LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt tv-serien om konvertitters kamp for å bli trodd!

Støtt tv-serien om konvertitters kamp for å bli trodd!

Alle midlene som samles inn vil dekke utgifter til serien om “Konvertittene”, de aller siste opptakene og klipp.

Kan du bidra til at vi kan ferdigstille denne viktige serien  ved å gi 100, 1.000 eller 10.000 kroner? 

Jo mer vi får inn, jo raskere kan vi sette konvertitters situasjon på dagsorden!

HVA HANDLER DENNE SERIEN OM?

"Konvertittene" er en dokumentar-TV-serie som kaster lys på fire modige asylsøkere fra Iran som har gitt livet sitt til Jesus. Denne avgjørelsen har ikke bare endret deres tro, men hele livet deres. Nå står de overfor en tøff kamp for å bli trodd i det norske rettssystemet for å få opphold i Norge. De lever med konstant frykt for forfølgelse hvis de blir tvangsreturnert til hjemlandet..

Gjennom seks episoder vil vi gi det norske folk en dyp innsikt i konvertittenes liv og valg. Hvem er disse modige menneskene som risikerer alt for sin tro? Hvorfor valgte de å følge Jesus? Hva skal til for å bli trodd i det norske rettssystemet? Og hvor farlig er det egentlig for dem å bli sendt tilbake til Iran?

Vi følger konvertittene i kampen for å bevise ektheten av sin tro -  og i kampen for å oppnå en verdig tilværelse mens de venter på avgjørelsen i domstolene. Du vil være med når de må møte i retten for å forsvare sine valg, og du vil dele deres skuffelser og oppturer når dommen faller. Vi gir deg også et innblikk i støttespillernes sterke engasjement. Mange har samlet inn midler til rettssaker, stiller opp som vitner og tilbyr husly i egne hjem.

Serien viser også hvordan UNE og det norske rettssystemet vurderer konvertittsakene og gir et innblikk i utfordringene og kontroversene knyttet til disse vurderingene.

HVORFOR ER DENNE FILMEN VIKTIG?

"Konvertittene" er mer enn bare en dokumentarserie. Den gir “stemme” til en gruppe mennesker som sjelden blir hørt, og gir dem muligheten til å dele sine historier og utfordringer til et bredere publikum. Vi håper at det vil bringe ny innsikt og forståelse for deres situasjon.

Majoriteten av verdens befolkning har en religiøs tro. Dessverre blir menneskers muligheter til å fritt velge og praktisere troen sin stadig mer begrenset. For kristne i Iran er det livsfarlig.

I en verden hvor trosfriheten stadig er truet, har vi en unik mulighet til å belyse hvordan disse utfordringene også rammer mennesker som bor i Norge.

UNE og norske domstoler skal vurdere om konvertittene risikerer forølgelse i hjemlandet. Dokumentarserien vil gi en grundig innsikt i UNEs retningslinjer og vurderinger. Vi ønsker at det skal bidra til en bredere og bedre samtale om rettssikkerhet for konvertitter i Norge.

HVORFOR TRENGER VI DIN STØTTE?

Vårt engasjerte TV-team har fulgt noen av disse konvertittene i flere år nå. Deres historier er sterke og gripende, og vi tenker at de er svært viktige å fortelle.

Vi har fått litt støtte fra blant annet Fritt Ord, Tro og Medier, Norges Kristne Råd med flere, men det er ikke nok til å få filmen ferdig. Vi som står bak prosjektet har lagt mye gratisarbeid i research, opptak og søknadsarbeid, fordi saken er så viktig.

Men nå trenger vi hjelp for å komme i mål med neste fase:

For å fullføre denne viktige TV-serien og dele den med verden, trenger vi nå din støtte. Vi mangler 200.000 kroner for å gjøre de aller siste opptakene og starte og klippe dokumentarserien.

Klippeprosessen krever mange arbeidstimer, teknisk utstyr og driftskostnader. 

Vil du være med å bidra?

Kan du gi 100, 500 - eller kanskje har du ressurser til å gi 10.000 eller mer? Vi setter pris på din støtte, uansett hvor stor eller liten den er.

Ditt bidrag vil ikke bare hjelpe oss med å fullføre denne serien, men også bidra til å øke bevisstheten om de alvorlige utfordringene mange konvertitter står overfor. Sammen kan vi gi konvertittene en stemme.

Del veldig gjerne denne kampanjen med venner, familie og kolleger så flere kan bli med. Trykk på Facebook-ikonet nede til høyre for å dele.

Filmen blir produsert av Ole Kristiansen i  TV Inter, som har laget flere prisvinnende dokumentarserier innen livssynsfeltet, i samarbeid med Thea Haavet i Soulspace Film, som har lang erfaring med å dekke historier fra asyl- og migrasjonsfeltet.

PÅ FORHÅND TAKK FOR STØTTEN!

Støtt tv-serien om konvertitters kamp for å bli trodd!

137 080 kroner innsamlet

314 givere
Avsluttet 04.02.2024
68% av 200 000 kr
TV Inter AS sitt profilbilde
TV Inter AS
Verifisert
Einar Matre står bak spleisen
TV-INTER AS mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Einar Matre er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×