LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp barn i DR Kongo til et nytt liv!

Hjelp barn i DR Kongo til et nytt liv!

Målet er å bygge opp et fullverdig ortopedisk verksted til både barn og voksne med behov for proteser og ortopediske hjelpemidler (for eksempel skinner).

Spleiselag for å fortsette oppbyggingen av et ortopedisk verksted i Bukavu i DR Kongo. 

Klumpfot og andre funksjonshemninger er utbredt i Kongo, og funksjonshemmede barn risikerer å få et veldig vanskelig liv. Særlig gjelder dette for jenter. CEREHA ( Senter for omsorg og utvikling for barn med funksjonshemmninger i Afrika) er en norsk orginasasjon som bare hittil i 2023 har hjuelpet 600 barn som er født med klumpfot. Med ganske enkel behandling får de et helt nytt liv. Vi har også støttet 250 funksjonshemmet barn slik at de får går på skole.

CEREHA har bygget et senter i byen Bukavu i DR Kongo, der fattige familier som ikke har råd til sykehusregningene kommer og får hjelp. Men det medisinske personellet jobber frivillig og gratis, og CEREHA trenger penger til alt fra utstyr og husleie til lønninger, verktøy, stoler og senger. Målet er bygge opp et fullverdig ortopedisk verksted til både barn og voksne med behov for proteser og ortopedisk hjelpemiddler (for ekssempel skinner). 

CEREHA baserer seg på gaver og donasjoner uten økonomisk utbytte. 

Jeg som har satt i gang dette prosjektet heter Bulonze Blaise Lubaga. Jeg er født og oppvokst i byen Kaziba i Kongo, der jeg jobbet på et handicapsenter i 6 år før jeg kom til Norge. Da jeg var liten ble jeg smittet av poliovirus, noe som førte til at jeg siden har vært lam i begge beina og bruker krykker. Jeg har vært bosatt i Norge siden 1998, er gift, har 5 barn og joobber som Ortopediteknikker på Ortopediteknikk i Tønsberg. 

Ved hjelp av bidrag fra Ortopediteknikk, Magnussen Sko, Klaveness sko, Drevelin Ortopedi Skien og privatpersoner har vi også fått sendt en 40 m3 stor container med brukte klær, sko, hjelpemiddler og verktøy til Kongo. 

Hjelp barn i DR Kongo til et nytt liv!

15 760 kroner innsamlet

46 givere
Avsluttet 26.02.2024
31% av 50 000 kr
Bulonze Blaise Lubaga sitt profilbilde
Verifisert
Bulonze Blaise Lubaga mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Bulonze Blaise Lubaga er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×