LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nyttårs spleis til Måkevakta 🐦💡❄️

Nyttårs spleis til Måkevakta 🐦💡❄️

Pengene fra Spleisen skal brukes til å dekke strømregningen, veterinærutgifter, medisiner, kost og losji til fuglene og m.m.

Måkevakta har nå vært på den nye adressen i tre måneder. I løpet av den korte tiden har vi laget plass til mange fugler av ulike arter, selv om vinteren kom brått og meget..😅

Over 30 fugler er blitt tilbakeført til naturen i denne perioden og vi har planer om å slippe flere når været stabiliserer seg.

Per dagens dato tar vi vare på over 40 fugler av syv arter, hovedsakelig vann-/sjøfugl hvor unge måker er overveldende stortall. 🤍🩶 Vi har dem fordelt på et innerom for fuglene som flyr, et innerom med basseng til fuglene som svømmer, et volier ute, og tre rom for fugler som trenger å være i karantene eller tettere oppfølging.

Alle fugler har tilgang til frostfritt vann, både drikke- og svømmevann, og fordi pasientene våre ikke alltid ser forskjell mellom de to, blir de også tilbudt reint drikkevann minimum to ganger daglig.

Alle fugler har også tilgang til varme plasser med varmelamper om de skulle trenge det.

I tillegg til Klemetsrud er vi også heldige å ha Sarah og hennes samboer, som midt i Oslo tar imot på kort varsel akutte tilfeller, vurderer, gir første hjelp og tar vare på pasienter som trenger medisinsk og tett oppfølging og kan være utfordrende for oss på Klemetsrud. 🙏🥰

Vi har opparbeidet et solid samarbeid med veterinæren vår som står på og hjelper oss også i de mest håpløse tilfeller. Vi får medisinene som fungerer, fordi vi sender flere prøver til testing og kan raskere ta grep i presis det pasientene våre trenger. Noen av de vi ikke klarer å redde av ukjente grunn, sender vi til obduksjon eller prøver til testing for å lære hvordan vi kan hjelpe nye med like symptomer raskere. Vi kan også på denne måten avdekke om det er eller kan være noe virus spredning.

Vi tester alle våre fugler for fugleinfluensa ved inntak og alle blir holdt i karantene i hvertfall den første uken.

Våre pasienter har veldig bra apetitt og vi er glade for det, men det går veldig mye mat daglig og ukentlig tilpasset deres behov. Deres helse, sunn mat, sol-/uvlys og mulighet til trening er vår fokus, men vi er også nødt å ha tilgjengelige ulike mattilskudd, vitaminer og mineraler.

Det vi kjøper mest av er: reker, fisk, VOM, hundemat, blåskjell, all-in-one pellets, frøblanding og havregryn. Har også høy forbruk av: støvfritt strø, høy, kladder og trygge for våre pasienter desinfiserings midler. I tillegg er strømregningene ganske høye, men for å få alt dette gå, må vi regne med de. 🤯

Vi er fortsatt langt fra det hvor vi ønsker å være, men vi er målrettet og går riktig vei for optimalt tilbud tilpasset norske forhold. Det hvor mye arbeid og tilrettelegging fuglene våre trenger, bevisser oss mer og mer, hvor sårt trenger de oss.

Tusen takk for alt dere bidrar med og den støtten dere har gitt oss i 2023. ❤️

Godt Nyttår 🍀

Nyttårs spleis til Måkevakta 🐦💡❄️

10 750 kroner innsamlet

39 givere
Avsluttet 17.01.2024
53% av 20 000 kr
MÅKEVAKTA mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
MÅKEVAKTA er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×