LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Til topps mot Alzheimer 2023

Til topps mot Alzheimer 2023

"Alle" kjenner noen som er råket av den brutale sykdommen Alzheimer. Min mor, Jorunn Sætre, ble kun 72 år gammel før hun døde. Vi må ha en kur. Pengene går til hjerneforskningen ved Kavli-instituttet, ledet av nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser.

Min mor døde av Alzheimer i 2020 og jeg, Nils-Jarle Sætre, gikk fra Stad til Galdhøpiggen i 2021 for å samle inn penger som er øremerket hjerneforskningen til nobelprisvinnere i medisin, May-Britt og Edvard Moser, ved Kavli-instituttet i Trondheim. Da kom det inn én million kroner. Det er også målet i år. 

Siden den gang har jeg blitt kontaktet av svært mange pårørende som forteller hjerteskjærende historier. Alzheimer og andre Demens-sykdommer gir både den som blir syk og de pårørende en uverdig hverdag, som til tider også er svært brutal. Vi må ha en kur. Og derfor skal jeg gå en ny tur i år. Denne gangen i Nord-Norge og jeg håper givergleden er enorm også denne gangen.

Alzheimer er en brutal sykdom og "alle" kjenner noen som er råket. Min mor, Jorunn Ingerd Sætre, ble kun 72 år gammel. Hun kjempet for, og hjalp både familiemedlemmer og fremmende, som sleit med mental helse i store deler av sitt liv og var generøs og gavmild mot alle hun møtte. Det er veldig mange som henne som får denne grusomme sykdommen, så vi trenger en kur for å hindre at dette skjer i fremtiden. Vi trenger å hjelpe våre kjære.

Støtt jakten på en kur mot Alzheimer ved å bli med på en 720 kilometer lang tur i den nordnorske fjellheimen. Du kan bidra enten her på Spleis, på Vippsnummer 692003 eller sette penger direkte inn på korto 3992 06 41303. Jeg håper at vi totalt sett vil passere minst én million også i år. 

Jeg starter på turen fra Å i Lofoten 27. juni og skal være fremme på Sørvær på Sørøya 27. juli.

Turen kan følges med hyppie oppdateringer både på Facebook og Instagram på kontoene Til topps mot Alzheimer.

Til topps mot Alzheimer 2023

9 700 kroner innsamlet

30 givere
Avsluttet 16.09.2023
3% av 300 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Nils Jarle Sætre er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×