LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt rettferdighet i akademia: Bidra til rettsak mot urimelig behandling av student

Støtt rettferdighet i akademia: Bidra til rettsak mot urimelig behandling av student

Alt som samles inn, går til utgifter ved ny rettssak. Om studenten får tilkjent sakskostnader vil pengene som er gitt bli returnert.

En student ved Høgskolen i Innlandet har blitt straffet etter å ha gjenbrukt egen tekst på en eksamen. Dette har utløst en rettslig prosess som studenten alene ikke klarer økonomisk. Saken har bidratt til «Massiv interesse» for et opprop mot selv­plagieringsdom.

Dette er ikke bare en individuell sak, men en kamp for rettighetene til alle studenter og en appell om å endre urettferdige regler. Når en student blir straffet for handlinger som vitenskapelig ansatte rutinemessig utfører, er det et alvorlig brudd på rettferdighet og likebehandling.

Denne saken har utløst en rettslig prosess som studenten alene ikke klarer økonomisk. Ved å bidra økonomisk til denne rettsaken kan du være med på å gjøre en reell forskjell. Pengene vil bli brukt til å sikre en grundig juridisk prosess som utfordrer de eksisterende reglene og praksisene for gjenbruk av tekst på eksamener. Målet er å skape endring som vil påvirke ikke bare den aktuelle studenten, men også fremtidige tilfeller og institusjoner over hele landet. Advokat Stray Vyrje vil jobbe kostnadsfritt på saken. Pengene som sammes inn sikrer studenten mot den risiko denne løper mtp mulige idømte sakskostnader og andre prosesskostnader. 

Vi ønsker å opprettholde et rettferdig og inkluderende akademisk miljø hvor tilliten mellom studenter og undervisere er sentral.

Takket være engasjementet og Spleis er tingrettens dom anket. Vi trenger minimum ankegebyr (kr 30.000) samt statens advokatkostnader (estimat maks kr 100.000).

Takk for din oppmerksomhet og bidrag!

Denne Spleisen er opprettet av førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold Marianne Hagelia i samråd med advokat Stray Vyrje.


Redigert 23.5:

Skulle saken ende i høyesterett og studenten vinner - kan det komme penger i retur. Da blir det vanskelig å returnere pengene til giverne fordi pengene er tatt ut og brukt en gang. Da vil pengene gå til et godt formål valgt av studenten. 

Støtt rettferdighet i akademia: Bidra til rettsak mot urimelig behandling av student

63 840 kroner innsamlet

269 givere
Avsluttet 19.06.2023
49% av 130 000 kr
Martin Norløff Twist sitt profilbilde
Verifisert
Martin Norløff Twist mottar pengene
Marianne Hagelia sitt profilbilde
Verifisert
Marianne Hagelia
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marianne Hagelia er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×