LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Spleis-aksjon for å redde nistepakketilbudet til Fellesverket Haugesund

Spleis-aksjon for å redde nistepakketilbudet til Fellesverket Haugesund

Alle pengene som samles inn går til å redde nistepakketilbudet til Fellesverket Haugesund

Enkon Varmepumper og Olaussens Metall inviterer til Spleis for å redde nistepakketilbudet til Fellesverket Haugesund

Det spøker for tilbudet til Fellesverket i Haugesund. Manglende økonomi gjør at nistepakketilbudet ser ut til å bli redusert fra tre serveringer i uka til én. Derfor inviterer vi til redningsaksjon!

Fellesverket er en nasjonal satsing med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13 og 25 år. Fellesverket i Haugesund åpnet dørene i august 2021, og har blitt et populært tilbud blant de unge i regionen. De er faktisk nå størst i Norge og nistepakketilbudet deres har blitt et viktig tilbud for mange unge i Haugesund og omegn.

– Det er rundt 70 ungdommer som kommer innom for å få seg en skikkelig matpakke 

– tre dager i uka, fra Fellesverket i Haugesund sentrum. Det er ungdom som jobber der frivillig med å smøre matpakker og gjøre klart. Hele opplegget er fantastisk og ikke minst viktig. Dette er noe vi burde være stolte av og støtte opp om. At mangel på penger nå skal gjøre at tilbudet blir så kraftig redusert er rett og slett trist. Og det allerede fra høsten av. Dette kan rett og slett ikke skje, og derfor ønsker vi å gjøre noe med det – nå!

Det er Røde Kors som står bak Fellesverket-tilbudet. De ser et udekket behov for møtesteder, der ungdom først og fremst kan få være ungdom. Målet er at de skal oppleve et felleskap der de kan føle seg hjemme, møtes og henge, lære og mestre. Og det skjer noe på Fellesverket i Haugesund hele uka. De har åpen møteplass og gratis middag, gratis niste og frokost, leksehjelp, hjelp til CV- eller søknadsskriving, og norsktrening. Utenom kommer andre arrangement som turneringer, trening eller konkurranser. Med støtte fra kommunen har niste- og frokosttilbudet kunnet vokse fra to til tre ganger i uka, men nå ser det altså ut til at mangelen på videre midler, kan redusere tilbudet til bare én servering i uka. Kjell Sternhoff fra Olaussens Metall sitter selv i bystyret for Haugesund Høyre. Han har luftet en redningsaksjon politisk, men ser at tiden ikke strekker til, og vi tar dermed affære selv.

Vi starter derfor en spleis, Olaussens Metall og Enkon Varmepumper spytter inn de første 20.000 kronene, og da er vi i gang slik at andre kan hive seg på. Her må vi få inn penger fort. Dette er et altfor viktig tilbud til at vi kan sitte og se på at der raseres.

Fellesverket er viktig for de unge, byen og regionen, og vi håper at så mange som mulig finner mulighet til å støtte opp om spleis-initiativet. Alt hjelper. Dette tilbudet er for viktig til å miste.

Svært viktig tilbud

Det er altså snakk om omlag 70 matpakker som går til unge som har behov for det, tre dager i uka. Å dekke de to dagene i uka som står i fare for å utgå, mener vi  bør være «grei skuring» for kommunen – og næringslivet. Og her haster det. 

Alle barn og unge skal ha tilbud. De skal ha tilgang på møteplasser, aktiviteter og næring. De trenger å føle trygghet og mestring. Dette må enda høyere opp på den politiske agendaen og alle som har mulighet bør støtte opp om Fellesverket og dets tilbud.

Det er et faktum at forskjellene i Norge blir større. Et økende antall barn og unge vokser opp i familier med lav inntekt. Frafall i skolen er økende og mange unge står helt eller delvis uten jobb og skole. Nettopp derfor er et gratis lavterskeltilbud så viktig.

– De unge må ha faste møteplasser, og trygge rammer med voksne som bryr seg.

Det må være et sted der alle er velkomne og føler seg hjemme. Fellesverket er en slik plass, og derfor er dette også noe av det viktigste vi har.

For å støtte opp om spleis-aksjonen og være med å redde nistepakketilbudet til Fellesverket, send til bidrag til denne spleisen

Hilsen Gustav Rugtveit og Kjell Sternhoff

Spleis-aksjon for å redde nistepakketilbudet til Fellesverket Haugesund

247 000 kroner innsamlet

335 givere
Avsluttet 02.09.2023
164% av 150 000 kr
Gustav Lie Rugtveit sitt profilbilde
Verifisert
Gustav Lie Rugtveit
står bak spleisen
HAUGESUND RØDE KORS mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Gustav Lie Rugtveit er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×