.000 kr går overskuddet til ytterligere oppgradering av uteområdet på Oppvekstsenteret. Om man ønsker kan man også gi en direkte donasjon til Røst Næringsforening sitt kontonummer 45092955269.

Torsketunger i marmor til Røst!

15 955 kroner innsamlet

37 givere
Avsluttet 11.06.2023
15% av 100 000 kr
RØST NÆRINGSFORENING mottar pengene
Røst Næringsforening sitt profilbilde
Røst Næringsforening
Verifisert
Raine Cato Nilsen står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Raine Cato Nilsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×