LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Solidaritetsaksjon for ukrainske jernbanearbeidere

Solidaritetsaksjon for ukrainske jernbanearbeidere

Alle pengene som kommer inn går uavkortet til jernbanearbeidere i Ukraina.

Norsk Lokomotivførerforbund (NLF) startet i januar et solidaritetsprosjekt for Ukrainske jernbanearbeidere, og reiste i april til Lviv i Ukraina for å overlevere 217 støydempende øreplugger som var ment å beskytte hørselen til jernbanearbeidere i de krigsrammede områdene. Vi har senere i sendt av gårde en leveranse med 300 par tekniske vanntette sokker.

Våre ukrainske kolleger går nå en ny mørk og usikker vinter i møte, og har via sitt forbund bedt om ytterligere støtte. De har behov for 70 drikkeflasker med innbygd vannfilter, 70 håndvarmere, 100 turnikeer (bandasjer som brukes til å stoppe blødninger) 100 solcelledrevne powerbanker og 100 dynamolykter med mulighet for å vise rødt lys.

NLF ønsker ikke å slippe taket i våre jernbanekolleger i den vanskelige situasjonen de står i. Våre venner i Ukraina trenger all den støtte de kan få, og vår intensjon er å bistå så lenge behovet finnes. I Lviv møtte vi jernbanetillitsvalgte fra hele Ukraina og ble godt kjent med det Ukrainske lokomotivførerforbundet (VPMU)som vi har jevnlig kontakt med.

Solidaritetsgruppa jobber kontinuerlig med å få inn økonomiske støtte fra ulike bidragsytere. Leveransene så langt har blitt finansiert gjennom bevilgninger fra forbund og foreninger på jernbanen, Vy, samt donasjoner fra togpersonell og andre. Vi trenger nå mere penger og starter derfor en ny innsamlingsaksjon på Spleis. Vi håper at folk og foreninger har lyst og mulighet til å bidra en gang til. Vi trenger i denne omgang omtrent 175 000 kroner, og pengene som kommer inn går uavkortet til jernbanearbeidere i Ukraina.

Støtte kan innbetales til NLFs konto 1440 52 00482, direkte, eller via Spleis

Solidaritetsaksjon for ukrainske jernbanearbeidere

42 700 kroner innsamlet

95 givere
Avsluttet 15.10.2023
28% av 150 000 kr
Norsk Lokomotivførerforbund sitt profilbilde
Norsk Lokomotivførerforbund
Verifisert
Rolf Jørgensen står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Rolf Jørgensen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×