LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Troll 7 promotering og Troll-tour

Troll 7 promotering og Troll-tour

Vi har veldig lyst til å vise fram Troll 7 til Norge, men har desverre ikke midler til dette da prosjektet er drevet på frivillig basis. Vi har fått god støtte fra NTNU og flere bedrifter til bygging av bilen. Nå vil vi gi folket en mulighet til å være med å  hjelpe oss med å ta bilen med på messer og arrangement! 

Siden høsten 2016 har studentgruppa Smørekoppen Engineering bygget sin kabriolet-versjon av den folkekjære Trollbilen fra Telemark. “Det har krevd blod, svette og tårer men vi kom i mål! På veien har vi også lært fryktelig mye, ledd mye, og møtt mange imøtekommende mennesker.” - Gruppeleder Karosseri, Harald Grøndahl

Trollbilen var et av flere forsøket, men det desidert mest kjente, på å få igang bilproduksjon i Norge. Fabrikken trillet ut sin siste Trollbil i 1958, dette var kun det femte eksemplaret av bilen. Etter konkursen kjøpte Harald Aspheim opp deler, støpeformer og chassis, og bygde den sjette Trollbilen, som ble registrert i 1961. Nå, over 60 år etter at den første Trollbilen så dagens lys, er en ny Trollbil klar for å kjøres. Denne gangen er det en gjeng ivrige studenter, som ved siden av studiene har brukt 2 år på å bygge en kabriolet-versjon av den ikoniske bilen ved hjelp av originale støpeformer fra 50-tallet.

Smørekoppen Engineering består av omlag 20 engasjerte studenter som ikke helt greier å kun holde seg på skolebenken. De ivrer etter å ta fatt på nye utfordringer og har i løpet av de siste årene laget flere spesielle kjøretøy. Blant annet en enhjulsmotorsykkel og et beltedrevet terrengkjøretøy. Prosjekt Troll 7 har blitt ledet av Håvard Teigen som er barnebarnet til Harald Aspheim som satt sammen den 6. trollbilen. “Det er utrolig gøy å ha fått muligheten til å bygge den 7. trollbilen, 60 år etter at bestefar bygde den 6. Da jeg ringte til bestefar høsten 2016, for å spørre om vi fikk lov til å bruke støpeformene fra 50-tallet var svaret jeg fikk raskt og kontant. Ja, det skal dere få lov til. Etter dette har vi fått utrolig mye god hjelp fra mange flinke støttespillere. Sponsorene våre skal derfor ha en stor takk.” - Prosjektleder, Håvard Teigen.

Høsten 2016, da forrige prosjekt var ferdig, satt en ny prosjektgruppe seg ned for å planlegge neste prosjekt. Etter mange halsbrekkende ideér ble det til slutt bestemt at de skulle lage en dampdrevet Trollbil. Gruppen tok kontakt med næringsliv for hjelp til å realisere prosjektet og møtte etterhvert mye velvilje. Samarbeidet med Selfa og Mal proff, som stilte opp med lokale og materiale for å støpe karosseriet, var viktig for å få fortgang på prosjektet. Idéen om dampmotor ble våren 2017 skrinlagt, da man fant ut at kostnadsnivået kom til å bli for høyt hvis dette skulle produseres på forsvarlig vis. Til daglig holder studentene til i et lokale ved NTNUs campus på valgrinda.

Etter fantastisk støtte fra næringslivet og mange tusen timer på verkstedet, er bilen endelig ferdig. Vi ønsker å gi folk mulighet til å se hva vi har fått til samtidig som vi vil sette søkelyset på en del av Norsk industrihistorie som mange ikke har hørt om. 

Har du lyst til å få Troll 7 til et arrangement ta gjerne kontakt!

Mer informasjon om oss og bilder finnes på vår nettside, facebook, Instagram eller i repotasjer fra andre medier:

https://www.smørekoppen.no/engineering

https://www.facebook.com/SmorekoppenEngineering/

https://www.instagram.com/smorekoppenengineering/

https://www.facebook.com/SmorekoppenEngineering/videos/932169240286247/

Troll 7 promotering og Troll-tour

2 200 kroner innsamlet

6 givere
Avsluttet 31.05.2018
harald Grøndahl sitt profilbilde
Ikke-verifisert
harald Grøndahl
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
harald Grøndahl er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×