LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Fødebilen, Norge rundt!

Fødebilen, Norge rundt!

Bli med på spleis, når fødselsfotografen, Eva Rose, setter fart med sitt trillende kunnskapsprosjekt: Fødebilen, Norge rundt, fra april til midten av juni 2018. 

Fødselsfotografen, min kjære venninne og kollega, Eva, skal på eventyr: Å kjøre Norge rundt i en bobil for å donere og dekorere 70 sykehus, fødesteder og helsestasjoner med fødselsbilder. Hun har fotografert over 120 fødsler gjennom 20 år. Etter en utstilling på Rådhuset i Oslo i 2014, donerte hun bildene sine til Bærum sykehus. Tilbakemeldingene hun fikk startet tanken på turen hun nå skal begi seg ut på: Kvinner fortalte at fødselsbildene hennes motiverte og informerte dem, og bidro til bedre fødsler. Er det noe Eva brenner for, er det at alle kvinner fortjener en god fødselsopplevelse uansett hvor eller hvordan de ønsker å føde. 

Alle som vil ha bilder, skal få, tenkte hun, og startet et samarbeidsprosjekt med Elite Foto, som i dag sponser henne med bilder. Askjems @bobilfeirie sponser henne med bobil, og planleggingen er nå inne i sin siste fase. Eva skal kombindere det hun liker aller best: Fødsel og natur. 

Turen blir planlagt som en fødsel. Hun legger en strategi for hvor hun skal og hva hun ønsker, men er samtidig forberedt på at uforutsette ting kan skje. Mer informasjon om turen kommer! Følg med. Vi får alle bli med på Eva sitt eventyr gjennom sosiale medier: Facebook, Instagram og Snapchat. Og du vil høre og se henne i andre medier. Jeg tror egentlig det blir vanskelig å ikke se henne.  

Hvorfor lager jeg en spleis? I forbindelse med at Eva, i juli 2018, fyller 40 år, syns jeg hun fortjener et lite spleiselag. La oss kalle det en tidlig bursdagsgave. Eller en gave eller bare spleis. For å sitere et prosjektet Eva selv startet for noen år siden: Så lite betyr så mye, hvor hun samler inn penger til et barnehjem i Thailand for at barna der skal få gå på skole. Med tanke på alt hun gjør for andre, syns jeg det er koselig å gi noe tilbake. 

Fødebilen, Norge rundt, blir en reise med mer utgifter enn inntekter for Eva. Verken bensin, ferge, bompenger eller mat er billig i Norge. Hun søkte penger fra Fritt ord, men fikk nei. Igjen. Det er ikke første gang. De ser ikke verdien i folkeopplysning om fødsler, hvor hensikten er å bidra til noe positivt i en fødselsomsorg som stadig opplever nedskjæringer og kutt. Det er viktig med ildsjeler som Eva, som kjemper for å bevare det som er bra. Og, som også tør å snakke høyt om det som kan bli bedre. Fødsel er viktig. Det er tross alt sånn vi alle starter livet.

Jeg vil spleise og følge Eva på turen. Vil du? 

Her finner du Eva på Snapchat: 

Instagram; Eva Rose og Eva Rose Birth

Facebook: Eva Rose og Fødselsfotografen

I 2014 holdt Eva Rose et foredrag på PechaKucha, som viste seg å bli det mest sette på Aftenposten TV noensinne. I 2017 lagde hun dokumentarserien Fødselsfotografen på Aftenposten TV med et seertall på totalt 650 000 på sosiale medier det første året, som igjen førte til bokprosjektet FØDSELutgitt av Barnebokforlaget AS i november 2017. Når Eva ikke fotograferer, finner du henne ute i naturen. Hun er ellers brennende opptatt av kofter :green_heart:

Fødebilen, Norge rundt!

16 220 kroner innsamlet

67 givere
Avsluttet 05.04.2018
Trine Johanne Dahlman sitt profilbilde
Verifisert
Trine Johanne Dahlman mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Trine Johanne Dahlman er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×