LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp til å betale for akutt veterinærhjelp, andre veterinærutgifter og mat til kattene

Hjelp til å betale for akutt veterinærhjelp, andre veterinærutgifter og mat til kattene

Pengene vil bli brukt til å betale veterinærene, samt å kjøpe inn morsmelkerstatning, mat og annet. Eventuelle penger til overs blir brukt til organisasjonens katter.

Sommeren er en travel tid for organisasjonen vår. Og nok en gang har vi havnet i en pengekrise.😔

Den siste tiden har vi fått inn mange katter fra kolonier, og felles for de er sykdom.

Da spleisen ble opprettet hadde vi hatt hjelp av vakthavende veterinær 3  ganger.  Nå 14 dager senere er det tallet 5 😔  "en ulykke kommer sjelden alene" heter det, og det begynner å stemme litt for godt. (Vi må presisere at disse 5 er akutte tilfeller hvor vi ikke har kunnet venter til dagen etterpå.)


Melis kom inn til oss i siste liten, utsultet og svak. Etter kort tid fødde hun fire små med hjelp av fostermor.  Det var en tøff fødsel, to kom ut med baken først.  De små fikk navnene Shaggy, Summer, Nymeria og Ghost. 

Men så begynte problemene.🥺

1 utrykning:  Lille Shaggy ligger stille, greier ikke spise.  Bare 2 dager gammel måtte vi la han få slippe pga en stor ganespalte. 💔🌈

2 utrykning: Melis blir veldig rolig, hun lukter vondt og vi frykterlivmorbetennelse.    En kraftig infeksjon i kroppen, kombinert med at hun var syk i forkant gjorde dette svært alvorlige.  Hurtig behandling fra vakthavende veterinær reddet henne.❤️

3 utrykning: Etter noen dager ser vi at det er noe i veien med Summer. 🥺Den lille går ned i vekt. Vi gir henne  tilskudd fra flaske,  men det lille hun drikker kommer ut av nesa.  Hun sliter tydelig med å puste, og er svært kald. Ligger bare slapp og "gråter".  Og nok en gang må vi si farvell til en liten skatt 💔

Melis har nå igjen Ghost og Nymeria ❤️

Dette preger oss sterkt.🥺  Det er ubeskrivelig vondt å ha små liv i hendene våre og oppdage at vi ikke kan redd de.  Slikt setter spor i oss. 

4 utrykning: Noen dager etter at spleisen ble startet, ble det igjen akutt.  Lille Mojito,  en av ungene vi tok inn nylig, ble veldig slapp og stille. Han ville ikke spise,  og hadde 40,4 i feber🥺. Dette er svært alvorlig for en liten kattunge på knappe kiloen, og da nytter det ikke å vente. Vi ringte rundt, og ble tatt imot av en veterinær som egentlig  hadde ferie🩵  Mojito fikk  penicillin og febernedsettende , og det ble gitt væske under huden siden han var så dehydrert.

5 utrykning: På onsdag kveld måtte vi atter en gang tilkalle vakthavende veterinær 😓 Vendelin hadde en verkebyll på hofta som vi ikke visste om. Denne sprakk og det var blod og betennelse overalt. På pc-bordet ble Vendelin sedert og barbert, og hennes sprengte abcess ble skyllet ut med sterilt vann og klorheksidin før hun fikk to sting. Såret har drenering slik at resterende verk kan renne ut. Hun får nå antibiotika og smertestillende.

Som alle vet er utrykning av vakt på kveld og helg svært dyrt. Flere tusen venter på å bli betalt.  

Vi tok inn 2 andre hunnkatter med unger fra samme sted.  Små og store var syke og har trengt medisiner og kontroller.  Prøver er sendt inn til analyse og vi venter på svar om hva som feiler de.  I mellomtiden får de medisiner, stell og kjærlighet  døgnet rundt.

Som om ikke dette var nok, får vi inn 5  dehydrerte og utsultede små med øyebetennelse og  luftveisinfeksjon.🥺   De ble funnet under en ødelagt balje i steikende solskinn.🙀 (Vi ble tipset om at noen hadde sett en enslig kattunge, og derfor dro vi ut for og se etter denne.
Men når vi er der oppdager vi altså en helt ny koloni. Det tar vist aldri slutt dette 😔) 

Alle 5 måtte direkte til veterinær og fikk  antibiotika. Vi har mer enn en gang vært redd de ikke skulle klare seg gjennom dette, men nå er de på bedringens vei. 🤞.

I går ble to små nøster levert til oss.  Begge dekket av lus. Under den store pelsen var de bare skinn og bein, 😔  Fremmover skal de få mye næring og kjærlighet.  ❤️

Men Kattealliansen sliter.

Vi trenger morsmelkerstatning, mat og sand. Dette er ting vi må ha!  Selv om det kommer til å gjøre et kjempestort innhugg på kontoen vår.  Det vi hadde på lager har blitt brukt opp alt for fort.

- Vi skylder penger til veterinærvakten.

- Vi må ha katter inn på oppfølgende kontroller.

- Mange av kattene våre skal ha vaksiner og ormekurer.

- Kastreringene kommer tett fremover.

Vi  er virkelig fortvilet over at vi på ny er i en økonomisk krisesituasjon, og at vi ikke kan gjøre annet enn å be om hjelp.😔

Har du mulighet til å bidra med noen kroner? 🙏 Da er du med på å hjelpe alle kattene vi allerede har reddet, og nye katter som venter på å få hjelp. ❤️

Kontonr.: 3207 29 60989

Vipps: 578336

Vi legger ut bilder av  fakturaer etterhvert 

Hjelp til å betale for akutt veterinærhjelp, andre veterinærutgifter og mat til kattene

18 005 kroner innsamlet

65 givere
Avsluttet 11.08.2023
72% av 25 000 kr
KATTEALLIANSEN sitt profilbilde
KATTEALLIANSEN mottar pengene
Kattealliansen
Verifisert
Brita Person står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Brita Person er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×