LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Går Norge på langs for 500.000 nordmenn

Går Norge på langs for 500.000 nordmenn

Alle pengene går direkte til Endometrioseforeningen

Endometriose og adenomyose påvirker over 500.000 nordmenn. Jeg har selv endometriose, og har merket på kroppen hvor mangelfullt helsetilbudet er i Norge. Det vil jeg gjøre noe med. Derfor har jeg som nyoperert pasient krysset Norge på langs til inntekt for Endometrioseforeningen. Innsamlingen pågår fortsatt!

Denne våren ble jeg operert for endometriose og tre måneder etter operasjonen stod jeg på Nordkapp, klar til å ta fatt på drømmen min - Norge på langs. Jeg er en av få pasienter som har fått reduserte smerter etter en slik operasjon, og ønsket å benytte muligheten til å gå denne turen for alle de som ikke kan.

Mari Cathrine på Ullevål sykehus etter en omfattende, vellykket operasjon april 2023

I dag er behandlingstilbudet for endometriose og adenomyose altfor dårlig. Pasienter venter i gjennomsnitt 7 år før de får rett diagnose. Behandlingskøene er flere måneder lange, og noen må stå i kø i et år før de får helsehjelp. Mens de venter lever de med store smerter, fordøyelsesproblemer, infertilitet, utmattelse og mange andre plager. I dag rammer endometriose 1 av 10 kvinner. Adenomyose, som er søster-sykdommen, rammer 2 av 10. Sykdommene kan også påvirke transpersoner og ikke-binære. Totalt utgjør dette rundt 500.000 nordmenn. Derfor har jeg satt som mål å samle inn 500.000 kroner til Endometrioseforeningen. De gjør en så viktig jobb, for meg og utallige andre pasienter og pårørende, men får likevel lite økonomisk offentlig støtte.

Det skal ikke være store forskjeller på hvor god behandling pasienter med disse sykdommene får, men det er det. Derfor har jeg gått fra nord til sør, for å dra med meg kunnskap, bevissthet og engasjement gjennom hele landet. Underveis har jeg samlet inn penger til Endometrioseforeningen, som hver eneste dag jobber knallhardt for en stor og sårbar pasientgruppe, som alt for lenge har blitt ignorert og bagatellisert.

Underveis i turen utførte jeg en rekke utfordringer som ble filmet og lagt ut her på Spleis og på min Instagram-profil. Nå er jeg i mål, men jeg gir meg ikke! Jeg forlenger denne innsamlingsaksjonen til nyttårsaften og håper så mange som mulig vil bidra og støtte en god sak og en god forening! Utfordringene fortsetter og det samme gjør jeg, for meg selv, deg og for kvinnehelsa her i landet.

Om Endometrioseforeningen

Endometrioseforeningen er en nasjonal pasientforening som jobber for at alle med endometriose og adenomyose skal få bedre helsehjelp. Foreningen ble stiftet i 1997 og består i dag av et frivillig styre på 10 kvinner samt én ansatt. Arbeidet foreningen utfører sørger for at over 500.000 nordmenn med sykdommene endometriose og/eller adenomyose blir hørt, sett og trodd. Foreningen bidrar direkte til kompetanseheving blant helsepersonell i landet, jobber politisk og bidrar til mer likestilling.

Om meg

Jeg heter Mari Cathrine og er ei 27 år gammel jente fra Lier med hjerte for friluftsliv. Som 24 åring fikk jeg diagnosen endometriose, og har siden da vært åpen om reisen dit og livet med kronisk sykdom på sosiale medier. Jeg deler min turglede gjennom Instagram kontoen @turmedmari, hvor jeg også viser opp- og nedturer med sykdommen på slep. Jeg elsker å bruke naturen som medisin, og friluftsliv har blitt et viktig verktøy for å håndtere og forebygge smertene jeg opplever med sykdommen.

Jeg setter stor pris på ditt bidrag til denne viktige saken. Gjerne del og spre ordet om spleisen til alle du kjenner: familie, venner, kollegaer og sjefen på arbeidsplassen. Både privatpersoner og bedrifter kan støtte. Støtte over 5.000 kroner får mulighet til navn og logo synlig på spleisen.

Går Norge på langs for 500.000 nordmenn

195 050 kroner innsamlet

514 givere
Avsluttet 31.12.2023
39% av 500 000 kr
Mari Cathrine Karlsen sitt profilbilde
Verifisert
Mari Cathrine Karlsen
står bak spleisen
ENDOMETRIOSEFORENINGEN mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Mari Cathrine Karlsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×