LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjertemedisin

Hjertemedisin

Pengene går direkte inn til FAAN: Et livsviktig kulturfond som skal spleise på kulturopplevelser til ALS-rammede i Midt-Norge

Hva er FAAN? 

Alle pengene fra spleisen går rett inn til FAAN; et livsviktig kulturfond som skal spleise på kulturopplevelser til ALS-rammede i Midt-Norge ALS er en brutal og uhelbredelig sykdom som rammer vilkårlig og er økende blant unge. Fondet skal gi ALS-syke bedre livskvalitet ved å tilrettelegge økonomisk for å kunne delta på kulturaktiviteter i sykdomsforløpet. Fondet ble kickstartet med et stort støttearrangement på Samfundet i Trondheim 3. desember og 30. juni braker det løs med ny konsert på Jøa.  

ALS er en altoppslukende sykdom som krever hjelpemidler, helsehjelp og teknologi for å opprettholde en basis levestandard. Kultur og opplevelser blir både praktisk vanskelige og økonomisk utfordrende for den syke.  Paradoksalt nok blir derfor det som øker livsgleden og gjør sykdommen enklere å bære nedprioritert.  Derfor skal fondet bidra til økt livskvalitet for unge ALS-rammede!  

Hvem står bak FAAN? 

Kulturlivet i Trøndelag drives fram av samlende og engasjerte folk som ofte setter seg selv i andre rekke - for å skape opplevelser for andre. Marit Gjeset er et av disse menneskene. Da hun fikk diagnosen ALS fikk hun noen av livets mindre kjente realiteter i fleisen: Som ALS-syk er det både praktisk og økonomisk utfordrende å prioritere det som for de fleste av oss gir økt livskvalitet og bedre helse: kulturopplevelser.  En WHO-rapport har bevist kulturens evne til å fremme god helse og forebygging av en rekke mentale og fysiske helsetilstander, samt behandling eller håndtering av akutte og kroniske tilstander som oppstår i hele livsløpet. Kunst og kultur kan være kostnadseffektive løsninger siden de ofte kan benytte seg av eksisterende eiendeler eller ressurser.  For Marit Gjeset ble det helt naturlig å bruke situasjonen til å hjelpe andre ALS-rammede til bedre livskvalitet gjennom et ellers ubarmhjertig sykdomsforløp.  

Hvem kan søke om støtte fra FAAN? 

Fondet (Fond for unge ALS-rammede som ønsker et Aktivt og Normalt liv - F.A.A.N) skal dele ut midler etter behov på løpende basis. Alle unge ALS pasienter og andre unge med alvorlig sykdom som fører til funksjonsnedsettelser kan søke fondet for å få direkte støtte til å delta på kulturopplevelser og reise f.eks. til assistenter eller reiseutgifter. I tillegg kan alle prosjekt eller enkeltpersoner som bidrar til å gjøre kulturopplevelser og reise mer tilgjengelig for ALS pasienter og funksjonshemmede søke om midler fra fondet.

Hjertemedisin

66 700 kroner innsamlet

164 givere
Avsluttet 31.12.2023
66% av 100 000 kr
MEDTISTU AS mottar pengene
Fond for unge ALS-rammede som ønsker et Aktivt og Normalt liv  sitt profilbilde
Fond for unge ALS-rammede som ønsker et Aktivt og Normalt liv
Verifisert
Linn Slettum Bjerke-Busch står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Linn Slettum Bjerke-Busch er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×