LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Kreftsyke barn skal også glede seg til jul

Kreftsyke barn skal også glede seg til jul

Pengene skal brukes til å styrke Stiftelsen GoldenChilds arbeid med finansiere ventende forskningsprosjekter på barnekreft, og til fritidsaktiviteter for rammede barn under og etter behandling.

Hvert år får 200 barnefamilier den skumleste og mest urettferdige beskjeden man kan tenke seg. "Barnet deres har dessverre kreft". 

Hvert eneste år dør 40 barn av kreft i Norge. Det er den hyppigste dødsårsaken for barn mellom 1 og 15 år. Tøffe behandlinger med kirurgi, cellegift og stråling gjør at mer enn 100 av de overlevende barna må leve med senskader resten av livet. Der vi ser store fremskritt i overlevelsesrate på "voksne" kreftformer, er fremgangen på barnekreftformene liten, nettopp fordi det forskes for lite på de. 

Kreftrammede barn forteller ofte om utenforskap og ensomhet, fordi de mister kontakt med nettverket sitt, eller har redusert kapasitet til å være med på alt det gøye friske barn gjør sammen. Flere barn som overlever, færre barn med senskader og færre barn i ensomhet - DET kan vi gjøre noe med !!

Pengene vi samler inn gis til Stiftelsen GoldenChilds Barnekreftfond og arbeidet de gjør i kampen mot kreft hos barn. Forskning på barnekreft øremerkes ikke i statsbudsjettet, og stiftelsen jobber aktivt for å styrke finansieringen av forskningsarbeidet på barnekreftsykdommer. I tillegg  jobber de for å gi kreftrammede barn et smil i hverdagen gjennom velferdstiltak under og etter behandling. Det er et stort gap mellom de pengene som finnes og det som faktisk trengs - derfor starter vi denne innsamlingen.

For eksempel kjøpes det inn gamingutstyr til fritidsrommene på sykehusene rundt i landet. Den digitale hverdagen gjør det veldig mye enklere å holde kontakt med venner og bekjente, og tiden går mye fortere når man har det gøy, men utviklingen går fort og utstyret må oppdateres reglemessig.

GoldenChild Kids Camp handler om inkludering, nye vennskap, mestring, idrettsglede, fysisk- og mental trening. Sammen med spesialiserte trenere og kanskje en kjendis eller to ønskes barna velkommen til golfarenaen med tilpasset lek, trening og kos, mat og drikke, rett og slett et lite eventyr. GoldenChild arrangerer slike over hele landet, og sørger for alt som trengs underveis. 

Historien om Beckett

Mammaen til Beckett og Aubrey lagde en Facebookside i 2019 for å vise verden det sanne bildet av barnekreft. Den hjerteskjæreende historien og bildene har siden den gang gått viralt over hele verden. Hun ønsket å vise verden hvordan barnekreft rammer hele familien, og er utrolig omsorgsfullt samtidig som det er sterkt. Vi er glade for å høre at Beckett i dag er en frisk gutt.  Les den sterke historien på på Facebooksiden https://www.facebook.com/beatitlikebeckett eller les artikkelen på Nettavisen.

Jo mer vi klarer å samle inn til stiftelsen, desto fler barn kan vi bidra til å redde, og desto fler barn kan vi gi et smil i en vanskelig tid. Kanskje kan vi gi de sjansen til et bedre liv. Men for å få det til trenger vi  å samle inn mer penger. 

BLI MED du også, en mer meningsfylt julegave kan vi vanskelig se for oss.

God Jul

Hilsen Amalie Snøløs og Rasmus Wold

( Bildene er delt fra flere kilder, blandt annet Facebooksiden Beckett Strong, Norsk Golf og Stiftelsen GoldenChilds sosiale medier )

Kreftsyke barn skal også glede seg til jul

1 626 650 kroner innsamlet

7 421 givere
Avsluttet 23.12.2023
81% av 2 000 000 kr
STIFTELSEN GOLDENCHILD sitt profilbilde
STIFTELSEN GOLDENCHILD mottar pengene
Amalie og Rasmus
Verifisert
Amalie Snøløs står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Amalie Snøløs er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×