LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp oss å oppgradere analysetjenesten

Hjelp oss å oppgradere analysetjenesten

Alle pengene fra denne innsamlingen vil brukes på innkjøp, oppgradering og vedlikehold av instrumenter.

Vi i Foreningen Tryggere Ruspolitikk etablert i 2022 landets eneste rusmiddelanalysetjeneste i Oslo! Der kan du komme for å få sjekket innholdet i et rusmiddel du har kjøpt, gratis og anonymt, med et infrarødt spektrometer som vi samlet inn penger til i 2021.

Vi har det siste året jobbet med å restaurere en rekke eldre, men svært avanserte analyseinstrumenter som vi har fått overta. Disse er svært nyttige til identifisering av ekstremt potente stoffer som foreligger i svært lave konsentrasjoner, for eksempel nye syntetiske opioider som fentanyl- og nitazenanaloger.

Hvis vi skal utnytte mulighetene disse instrumentene gir, må vi imidlertid foreta flere oppgraderinger og gå til anskaffelse av forbruksdeler som vi ikke har råd til per nå, siden tjenesten fremdeles står uten offentlig finansiering. Vil du hjelpe oss?

Tross motstand fra deler av det offentlige, har vi fått mye drahjelp fra gode hjelpere siden oppstart, særlig i form av donasjoner til drift. Vi er også velsignet med en liten gjeng snille og veldig dyktige elektronikkingeniører som har hjulpet oss langt på vei med feilsøking og restaurering av de gamle instrumentene allerede. Dette har de gjort gratis, slik at vi er blitt spart for betydelige kostnader.

Likevel er vi nødt til å investere hvis instrumentene skal fungere optimalt, da dette er avansert utstyr som krever mye kalibrering og pleie, og det fort kan dukke opp uforutsette kostnader. Både forbruks- og reservedeler koster flere tusen selv i små kvanta. Instrumentene kan også trenge ulike deler avhengig av hvilke formål de brukes til. Vi har i dag to ulike massespektrometre som vil kunne hente ut ulike typer informasjon og gi flere “perspektiv” ved analyse av én prøve, dersom vi får restaurert og oppgradert dem ferdig.

Vi har ventet litt med å henvende oss til dere som støtter oss, da vi ønsket å kartlegge behovene grundig og være sikre på hvordan midlene kunne komme til størst nytte. Nedenfor har vi skissert flere delmål for innsamlingen, men alle donasjoner kommer veldig godt med.

Utstyr:

– Ioniseringsenhet ESI/APCI (multimode source), til massespektrometer med væskekromatografi  – kr 25 000
Denne utgaven av enheten gjør instrumentet bedre egnet til analyse av rus- og legemidler.

– Dedikert HPLC-instrument (væskekromatografi) – kr 160 000
Dette er et instrument som separerer de forskjellige stoffene i en prøve ved hjelp av væskekromatografi og sender dem videre inn i massespektrometeret som påviser hva som er i prøven. Vi har et instrument av denne typen fra 90-tallet, men skal vi få det nyeste massespektrometeret vårt til å yte best mulig, trenger vi et nyere HPLC-instrument.

– Tilpasset kolonne for væskekromatograf – kr 6000

Deler til gasskromatografi:
– Tilpasset kolonne for gasskromatografi – kr 6000
Vi har også et gasskromatografiapparat, som separerer de forskjellige stoffene i en prøve ved hjelp av gass i stedet for væske. Stoffene fordampes og dyttes gjennom kolonnen av helium. Kolonneenheten vi vil kjøpe inn, er bedre egnet til rus- og legemidler.

Vi trenger også penger til innkjøp av forbruksmateriell, og dette koster ca. 20.000 kr i året.

Pengene fra innsamlingen vil ikke brukes til å dekke løpende lønnsutgifter. Dersom lønnsutgifter er noe du kan hjelpe oss med kan du kontakte ina.roll@rusreform.no. ❤️

Hjelp oss å oppgradere analysetjenesten

242 753 kroner innsamlet

262 givere
8 dager igjen
97% av 250 000 kr
Ina Roll Spinnangr sitt profilbilde
Verifisert
Ina Roll Spinnangr
står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ina Roll Spinnangr er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×