LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Du er med på å bestemme fremtiden i Stavanger Øst!

Du er med på å bestemme fremtiden i Stavanger Øst!

Alle pengene som samles inn vil bidra til å utvide Sjøparken

Bakgrunn
Tou har over lengre tid jobbet for å finne en løsning for å inkludere en av de siste tomtene i Stavanger øst – inn i park og utendørsaktivitet for allmennheten. Tomten er ofte omtalt som grusplassen, og ligger nedenfor Tou i Kvitsøygata 25.

Det er et bredt ønske fra næringsaktører i Øst, nabolaget, Stavanger Kommune og Tou om å inkludere dette arealet inn i den eksisterende Sjøparken. Planen med denne tomten var å bygge boliger, men i samarbeid med en positiv grunneier og Stavanger Kommune har Tou klart å stoppe prosessen - for å skape en mer dynamisk og brukervennlig miljøprofil i Øst som gagner både nabolaget og alle besøkende.

De økonomiske rammene for dette prosjektet har lenge vært på god vei, og noe vi har jobbet for over 4 år. Det er et spleiselag mellom Tou, Stavanger kommune og noen av Tou sine aksjonærer.

Nå ser det dessverre ut til at hele prosjektet kan falle. Vi har ikke lyktes med å få på plass alle de private bidragene som lå til grunn for avtalen. Tou skal ta opp et lån på 13 millioner kroner som sitt bidrag og det er ikke rom for ytterligere låneopptak, gitt det kunst og kultursenteret vi er. Dette gjør at prosjektet er på vaklende grunn.

Vi mangler dessverre 1,4 millioner kroner for å realisere prosjektet for bydelen – og trenger din støtte for å kunne gjennomføre planen. Tou har fått en frist til mandag 9. oktober til å finne en løsning.

Konsekvens for Tou og nabolaget:

Ved bygging av to store boligblokker på tomten – istedenfor utvikling av park og aktiviteter, vil en oppleve store konsekvenser for attraktivitet for alle nærliggende områder.

Sjøparken er den mest brukte parken i Stavanger og betegnet som en av de største suksessfaktorene i Stavanger øst. Den er et betydelig samlingspunkt for både naboer og tilreisende. En ny og stor bebyggelse fremfor videreutvikling av parken, vil føre til besøksflukt og ødeleggelse av måten byen og Tou bruker parkens styrker i dag.

Her illustrerer vi to ulike scenarioer og hvordan det vil påvirke Sjøparken. Bilde 1 viser potensialet ved utvidelse av eksisterende park. Bilde 2 viser hvordan det blir ved planlagt utbygging av boligblokk: 

Tou er et lydproduserende sted, og har alltid tatt til etterretning de tette naboforholdene vi sam-eksisterer i. Med 450 arrangementer årlig, i underkant av 400 000 besøkende pr år, nærmere 200+ leietakere og komplementerende virksomhet innen bar- og spisesteder, vil en tettere bebyggelse true den eksisterende profilen til Tou og programvirksomheten innen konserter, forestillinger, program for barn og unge og større arrangementer for nærmiljøet vi lever av. Den nærmeste boligblokken kommer 5,6 meter fra den nærmeste scenen! Slik vil en eventuell boligblokk se ut:

Vi gjør det for Stavanger:
Vi har alltid satt inkludering som en av våre største prioriteter. Ikke bare på det kunstfaglige feltet, men også når det kommer til byutvikling, nabolagsprofil og som publikumsarena. Vi har en visjon om et utvidet grøntområde som bygger på måten Sjøparken har blitt brukt gjennom de siste 7 årene.

Våre visjoner handler om å iverksette tiltak og aktivere området slik at vi kan skape flere attraktive tilbud som er komplimenterende til dagens aktivitet. Vi jobber konkret med å skape et innhold som møter dagens behov for aktiv fritid og restituering.

-Fokus på inkludering og utdanningsløp for barn og unge
-Fortsette utbyggingen av sauna-kultur i Stavanger øst og forsterke den positive badekulturen i området

-Skape et egnet festivalområde
-Fokus på biomangfold

Med din hjelp og ditt engasjement vil vi kunne skape den byen vi alle trenger og fortjener!

Alle bidrag tas i mot med stor takk!❤️

Du er med på å bestemme fremtiden i Stavanger Øst!

106 467 kroner innsamlet

Refundert
7% av 1 400 000 kr
TOU SCENE AS mottar pengene
Tou sitt profilbilde
Tou
Ikke-verifisert
Juste Druskine står bak spleisen
Refundert
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Juste Druskine er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×