LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Send en målgivende pasning til Kamerun – vinn en signert ball av fotball-legenden Roger Milla
NMS logo
Vinn en VM-ball fra 1990 signert av den kamerunske fotball-legenden Roger Milla! Meld deg på i trekningen

Send en målgivende pasning til Kamerun – vinn en signert ball av fotball-legenden Roger Milla

Alle pengene som kommer inn på denne spleisen vil gå til presteskolen i Meiganga i Kamerun.

Så å si alle prestene i Den evangelisk -lutherske kirken i Kamerun er utdannet på Det teologiske instituttet i Meiganga. Denne skolen kan kalles for hovedpulsåren i kirken. For kirken har doblet sin størrelse de siste tretti årene, og har nå mer enn 700 000 medlemmer fordelt på 2000 menigheter. Behovet for prester er stort!

Både menn og kvinner er studenter ved Det teologiske instituttet i Meiganga. Slik har det vært siden 1994. De første kvinnelige prestene ble ordinert i 2012. Foto: Maria Indrøy Risanger.

Skolen har ca 60 studenter. Men instituttet trenger oppgraderinger, og spesielt viktig er det at skolen får et bedre og mer stabilt internett. Det er veldig viktig for kirken at instituttet kan fortsette arbeidet med å utdanne dyktige og kloke prester, både menn og kvinner. 

- Vi studenter vises stor tillit når "lille meg" får preke foran hundrevis av kirkegjengere som lytter til meg, sier student Tapita Séray. - Det har vært en stor glede for meg. Foto: Maria Indrøy Risanger.

-Jeg er veldig takknemlig for at Instituttet i Meiganga har utrustet meg til å tjene andre, smiler den nyutdannede teologen Ababa Gande (t.v.) - Der Gud vil bruke meg, dit går jeg. Foto: Maria Indrøy Risanger.

Se en film om presteskolen i Meiganga her: 

- Vi gjør vårt beste for å trene gode ledere for Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun, og for våre søsterkirker i naboland, sier rektor Denis Betare Ndoe. 

VINN EN BALL SIGNERT AV FOTBALLLEGENDEN ROGER MILLA!

Roger Milla (f. 1952) er en legendarisk, kamerunsk fotballspiller som fikk sitt store gjennombrudd under fotball-VM i Italia i 1990 - som 38-åring. Han er en av de mest kjente afrikanske fotballspillerne gjennom tidene. I 1990 kom Kamerun helt til kvartfinalen (som første afrikanske lag) og Roger Milla var arkitekten bak begge målene mot selveste England. Men «De ukuelige løvene» - som landslaget kalles - måtte til slutt se seg slått 3-2. På veien mot kvartfinalen slo de også regjerende verdensmester Argentina 1-0 med selveste Diego Armando Maradona som kaptein.

En forunderlig fotballstjerne var født, om enn i godt voksen alder, og i august 1990 kom Roger Milla til Norge etter invitasjon fra blant andre biskop Bjørn Bue.

I løpet av dette Norges-besøket havnet en VM-fotball med autografen til Milla, hos tidligere Kamerun-misjonær Tore Huseby. Huseby hadde en lang fartstid som lærer på presteskolen i Meiganga. Han var også misjonssekretær ved NMS sitt hovedkontor i en lengre periode.

Barna hans, Elisabeth, Reidar, Birgit og Ragnhild, donerer nå den signerte Roger Milla-fotballen til NMS, for å støtte presteskolen i Meiganga. Her er deres hilsen til deg:

- Mammas målestokk for penger var alltid hvor mange katekister som kunne lønnes for beløpet. Når det ble annonsert på nyhetene om økonomiske bevilgninger til ditt og datt, ble det ofte etterfulgt av et sukk fra mamma: "Tenk hvor mange katekister det kunne gitt til Kamerun!" Pappa var alltid interessert i fotball. Som ung spilte han på Ørn-Horten, og han var opptatt av fotball hele livet. Nå håper vi at fotballen med Millas navnetrekk kan gi et beløp til mamma og pappas hjertesak: utdanning av flere til å fortelle om Jesus. Også håper vi at fotballen kan bli til glede for andre fotballentusiaster. 

Vil du gjøre det mulig å fortsette å utdanne gode prester til lokalmenighetene i Kamerun og samtidig bli med i trekningen av den signerte VM-fotballen? (Benytt knappen øverst i spleisen.)

Takk for din støtte og lykke til i trekningen!

Send en målgivende pasning til Kamerun – vinn en signert ball av fotball-legenden Roger Milla

77 350 kroner innsamlet

98 givere
Avsluttet 01.03.2024
77% av 100 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
DET NORSKE MISJONSSELSKAP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×