LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Flytting av hundene til ny tomt ved småbruket, materiell til gjerdet og arbeid på tomten

Flytting av hundene til ny tomt ved småbruket, materiell til gjerdet og arbeid på tomten

Pengene brukes til ny tomt, til tilrettelegging av tomten som graving og inngjerding så lenge pengene rekker, og slik som beskrevet i Spleis.

Kjøre følgere, 

vi har noen triste nyheter å komme med og vi håper at alle tar seg tid til å lese dette. Vi har en stor jobb foran oss for å sikre hundene, men den vil vi ikke greie uten dere. 

🔸De dårlige nyhetene først: 

Dommen er at foreningen må betale ca 4800 km for advokat kostnader (tilsvarer 2400 euro) og flytte hundene fra småbruket innen 30.04.24! 

Denne dommen blir stående men advokaten har bedt om noe dom heter revisjon av dommen, siden ingen fagfolk ble brukt til å måle støy som det ble hevdet at hundene forårsaker og som var hovedgrunnen til at det ble medhold.

Hvordan kan det dømmes uten fagfolk sine uttalelser, vil noen kanskje undre? Vi må ha i bakhodet at dette er Bosnia og ikke Norge. Her er det høy korrupsjon og det forekommer ofte bestikkelser ifølge Transparency International. Bosnia skårer høyere enn Albania og Ukraina når det kommer til korrupsjon, og de har samme rank (108) som Panama og Sierra Leone på den siste rangeringen på korrupsjonsindeksen for 2023, som utarbeides årlig av Transparency International. (Link: https://www.transparency.org/en/cpi/2023) 

Advokaten til foreningen mente at det var ikke slik at hundene MÅ ut om 30 dager, det kan drøyes noe, men at den beste løsningen er å beholde småbruket til bruk for frivillige, og kjøpe en eiendom bak småbruket så flytte hundene dit. 

🔸Kjernen i saken er:

Ikke bare sliter vi med å samle midler til månedlige utgifter til den lokale foreninger. Nå må vi se om vi kan finne midler til kjøp av ny tomt (som de ikke har råd til), rydde tomten pluss gjerde inn den nye tomten og kjøpe flere hundehus siden vi ikke kan bruke stallen og kjelleren etter flytting av hundene. Eller vi kan bruke stallen til de pleietrengende hundene og småbruket og frivillighuset til frivillige og til å hente inn strøm og vann til naboeiendommen. 

Advokaten anbefaler ikke å selge småbruket - da foreningen allerede er i prosess av å få det godkjent som shelter og har levert inn all arbeid og arkitekttegninger og geodet tegninger i den prosessen, så den tomta bak blir bare forlengelse av stedet. Småbruket må beholdes også pga at det er ambulanse og frivilligsdel der - det er noe foreningen må ha for å få gjennom godkjenning. Som vi skrev om tidligere, så har mydighet tilsvarende Statsforvalter skrevet til kommunen om at de må gjøre det som trengs for at småbruket skal få godkjenning, og det var andre gangen at «Statsforvalter» nektet å akseptere kommunenes avslag om godkjenning. Og dersom hundene flytter til tomten bak småbruket, og småbruket selges, så vil eventuelle nye eiere kunne lage de samme problemene som naboen nå. 

🔸Positive nyheter og forslag på løsning:

Foreningen har ikke ligget på latsiden siden de ble klare over dommen like etter påsken. De kontaktet bonden som eier ca 22 mål land og skog rett bak småbruket. Bonden var villig til å selge til en pris av 12 500 euro, tilsvarer 145.000kr. Foreningen sier at de forhandlet også om avdrag, og det kunne bonden gå med på. 

Vi legger ved bildet av området. Så det som foreningen kan kjøpe for 12.500 euro er det store firkantet området som heter 380, 381, 382 og 383. (Bonden ønsker å selge samlet eller ikke i det hele tatt). Hundepassere har sendt oss videoklipp av området, og det trengs noe jobb der med opprydding, men det fremstår som en grønn og frodig park og et perfekt sted for hundene å løpe og trene musklene sine på, på daglig basis. 

Siden området rundt frivillighuset på småbruket, blir tom for hunder, vil foreningen kunne tilby frivillige fra Norge et sted å bo, altså til de som ønsker å bidra til daglig arbeid med hundene. 

Dette tilbudet kan utvikle seg til et godt samarbeid mellom oss i Norge og Sanski Most. 

Småbruket har tidligere hatt besøk av en norsk dyrlege og hennes mann som bodde på småbruket i noen dager. Uten å ha hundene så tett på med en gang man går ut av frivillighuset, så unngår man situasjoner blant hunder kan oppstå blant annet pga oppmerksomhet og sjalusi. Derfor vil det det området optimaliseres for besøkende hvis hundene flyttes. Og ikke minst; det går direkte busser 2 ganger i måneden fra både Oslo og Sarpsborg/Fredrikstad ned til Sanski Most, så dette tilbudet kan vi virkelig jobbe med i femtiden etter flytting, for de som ønsker å besøke småbruket. 

