LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd rådyrkalver fra slåmaskinen

Redd rådyrkalver fra slåmaskinen

Redde minst 1000 rådyrkalver og gi flere gratis dronekurs for frivillige som vil redde rådyrkalver, samt utvikle portal hvor frivillige, bønder og dronepiloter kan møtes for å tilby gratis hjelp.

Bønder og dyreelskere, bli med og redd rådyrkalver fra å bli drept av slåmaskiner. Årlig drepes opptil 10 000 rådyrkalver av slåmaskiner i Norge, men med hjelp av droner og varmesøkende kamera kan vi redde flere av dem før bonden slår gresset. 

I den nasjonale rådyrdugnaden som UAS Norway og Indre Østfold kommune v/ Pål Sindre Svae startet 2022 bruker vi droner med avansert varmesøkende kamera for å finne og redde de små nyfødte rådyrkalvene som befinner seg på jordene uten at bonden vet om det. Ved hjelp av varmesignaturen på rådyrkalven som fanges opp av kamera kan vi finne dem og flytte dem før slåmaskinen kommer. 

Bilde over: Bonde Håvar Rud er en av flere bønder i Indre Østfold som har benyttet seg av tilbudet fra fantastiske frivillige som Asbjørn Ness. Mange frivillige har som Asbjørn tilbrakt hundrevis av timer med å flytte rådyrkalver ut fra jorder med høyt gress i sesongene 2021 og 2022. 

I 2022 reddet vi tett på 500 rådyrkalver, men i 2023 har vi som mål gjennom over 58 grupper å redde over 1000 rådyrkalver. I fjor ble det flydd 333 droneflyginger i søk etter rådyrkalver. Dronene fløy 2066 kilometer og var totalt 17471 minutter i luften for å finne rådyrene. Den nasjonale rådyrdugnaden har i år utdannet 120 personer gjennom gratis kursing i samarbeid med Indre Østfold Kommune og til sammen har vi utdannet 150 personer siste årene. 

Nå trenger vi din hjelp til å utdanne enda flere frivillige og dronepiloter!

Bilde over: Slik ser det ut når drone finner rådyrkalven. Til venstre i gresset er det i praksis umulig å se rådyrkalven, men ved hjelp av varmesignaturen som vises til høyre kan dronepiloten varsle bonden om at det er en rådyrkalv som ligger i gresset på jordet. Før bonden slår gresset flyttes derfor kalven. 

Nå trenger vi din hjelp for å redde enda flere rådyrkalver. Vi lager en dugnad for gratis å utdanne enda flere piloter og sørge for at færre rådyrkalver dør i slåtten. 

Gjennom ditt bidrag hjelper du oss til å kunne utdanne og kurse enda flere dronepiloter og frivillige, slik at enda flere rådyr kan reddes før slåtten starter i hele i landet. Spleisen skal også være med å videreutvikle en registreringsløsning, som gjør det enkelt for gressbønder og frivillige å møte hverandre. På den måten kan bonden som har problemet raskere få hjelp av frivillige med drone og varmesøkende kamera og letemannskaper som ønsker å hjelpe i sitt distrikt:-) 

Gjennom ditt bidrag gjør du UAS NORWAY i stand til å stadig øke omfanget av dugnaden, hvor langt flere dronepiloter og frivillige kan motta gratis kurs. På den måten kan vi redde enda flere rådyrkalver fra de skarpe knivene til slåmaskinen.

Tusen takk for ditt bidrag!

Redd rådyrkalver fra slåmaskinen

28 675 kroner innsamlet

96 givere
Avsluttet 01.08.2023
9% av 300 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anders William Depui Martinsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×