LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Bli med og hjelp fem unge, norske menn med å reise til Fontgombault-klosteret i Frankrike!

Bli med og hjelp fem unge, norske menn med å reise til Fontgombault-klosteret i Frankrike!

Alle pengene som samles inn går til å finansiere reiser til Fontgombault for unge menn fra Norge.

Venner av Selja klostergård samler inn penger for å hjelpe fem unge menn fra Norge med å finansiere en påskereise til benediktinerklosteret Fontgombault i Frankrike. 

OPPDATERING: Vi har nådd målet etter allerede en kveld. Halleluja! Vi vet imidlertid om tre unge menn til rundt omkring i Norge som vurderer å dra ned, så vi lar Spleisen stå åpen - slik at alle som kjenner seg kallet av Gud til å bli med, kan bidra. Alle midler som blir samlet inn i denne Spleisen vil gå til å finansiere reiser til Fontgombault for unge menn fra Norge. Hvis noen menn først har mulighet til å dra ned til sommeren eller senere, vil de få utbetalt støtten fra deg da.

OPPDATERING nr. 2, 30. januar: Nå har to til unge menn bekreftet at de drar ned, og flere har meldt seg som interesserte. Tusen takk til alle dere som vil hjelpe dem med å finansiere reisen!

HER ER SAKEN: Lokalbefolkningen i Selje ønsker at det skal bygges et nytt benediktinerkloster på den hellige øya Selja, like ved Stadt (les brevet fra ordføreren til Fontgombault her). Venneforeningen gjør det vi kan for at dette skal skje. 

Dette gjør vi gjennom å følge benediktinernes motto "Ora et labora!", det betyr "Be og arbeid!". Vi ber hver dag for at Gud skal kalle på unge menn til å bli benediktinermunker på Selja, og vi hjelper de guttene/mennene som vil utforske om de kanskje kan ha dette kallet.

En forutsetning for at det skal komme et nytt kloster på Selja, er norske kall - altså at unge menn fra Norge kalles til å bli munker. Som en del av de unges utforskningsprosess, er det nødvendig å faktisk prøve ut klosterlivet. Derfor er det avgjørende at unge menn som trenger det, får nødvendig økonomisk hjelp til å komme seg til Fontgombault, som ligger midt i Frankrike - i området Indre i regionen Centre-Val de Loire.

Påsken 2024 ønsker en gruppe på fem unge menn å reise til Fontgombault. Sammen kan vi hjelpe dem med det!

Mange unge, katolske menn er i en studentfase med dårlig økonomi. Andre er så unge at de fortsatt bor hjemme. 75 prosent av medlemmene i Den katolske kirke i Norge er født utenfor Norge. Gjennomsnittsalderen til de katolske kristne i Norge er kun 36 år. Kirken er med andre ord ung og vital - men ikke så rik på penger.

For at de unge fra Norge skal kunne reise til Frankrike, må vi hjelpe dem. Kan du være med og bidra? Alle monner drar! Stort eller lite - alt hjelper! 

Og: BE! Be hver dag om at Gud skal velsigne Norge med et nytt kloster på Selja.

---------------------

Litt mer om Fontgombault

Fontgombault er med sine 60 munker et av de største og mest vitale benediktinerklostrene i verden. De får så mange kall at de pleier å grunnlegge et nytt kloster om lag hvert tiende år. 

Fontgombault er et ekte kloster. Det betyr at de lever et klausurert liv. Alle er velkommen til klosterkirken og til klosterets gjestelandsby, men det er svært sjelden at noen utenfra slipper innenfor de innerste klostermurene deres. Men noen ganger må det jo til, blant annet da munkene skulle installere ny belysning i klosterkirken, og da klosteret skulle få en ny, topp moderne turbin til kraftverket sitt. Under her kan du se mange glimt fra klosteret i to korte filmer som er laget av firmaene som leverte det tekniske utstyret til Fontgombault.

Bli med og hjelp fem unge, norske menn med å reise til Fontgombault-klosteret i Frankrike!

40 090 kroner innsamlet

81 givere
Avsluttet 02.02.2024
190% av 21 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
VENNER AV SELJA KLOSTERGÅRD er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×