🔸Estimerte kostnader: 

-Det som trenges for å sikre hundene så de ikke blir kastet ut på gata når dommen blir rettskaffen, og for at foreningens konto ikke blir sperret pga gjeld til naboen:- Betale naboen advokatkostnader: 4800km (tilsvarer ca 28.000kr)

-Kjøpe tomten av bonden ca 145.000kr (kan eventuelt avtale månedlig avbetaling på ett år)

Gravemaskin til å rydde plassen ca 5.000-10.000kr

-Gjerde inn området og lage sektorer ca 50.000kr, og trekke strøm og vann fra småbruket over til tomta, ca 15.000kr.

-Kjøpe inn flere hundehus vil komme etterhvert, når vi vet hvor mye det er behov for og om det er igjen penger etter graving og inngjerding. 

Foreløpig anslag kostnader som beskrevet overfor: 248 000kr

Foreløpig frem til den 17.04.24 har vi samlet inn 93.000kr - vi minner om at dette er estimerte kostnader og at materiell og arbeid utført på tomten i forbindelse med tilrettelegging av tomten, kan bli dyrere. 

‼️Det er VIKTIG å huske at dette er utenom den månedlige innsamlingen som starter den 20. hver måned, og vi kan ikke bruke fra samme potten til begge deler. Det betyr at det vil om en uke samles inn parallelt til begge deler, dersom det ikke samles inn alt veldig fort.

Vi står altså mellom å kaste inn håndkle og la hundene bli kastet ut av småbruket 

eller 

å forsøke å samle inn ca 250.000kr på 2 uker og bidra til å løse problemet til hundene og foreningen som de har ufrivillig havnet i. 

Dette kom overraskede på oss alle. Situasjonen er slik den er, og det må det informeres om, det nytter ikke å stikke hodet ned i sanden. Selv om 250 tusen ikke er all verden med penger så er det masse når det ikke finnes penger på bok. Advokaten til motparten har allerede sendt brev til foreningen og bedt om at advokatkostnader på ca 28.000kr betales inn innen 3 dager, ellers truer de med å kreve ytterligere 20.000kr. Dette brevet mottok foreningen igår. Helt utrolig. 

Innsamlingen til å flytte hundene til den nye tomten starter idag og vi håper på at alle er med på å ta et skippertak. Dette er den eneste sjansen hundene har før de blir kastet ut på gata den 30.04.24

✔️Vipps: 97872

✔️Kontonummer: 1503.89.50409 

✔️Paypal: paypal.me/gatehunderbosnia

Tusen takk til alle som bidrar ❤️ @følgere

📣Oppdatering dag 1 (14.04.23): 

ca 44.000kr samlet så langt. 

Vi har hatt 122 givere via Vipps, og der fikk vi inn 42909kr til sammen. På Paypal har vi hatt 2 givere med 1050kr til sammen. Dette var best respons vi har hatt noen gang på en og samme dag. Tusen hjertelig takk til alle som bidrar. Dette er 17,5% av hva vi behøver. Imorgen vil vi overføre penger til foreningen så de kan betale advokatutgifter til naboen, så de får sperret konto og ekstra utgifter. Vi er fortsatt 206.000kr unna målet, og det er få dager å bedrive innsamling på. Tusen hjertelig takk til alle som står på og bidrar. ❤️

📣 Oppdatering dag 2 (15.04.24): Det har kommet inn 7850kr på konto og 45 givere har bidratt med 14134kr på Vipps, ca 22.000kr til sammen. 

Legger vi til det som ble samlet inn under dag 1, så er vi på ca 66.000kr foreløpig. Vi er ca 182.000kr unna målet. Vi ser an antall bidrag som kommer inn idag og vurderer om det skal opprettes en Spleis til resten av dette formålet, siden vi har en månedlig innsamling rett rundt hjørnet. Spleis er ikke noe vi foretrekker, da det kan ta tid å gjennomføre og tid til å overføre til oss, og tid er noe vi ikke har i dette tilfelle. 

Dette blir en tøff måned, som på mange måter kan være avgjørende for videre drift av småbruket. Tusen hjertelig takk til alle som støtter og bidrar ❤️

📣 Oppdatering dag 3 (16.04.24): Det har kommet inn ytrerligere 17 740kr. Totalt er vi på ca 84.000kr. Vi er ca 165.000kr unna målet. Tusen takk til alle som står på og bidrar ❤️ Vi oppdaterer om hva som skjer bak kulissene i løpet av dagen. Vi er godt i gang med midlene vi har samlet inn så langt. 😊❤️

📣 Oppdatering dag 4 (17.04.24): Det har kommet inn ytrerligere 8800kr. Totalt er vi på ca 93000kr. Vi er ca 157.000kr unna målet - men vi glemte å ta høyde for transaksjoner. Vi vil lage en Spleis i løpet av dagen for resten av beløpet, da vi må holde adskilt månedlig innsamling fra innsamlingen til dette prosjektet fremover. Tusen hjertelig takk til alle som står på og bidrar ❤️

Dere kan følge vårt arbeid på FB siden Støtt gatehunder i Bosnia 

Flytting av hundene til ny tomt ved småbruket, materiell til gjerdet og arbeid på tomten

86 550 kroner innsamlet

123 givere
7 dager igjen
54% av 160 000 kr
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
STØTT GATEHUNDER I BOSNIA (FREDRIKSTAD) er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×