LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamling til dagsenteret i Babadag

Innsamling til dagsenteret i Babadag

Alle pengene går først til å finansiere måltider, deretter klær, sko og skolemateriell til barna på dagsenteret.

Elevene på Solås skole skal for 6.år på rad samle inn penger til barna på dagsenteret i Babadag.  Elevene vil i løpet av perioden 23.oktober til 10.november ha stort fokus på innsamlingsaksjonen.

Skolen vil få besøk av Rune og Irene Sæther som har god kjennskap til Romania og dagsentertet i Babadag, mandag 23.oktober. Trinnene vil ha ulike aktviteter for å få samlet inn penger til dagsenteret. Det er også mulig for andre å bidra med et valgfritt beløp til dagsenteret i denne perioden.

Babadag er den største tyrkisk-rumenske byen i Romania med ca 10.000 innbyggere. Folkegruppen heter Milet, og folkegruppen er svært diskriminert i Romania. Det er høy fattigdom, 92% av befolkningen er arbeidsledige, og de fleste barn går ikke på skolen. Den største utfordringen er at de aller fleste ikke får den oppfølgingen hjemmefra for å bli værende i skolen og til å gjennomføre den.

De fleste barn i denne byen blir overlatt til seg selv, til eldre søsken eller i beste fall til en bestemor. Foreldrene drar til Sverige for å tigge. Pengene fra tiggingen kommer sjeldent tilbake til barna som er forlatt.

Det er dessverre vanlig at de selger jenter sine til ekteskap når de svært unge, fordi det gir en ekstra inntekt. Barnebryllup er ulovlig i Romania, men det utføres i det skjulte likevel. De unge er også spesielt sårbare for menneskesmugling.

Ekteparet Vali og Alina driver dagsenteret med mål om å gi barna en verdig barndom, hjelp til utdanning og håp for fremtiden.

Ingen av de 45 barna bor på dagsenteret, men de er innom daglig i ukedagene for å få leksehjelp, et varmt måltid og klær etter behov. For de fleste barna er det måltidet de får på dagsenteret daglig, det eneste de får.  

Vali og Alina er avhengige av donasjoner for å kunne drifte dagsenteret. Pengene som elevene på Solås skole klarer å samle inn, går til varme måltider til barna. I 2022 samlet Solås skole inn hele kr 105 000. Dette dekket hele matbudsjettet for et helt år! I tillegg var det penger igjen til å handle klær, sko og skolemateriell for.

Rektor har jevnlig dialog med Vali og Alina og får tilsendt bilder, videoer og mail fra deres viktige arbeid. De er veldig takknemlige for all den hjelpen de mottar fra Solås skole.

"Be the change you wish to see in the world"

Mahatma Gandhi

Innsamling til dagsenteret i Babadag

79 266 kroner innsamlet

185 givere
Avsluttet 12.11.2023
99% av 80 000 kr
SOLÅS SKOLE mottar pengene
Kirsti Sævik sitt profilbilde
Verifisert
Kirsti Sævik
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Kirsti Sævik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×