LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Aktivitetsklubben HimalayaGØY

Aktivitetsklubben HimalayaGØY

Pengene går til oppvekst og skole i Nepal

Digitale aktivitetshefter til inntekt for skole og oppvekst i Nepal. Heftene kan være med familien på tur! 

Lek og lær om:

  • Fjelltopper
  • Skoler
  • Natur og geografi
  • Mennesker

I Nepal!

Gjør gøyale aktiviteter i bilen, ute i skogen eller i hagen!

Heftene sendes i PDF på e-post. Du kan printe dem ut eller bruke smarttelefonen til å lese om de ulike aktivitetene. 

BEST AV ALT - Ved å leke og lære ute i naturen, støtter du opp om barns oppvekstvilkår i Nepal. 

HER KAN DU FÅ LITT MER INFORMASJON OM HVA DU STØTTER

Til tross for at barna er fremtiden i Nepal, blir deres behov ofte nedprioritert av ulike årsaker. Den viktigste arenaen for barn og unge er hjemmet og skolen. HimalPartner jobber derfor for å styrke innsatsen på disse arenaene, gjennom foreldreveiledning og lærerutdanning.

FORELDREVEILEDNING (ICDP)

Partner: Early Childhood Education Center (ECEC)

Hvorfor: Mange nepalske foreldre og personer med omsorgsansvar for barn har manglende eller liten kunnskap om barn og unges psykososiale utvikling.

Hva: ECEC har i flere år arbeidet med ICDP. Et av delmålene er å få myndighetene til å inkludere ICDP i sine programmer, og at andre organisasjoner tar det i bruk i Nepal. Dette har ECEC lyktes med ettersom flere anerkjente organisasjoner og lokale kommuner i Nepal tar ICDP-programmet i bruk. ECEC har nå utdannet nepalske «trenere». På denne måten har ICDP Nepal blitt mer selvstendig, og bærekraften sikres. I tillegg etablerer ECEC en digital database (Data Management System) som skal gjøre det lettere å holde oversikt over alle deltagerne som har fått ICDP-opplæring og kursing, både omsorgsgivere og kursholdere. ECEC pleier også et stort nettverk av ICDP-interesserte i Nepal ved å legge til rette for nettverksmøter og konferanser. ECEC sikter på å utvide sin kompetanse regionalt i Sør-Asia.

ABBS – HÅPETS SENTER

Partner: Asha Bal Bikash Sewa (ABBS)

Hvorfor: Barn og ungdom med funksjonsnedsettelser har det vanskelig i Nepal. De utsettes for stigmatisering og deres behov og rettigheter blir ikke alltid ivaretatt. Foreldre møter ofte fordømmelse framfor forståelse. Noen blir ekskludert fra familien og lokalsamfunnet hvis de får et barn med spesielle behov. Det anses ofte som dårlig karma og straff for handlinger gjort i tidligere liv.

Hva: ABBS er et dagsenter i Kathmandu som gir barn og ungdom med funksjonsnedsettelser mulighet til å utvikle sine talenter og oppnå sitt potensial. Foreldre får veiledning og opplæring i hvordan best legge til rette for barnet. Ansatte ved ABBS har også fått opplæring i foreldreveiledningsprogrammet ICDP, og bruker det aktivt i både samhandling med barna og i veiledning av foreldrene

UTTHAN CHAUTARI – SUKHAD SKOLEPROSJEKT

Partner: Utthan Chautari

Hvorfor: I Nepal skal det være gratis å gå på skole for barn opp til åttende klasse. Mange kommunale skoler sliter økonomisk og klarer ikke å betale lærerne. Budsjettet er stramt og elevene mange. Det er ikke nok lønn til lærere, så det medfører ofte at skoler kan ha kun to lærere på 200 elever. Hvis de skal klare å drifte skolen, er de nødt til å ta betalt fra foreldrene. 
På sletten i vestre Nepal ligger Kailali. Der lever 33% av befolkningen under fattigdomsgrensen. Enslige foreldre og familier med lite inntekt har ikke nok penger til å betale for at barna deres skal få gå på skole. De har heller ikke råd til å betale for skoleuniform og bøker. Mange barn går til skolen uten å ha mat å spise som lunsj da pengene ikke rekker til.

Hva:  Utthan Chautari betyr «Oppløftet Hvilested» og er en liten organisasjon som har sprunget ut fra en av Kailalis første menigheter. Siden 2013 har de drevet små prosjekter gjennom å støtte personer, familier og grupper av mennesker som trenger hjelp i nærområdet rundt Tikapur i Kailali. De har tidligere støttet familier som er blitt rammet av flom, arrangert helsekontroller på landsbygda og støttet fattige familier slik at deres barn skal få en bra skolegang.  
I dette prosjektet betales skolepenger direkte til skoler, slik at ni barn kan få skolegang. Utthan Chautari sørger også for at barna får skoleuniform og skolebøker. Familiene får en liten sum penger hver måned som gjør at barna har noe med seg å spise hver dag. Gjennom dette arbeidet kan barna ta del i undervisningen på lik linje med andre barn, og de trenger ikke gå sultne gjennom dagen. Dette er et nytt prosjekt som ble startet i 2023. Utthan Chautari har ingen ansatte og gjør dette arbeidet med et ønske om å hjelpe mennesker som ikke er en del av kirken. De er ni personer som frivillig gjennomfører arbeidet og ser til at det fungerer. De bruker den lokale kirkens nettverk for å følge opp prosjektet rundt om i Kailali.

Aktivitetsklubben HimalayaGØY

1 672 kroner innsamlet

5 givere
55 dager igjen
7% av 22 000 kr
HIMALPARTNER sitt profilbilde
HIMALPARTNER mottar pengene
Line Konstali sitt profilbilde
Verifisert
Line Konstali
står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Line Konstali er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×