LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamling til Gaza

Innsamling til Gaza

Alle pengene går til befolkningen i Gaza

Det Islamske Forbundet er dypt bekymret over de eskalerende krigshandlingene i Palestina. Vi fordømmer tap av uskyldige liv på det sterkeste, uavhengig av religion, og vi sørger med alle som har mistet sine kjære.

Vi har i årevis ropt varsko for palestinernes uutholdelige situasjon som har blitt alvorlig forverret de siste årene. Vi er fortvilet over at verdenssamfunnet ikke har holdt Israel ansvarlig for kontinuerlige brudd på folkeretten, apartheidpolitikk og neglisjering av menneskerettighetene. Vi har lenge vært bekymret for hvordan dette skaper grobunn for radikalisering og desperasjon blant palestinere. Alle veier til frihet og selvstendighet er resolutt stengt av Israel.

Dagens israelske regjering består av høyreekstremister som åpent vil utrydde Palestina og realisere Eretz Israel, et Stor-Israel. Den okkuperte Vestbredden lider ikke bare under okkupasjon, men en stadig voksende og voldelig settler-bevegelse som nærmer seg 800 000. Daglig utsetter disse bosetterne uskyldige palestinere for vold og trakassering, med full beskyttelse fra den israelske hæren.

Gaza er et lite område på størrelse med Hamar. Her bor det 2,3 millioner mennesker og halvparten av befolkningen er barn. På grunn av den israelske blokaden som har vart i 16 år, er forholdene på Gaza allerede grusomme. En stor del av befolkningen er interne flyktninger, de fleste mangler rent vann og barna vokser opp med psykiske traumer fra tidligere bombeangrep på byen.

Nå har Israel gått til krig mot Gaza. Uskyldige mennesker i det tettest befolkede område på jorda blir kollektivt avstraffet uten muligheter til å flykte. Israel bryter folkeretten ved å kutte strøm, vann, drivstoff og mat, samtidig som de bomber byen. Vi er vitne til grusomme scener med små barnekropper som fraktes til sykehus av paniske foreldre i bunnløs sorg. Ansiktene deres ugjenkjennelige etter sønderbombing av en terroriserende okkupant. Hele familier er utslettet, dette er opptakten til et folkemord.

Over 2200 Palestinere er drept av Israel over 700 av disse er barn. Allah swt sier i Koranen: «Den som redder ett menneske vil bli belønnet som å ha reddet hele menneskeheten».

Hjelp offerere i Gaza – gi din støtte nå!

Innsamling til Gaza

105 679 kroner innsamlet

237 givere
Avsluttet 15.11.2023
105% av 100 000 kr
INNOCENTS sitt profilbilde
INNOCENTS mottar pengene
Det Islamske Forbundet Rabita sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Det Islamske Forbundet Rabita
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Det Islamske Forbundet Rabita er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×