LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nødhjelp til å fortsette drift og forsørging av hjemløse katter

Nødhjelp til å fortsette drift og forsørging av hjemløse katter

Alle pengene som samles inn vil gå til mat, utstyr, medisiner, dyrlegeutgifter for kattene, og reparasjon av brakka.

Den fine og livsviktige organisasjonen vår holder på å gå under. Selv om det aldri har vært lønnsomt å holde på med dette, er det ikke derfor vi har gjort det. Det handler om dyrene som trenger hjelp - oftest katter. Takket være hjertevarme følgere har vi klart oss gjennom ulike kriser oppgjennom tidene, men nå er vi alvorlig bekymret for fremtiden.

Beløpet vi forsøker å samle inn er langt ifra nok til å dekke alle utgifter vi har og venter oss, men vi må starte et sted og prøve. <3

Det merkes så godt på kontoen at alt er blitt dyrere, både ift. kattemat, nødvendig utstyr, veterinærtjenester, strøm, drivstoff og donasjoner. Bare siste året har det vært 3(!) prisøkninger og nylig fikk vi beskjed om at vi snart mister all vår rabatt hos Evidensia (tre ulike klinikker vi har hatt årevis lange avtaler med,) fordi de må spare penger. 

Med alt dette, ser vi ikke hvordan vi skal klare å fortsette driften og å hjelpe kattene, da vi allerede sliter med de rabatterte prisene. Vi har bare én avtaleklinikk igjen som gir rabatter, og den innebærer en betydelig lengre reisevei og mindre tid til alt annet som må gjøres. 

Det kan derfor se ut til at Potespor i Hjertet må legges ned snart, om det ikke skjer et mirakel. Og hvor skal vi gjøre av de hjemløse pusene våre da?

Oppå dette råtner den største og flotteste brakka vår, men på ett år har vi ikke lyktes i å få hjelp til å reparere den. Vi har vært i kontakt med ulike firma, skoler, frivillighetssentral, brukt Facebook og "mittanbud.no", men hver gang vi tror en løsning er i gang, har det aldri gått gjennom. Når kulda nå kommer, blir det ekstra fuktig i brakka og plutselig vil den kanskje ikke bli beboelig mer. Det blir et stort og vondt tap om det går så langt.

Vi har en egen konto øremerket kattehusene, som skal gå til både strøm, utstyr og reparasjoner. Den har vi vært nødt til å låne av flere ganger siste året for å dekke veterinærutgifter og innkjøp av mat og kattesand. Vi prøver konstant å sette tilbake pengene til "brakkekontoen", men vi har ikke alltid nok å ta av. Det betyr at vi verken får reparert brakka eller dekket alle andre utgifter. Det gjør oss i tillegg ekstra sårbare når uventede ting skjer, som akutt sykdom og skade hos kattene.

11.10.23: Allerede timer etter denne spelsien ble opprettet oppdaget vi hat Korfu har falt og brukket kjeven sin. Han trenger en operasjon for å stabilisere den og dette er også en strek i regningen. Men vi ønsker jo ikke å heller avlive ham heller når han ellers er så frisk og glad. 

Før den heftige prisøkningen kunne vi leve på grasrotandelen i mange måneder. Da siste innbetaling kom i september, betalte vi utestående veterinærregninger til over 50 000,- og satte vi tilbake lånt beløp til brakkekontoen. Nå har vi igjen over 40 000,- utestående og beløpet øker fortløpende etterhvert som flere katter trenger dyrlegebesøk. Innimellom må vi også handle inn mat og sand som fort blir noen tusenlapper.

Dette regnestykket går ikke opp og vi har aldri vært i en så stor økonomisk krise som nå. Vi kan ikke bare slutte å ta oss av de 66 hjemløse kattene vi er ansvarlig for heller. 

Vi skrev nylig et innlegg for å belyse enda et problem vi møter. Nå når det virker som at katter endelig har fått en markedsverdi, har Ola Nordmann begynt å utnytte dette til å svindle folk. Det avles på privatkatter og avkommene selges for mangfoldige tusen, ofte uten så mye som en helsesjekk eller ormekur. Omplassering av katter er blitt en svindelbusiness som bidrar til å gjøre arbeidet vårt enda vanskeligere. Å avle dyr uten stamtavle eller helseattest burde verken vært lovlig eller lønnsomt. 

Samtidig som folk holder på slik, arbeider vi frivillige så hardt hele døgnet og året rundt at det går på stor bekostning av både egen helse, økonomi og privatliv. For at det skal være attraktivt å adoptere en hjemløs og muligens pus med bagasje, sørger vi for at de er godt helsesjekket og påkostet på forhånd, men må selge dem til brutalt underskudd. 

Stadig presses vi til å gjøre mer og hjelpe flere, uten at vi kompenseres for det. Vi har aldri og vil aldri kunne ta oss ut noen kroner i lønn, uansett hvor lange dager vi arbeider eller hvor lenge det er siden vi hadde tri. Det offentlige annerkjenner ikke vårt arbeid og regjeringen er mer opptatt av å ta bort enn å gi støtte til dyrevern. Kommuner sier nei når vi spør etter hjelp, - de har ingenting å tilby oss, enda vi ser at de hjelper andre lag og foreninger. 

Vi er ikke de eneste som sliter nå. Det blir vanskeligere å drive frivillighet for de fleste, spesielt når det offentlige vender oss ryggen og utnytter oss.

Dersom du heier på vårt utrettelige innsats og frivilligarbeid for hjemløse katter, kan du gi en liten slant i spleisen eller støtte oss som nevnt i bildet nedenfor. Alle beløp hjelper, så ikke skam deg over å sende en 10-krone om det er alt du kan avstå. 

Hjertevarm takk fra damene i Potespor i Hjertet

Nødhjelp til å fortsette drift og forsørging av hjemløse katter

121 895 kroner innsamlet

356 givere
Avsluttet 09.11.2023
121% av 100 000 kr
 POTESPOR I HJERTET sitt profilbilde
POTESPOR I HJERTET mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
POTESPOR I HJERTET er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×