LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Trykking av Vinyl

Trykking av Vinyl

Dekke kostnader til trykk av vinyl, 12» LP plater, samt noe markedsføring av utgivelsen.

Bandet The Blues Express skal gi ut en ny studioplate. Denne skal inneholde 13 orginale låter på CD -og digital utgivelse, samt 10 låter på LP. Låtene er skrevet av medlemmer i bandet selv, og flere av dem i løpet av pandemien, krigen i sentral Europa (Ukraina), kuppforsøket i USA under sist valg, samt under den økende frekvensen og tendensen av vold fra autoritære instanser i USA de siste årene. Låtene har blitt til i en tid med mye uro, kaos og konflikt, ikke bare i vår del av verden, men også globalt. Legger man til klimautfordringene så har man mye av hele bildet. Frihet og demokratier rundt om i verden er under et konstant press. Dette er bakteppet for denne utgivelsen. Utgivelsens tittel "Turmoil", forsøker å gjenspeile noe av dette. 

Planen er å gi ut musikken på alle formater, både CD, LP (Vinyl) og digitalt. I denne forbindelse er også markedsføring viktig. Alt dette koster relativt mye penger for band som opererer uavhengig, og i en tid hvor økonomien er hardt presset, både hos bedrifter og ellers, kan det være en mulighet å søke etter litt drahjelp blant musikk -og bluestilhengere i folket, hvor flere kan delta ved å bidra med litt hver. 

Hvorfor gi ut musikk i det hele tatt innenfor et slikt nisjesegment som blues, kan man spørre seg? Det gis ut mye musikk i dag. Alle kan gjøre opptak, og de fleste kan få til en anstendig produksjon. Det å gi ut noe som er organisk og ektefølt håndtverk fra start til slutt mener vi er viktig, i en tid hvor autotune, automasjon og KI (Kunstig Intelligens) i alfor stor grad allerede er implementert i musikkutgivelser. 

Bluessjangeren har så langt tålt tidens tann ganske bra tatt alt i betraktning, men det er vel ikke til å legge skjul på at antall utgivelser innenfor tradisisjonell bluesbasert musikk er synkende. The Blues Express fokuserer på å ligge midt mellom det mer kontemporære og tradisjonelle, og har egentlig alltid gjort det helt fra starten av da det har vært en bevisst strategi. Bandet har funnet sin sti, og vil gå på den videre på leting etter nye soniske palletter, i søken etter å skape mer spennende musikk innen bluessjangeren framover. I tillegg mener vi selvsagt at blues er blant de reneste, og mest kraftfulle utrykksformene av alle sjangre. Utført på riktig måte kan den være brutalt ærlig, og sannferdig. Den kan være sårbar, sterk, autoritær, følsom og kynisk, og den kan være undrende og mystisk. For å drøfte slike nevnte tema som på denne utgivelsen, er den en tilnærmet perfekt plattform. 

På samme måte som at musikken bandet produserer er tradisjonell og kontemporær på samme tid, er det et poeng å få gitt ut musikken på både moderne og et eldre format. Formålet med denne spleisen, er å få dekket inn noe av kostnadene til å trykke utgivelsen på Vinyl, i et antall og til en kvalitet,  som vi tror passer både etterspørselen og tillhengere av musikken. Det er også ment at noe av midlene skal gå til å markedsføre salget av utgivelsen. De som kjenner bandet godt vet hva vi står for, hvor vi kommer fra rent musikalsk, og hva vi har skapt og fått til gjennom vår hittil relativt korte karriere. Vi var bla. med å vinne 2 plass i European Blues Challenge på Azorene i 2019. Året før var vi med å bli spellemannsnominert for en av våre tidligere studioutgivelser. Det ble etterhvert tur til Austin, Texas, og liveinnspilling på selveste Antones hvor storheter som The Faboulous Thunderbirds, Albert King, BB King, Stevie Ray Vaughan, Albert Collins, med flere, regjerte på 70 -og 80 tallet da bluesmusikken også da, var hardt presset med tanke på global oppmerksomhet. Ved å fortsette å skape milepæler som betyr noe, både for oss selv som band, og gi ut musikken vår, både på moderne og tradisjonelt vis, håper vi å kunne være med på å bidra til at sjangeren overlever, og ikke bare den kontemporære delen av den, men også den tradisjonelle. Gi ditt bidrag, og bli med å spleis! Det vil være til stor hjelp!

 

Trykking av Vinyl

22 900 kroner innsamlet

58 givere
Avsluttet 13.10.2023
84% av 27 000 kr
The Blues Express sitt profilbilde
The Blues Express
Verifisert
Kai-Sverre Fjellberg står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Kai-Sverre Fjellberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×