LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Det truer rettsstaten når sykepleier Iris er idømt kr 460 000,- i sakskostnader.

Det truer rettsstaten når sykepleier Iris er idømt kr 460 000,- i sakskostnader.

Alle pengene som samles inn går til og betale Iris sine saksomkostninger. Alt som kommer i pluss fryses, og doneres til Norsk hjelpefond for lignende saker fremover.

Om vi ikke tar urett til domstolen fordi det kan ruinere oss, da har vi ingen rettsstat mer.

På vegne av mange prøvde Iris sakens prinsipper i rettssystemet. Nå er hennes håp at hun slipper å bære kostnaden alene. Støtt henne og rettsstaten med det du kan, om det så bare er noen få kroner!

Sykepleier Iris Frohe vant delvis fram i Hamar lagmannsrett om at kommunens oppsigelse av henne var usakelig. Likevel ble hun idømt dennes advokatkostnader, og hun fikk verken sluttpakke eller erstatning. Hun ble derimot idømt omkostningene, en svimlende sum for familien. Det er i strid med norsk rettspraksis og bestemmelsene om sakskostnader i tvisteloven. Altså et rettsbrudd som angår oss alle.
Fra tidligere innsamlinger står det igjen ca 140 000 kr, og iberegnet kostnader for anken til høyesterett, mangler nå Iris 330 000 kr(siden vipps tar 6,2% av fortjenesten). Med hensyn til henne og familiens økonomiske risiko har vi på vegne av Iris startet en ny spleis.

Det truer rettsstaten dersom vi ikke våger den økonomiske risikoen det er å gå til sak mot det offentlige. Støtt saken for Iris´ og vårt alles rettsvern!

Bakgrunn:
Under nedstengningen ble Iris og andre helsearbeidere forskjellsbehandlet på grunn av vaksinasjonsstatus, flere ble utsatt for usaklige oppsigelser. I 2022 tok Iris ut stevning mot Hamar kommune. Hun hadde blitt oppsagt fordi hun ikke godtok kommunens forskjellsbehandling som uvaksinert, for eksempel at hun måtte teste seg flere ganger i uka uten symptomer på sykdom, mens de vaksinerte slapp.
Iris har fremlagt tung dokumentasjon på at denne forskjellsbehandlingen ikke var medisinskvitenskapelig forankret. Hun har gjentatte ganger bedt om den medisinskfaglige dokumentasjonen på forskjellsbehandlingen, men kommunen har ennå ikke bevist at hun var til større fare for å smitte andre enn vaksinerte kollegaer.

Støtt Iris, støtt rettsstaten – dette angår oss alle!

Advokatene hennes Barbro Paulsen og Adara Ryum fra Bergfruene advokatselskab går nærmere inn på detaljene i den nyeste episoden i podcasten til Hemali : https://hemali.no/hemalipodden/advokater-i-hemalipodden-var-rettsstat-er-truet/?fbclid=IwAR15xORX-BCZZdcr1RZ0EZcFLhqySpfieTFE0YbxOjqqjFKAx6I_fnwfAW8

Det truer rettsstaten når sykepleier Iris er idømt kr 460 000,- i sakskostnader.

340 044 kroner innsamlet

882 givere
Avsluttet 12.04.2024
101% av 335 000 kr
Verifisert
Iris Mariska Frohe mottar pengene
Stephanie Støen sitt profilbilde
Verifisert
Stephanie Støen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Stephanie Støen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×