LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Petronel og Ionel til å lære norsk!

Hjelp Petronel og Ionel til å lære norsk!

Alle pengene går til norskopplæring og matpenger så lenge skoleringen pågår

Petronel og Ionel er kjente ansikt for mange i byen. De kommer fra Romania, men har vært i Alta i henholdsvis åtte og fire år. Mange av dere har kanskje møtt dem når de står og selger bladet «Folk til folk» rundt om i byen.

På tross av mye strev for å få endene til å møtes; her trives de, og her vil de være! De har i flere år måttet greie seg med lite, men greid seg - ikke minst fordi folk har hjulpet dem underveis. Det er de selvsagt svært takknemlig for! Aller helst vil de slippe å være avhengig av andre, finne seg en jobb, bidra til lokalsamfunnet og greie seg selv. MEN, hvordan få til det? Da er det nødvendig å lære seg norsk.

De har aldri gitt opp å lete etter muligheter, og deres joviale vesen sammen med en uendelig stå-på-vilje har gjort stort inntrykk. Mange mennesker i ulike lokale ideelle organisasjoner har helhjertet stått på og undersøkt hvordan dette best kan løses for dem.

Og selv om det er trangt om plassen ved Alta integrerings- og kompetansesenter (AIK) for tiden, har de fantastisk nok klart å gi Petronel og Ionel tilbud om norskopplæring fra høsten av. Der vil de lære norsk i 16 uker fra august til desember – men det fordrer at denne spleisen klarer å reise kr 36.000 til studieavgiften for de to.

Mange gode altaværinger har som sagt hjulpet disse karene på ulike vis allerede. Og nå som de endelig har fått muligheten til å lære norsk slik at de lettere kan finne seg en jobb, bli selvhjulpne og leve et verdig liv her i Alta – hadde det ikke da vært utrolig varmt og fint om vi som Alta-samfunn sammen klarte å bidra til det? <3

Bakgrunn:

Petronel og Ionel (begge i 40-årene) har på eget initiativ kommet til Norge fra Romania, som er et Schengen-land. Det betyr at de gjerne må slå seg ned i Norge, men betingelsen er at de greier seg selv. Det er derfor ikke mulig for dem å få støtte fra NAV. De har skaffet seg arbeidstillatelse, men det er vanskelig å få jobb uten å kunne norsk. Deres sterke ønske om å jobbe og leve her, sammen med engasjerte altaværinger på flere kanter, er bakgrunnen for denne Spleis-aksjonen.

Romaniahjelpen Alta v/Gunvor Kjelsberg organiserer denne spleisen, og garanterer at pengene som kommer inn vil gå til Alta kommune v/AIK. Skulle det komme inn mer penger enn til selve kurset, vil Romaniahjelpen Alta sørge for at Ionel og Petronel får disse til livsopphold mens de lærer seg norsk.

Hjelp Petronel og Ionel til å lære norsk!

42 120 kroner innsamlet

134 givere
Avsluttet 31.08.2023
70% av 60 000 kr
ROMANIAHJELPEN ALTA mottar pengene
Gunvor Kjelsberg sitt profilbilde
Verifisert
Gunvor Kjelsberg
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Gunvor Kjelsberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×